Vijesti

Top 10 razloga zbog kojih bi trebalo da prestanete da jedete nehumanu hranu

Top 10 razloga zbog kojih bi trebalo da prestanete da jedete nehumanu hranu

Hamburgere, pomfrit, krafne-potrebu da idem dalje? Svi ovi su definitivno mouthwatering delicija, ali da li su dobre za naše zdravlje? Junk food je stekao popularnost, jer oni ne samo probali velike, ali su bili jeftiniji od zdraviju hranu. Osim toga, oni su imali bolji život polica i da su lako dostupni previše. Međutim, stvari su se promijenile. Uz zdravu hranu postaju dostupni i ukusnije, zašto mi i dalje prepustiti u junk food? Sada možete pitati zašto ne?

10 razloga zašto biste trebali prestati da jedem brzu hranu:

Postoje beskrajne razloga da prestane da jede nezdravu hranu. Sam naveo 10 najboljih razloga. Ovo bi trebalo biti dovoljno da se kuneš isključili ukusan još nezdrave prehrambene navike!

1. Vaš struk će dobiti Boost:

Prema studiji koja je objavljena u CBS News, djeca koja uživaju u brzu hranu se zna da steknu 6 kilograma više na godišnjem nivou od ne-brzu hranu jedu. Sa stopom gojaznosti vrtoglavi na nekontrolisanu fazi, definitivno trebate zaustaviti žudnju brze hrane.

load...

2. Pazite zasićenih masti i trans masti:

Dok zasićene masti iz pasteriziranog životinjskih izvora su prihvatljivi, ali zasićenih masti iz drugih izvora i trans masti nisu dobri za vas. Oba ova debela varijante je poznato da izazivaju različite opasne po život kardiovaskularnih stanja, uključujući i moždani udar i ateroskleroze.

3. Izvori prazne Nutrition:

Većina junk hrana sadrži nula hranjivu vrijednost. Oni su nutrijenata lišeni, ali su uglavnom punjene raznim hemikalijama i aditiva koji dodaju da njihova polica vrijednosti. Ove hemikalije ne može smanjiti životni vijek, ali oni ne čine dobro za svoje zdravlje bilo.

4. Prepuna hormona i Antibiotici:

Mnogo puta, ove brze hrane dolaze prepun različitih vrsta kemikalija i antibiotika. Dok se neki jela sadrže tercijarni butylhydroquinone, život uzimanje hormona, drugi sadrže dimetil polisiloksan. I to ne samo jela meso-based, pa čak i voće i povrće nisu pošteđeni jer oni također sadrže pesticide i kemikalije.

load...

5. Mogao bi biti Eating Slime:

Jesi li siguran u ovo što vi sada u usta? Sve ove brze spojeve hrane može izgledati sve fensi i posh, ali oni su plodno tlo za bakterije svih vrsta! U stvari, prije nekoliko godina, razne fast food zglobova u Wrigley Field, u SAD-u, bili su u vijestima, jer sluz je pronađen na ledu mašine koje se koriste u tim mjestima. Zar se ne sećaš McDonald je bio u centru pažnje za uklanjanje roze mulja iz svoje hamburgere? Fuj!

6. Možda će vam biti Eating Uncooked Hrana:

Budući da većina spojeva brze hrane su uvek bila prepuna ljudi, vi ste kao završiti jesti pola kuhani ili čak nekuvan hranu! Mnogi puta, zamrznuti namirnica tek punjeni u pećnicu na nekoliko minuta i služio radi uštede vremena. Iako je ovo štedi vrijeme i novac za zglobove, to je na vama je da trpiš kontaminacije i njegove posljedice.

7. Mogao bi biti na udaru Kancerogeni:

Duboko pržena junk hranu pripremaju se koriste jeftini hidrogeniranih masti da povećaju svoju rok trajanja. Osim toga, za profit! U hidrogeniranih masti, kada se koristi u ekstremno visokim temperaturama za određenu trajanja, pretvara u karcinogene. Dakle, jedenje prži džunki znači da može biti konzumiranje karcinogenima!

8. Rizik od neplodnosti:

Studija provedenih na raznim junk hranu su dokazali da je većina mesa se koriste u ovim prehrambenih artikala su izvori hormona rasta. I istraživanja ukazuju na to da ovih hormona zapravo može dovesti do neplodnosti!

9. Pazite rafiniranog šećera:

Rafinirani šećeri su poznati oštećuju nutrijenata nivoima u svoje tijelo i ometaju vaš nivo imunitet. To su sasvim drugačije od prirodnog šećera prisutne u voću. Odsustvo nutrijenata narušiti metaboličkih procesa, što opet, možete li ostaviti na rizik od toksičnih metabolizma izazvan nedostatkom kisika. To može čak izazvati neželjene spike u vaš nivo šećera u krvi i dovesti do dijabetesa.

10. You Could Be U rizik od depresije:

Iako su svi od nas ljubavi junk hranu, tinejdžera, u cjelini, hrle u ove brze spojeve hrane. Bilo da je to pizza stranaka ili pljeskavice, svi oni su poznati da se aktiviraju depresije. Dok su ovo definitivno punjenje, oni ne prenose potrebne kvalitete hranjive tvari. I, ishrana lišavanje zapravo mogao pokrenuti neželjene promjene raspoloženja i depresije.

Prepustiti nepce s vremena na vrijeme sa ovim ukusnim jelima je u redu. Dajte sebi dopuštenje da uživaju u fast food, jednom u Blue Moon. Ali ne čine ga naviku! To su bili samo 10 razloga, ja mogu navesti 100s! Ali krajnji izbor je na vama da se!

Dali uživate u junk food? Koliko često upuštati u njima? Ili su prestali da jedu brzu hranu, zašto? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...