Vijesti

Maslinovo ulje vs Kokosovo ulje - što je bolje?

Maslinovo ulje vs Kokosovo ulje - što je bolje?

Uvijek postoji rasprava, uvijek argument - što ulje je srce prijateljski? Koje ulje je bolje za vašu kožu? Koje ulje čini kosu sjajnijom-maslinovo ulje ili kokosovo ulje? Mi nismo ti koji će zauzeti stranu! Dakle, ovaj članak pokušava na iskren odnosu zdravog ulja, njihove nutrijenata količnik, a njihovi prednosti i mane.

Kokosovo ulje vs maslinovo ulje - Dijeta:

Prvo ćemo uporediti nutrijentima kvocijent i maslinovo ulje i kokosovo ulje:

1 tbsp. Ekstra djevičansko maslinovo ulje 1 tbsp. Kokosovo ulje
Kalorija 120120
Ukupna mast (g) 1414
Zasićena mast (g) 112
Holesterol (mg) 00

load...

Šta Chart Navesti?

Hajde da pogledamo indikacije, koji gore navedenih grafikon pruža:

 • Going kalorijama, i maslinovo ulje i kokosovo ponuda nafte istu količinu kalorija.
 • Razlika je količina zasićenih masnih kiselina. 1 žlica. Kokosovog ulja sadrži 12g zasićenih masnih kiselina, dok je maslinovo ulje sadrži samo 1g to. Primarni sastavni zasićenih masti lauric kiselina. Osim toga, ne postoji drugi razlika.
 • Ali, prema American Heart Association, dnevni unos masti treba biti unutar 25 do 35% od dnevnog unosa kalorija. I ne više od 7% koje treba zasićene masti. Dakle, svakodnevnoj ishrani treba da sadrži i mliječnih proizvoda. Kokosovo ulje pruža više zasićenih masnih kiselina od zahtjeva tijela.
 • Maslinovo ulje sadrži više dobrih masti. Mononezasićene masti prisutne u maslinovom ulju imaju više prednosti za tijelo. Oleinska kiselina, jedna od mononezasićenih masnih ulja, može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, i sprečavanje kardiovaskularnih bolesti.
 • Maslinovo ulje također sadrži antioksidanse. Svi znamo važnost antioksidansa u warding off slobodnih radikala i štiti nas od oštećenja kože, raka i mnogih smeta bolesti.

Zdravlje mudar, maslinovo ulje bolje izgledaju na papiru.

Da usporedbu Prednosti kokosovog ulja vs maslinovo ulje!

Hajde da sada uporediti prednosti maslinovog ulja vs kokosovo ulje za kožu i zdravlje dobiti jasnu ideju:

load...

Kokosovo ulje Prednosti:

Prvo pogledajmo na prednosti kokosovog ulja:

 1. Kokosovo ulje je korisno u umirujućim suhe kože. Koža na licu, ruku i stopala mogu dobiti koristi od hidratantne efekata kokosovog ulja.
 2. Također se koristi kao zamjena za kremu za brijanje.
 3. Kokosovo ulje također služi kao duboko uređaj za kosu. To je jedan od dobrih načina da vlaži suha i bez sjaja kosu.
 4. Kokosovo ulje se može koristiti i kao šminke.

Maslinovo ulje Prednosti:

Hajde da sada pročitati na znati prednosti maslinovog ulja:

 1. Maslinovo ulje, s druge strane, je više za hidrataciju od kokosovog ulja. Kada ne kokosovo ulje, maslinovo ulje dolazi u sliku.
 2. Gusta i kovrčava kosa dobiva koristi od maslinovog ulja od kokosovog ulja kada je u pitanju vlaži.
 3. Za neposlušnu kosu, maslinovo ulje je dobar nakon pranja u serumu.
 4. To se također može koristiti kao alternativa za brijanje.
 5. Maslinovo ulje pomaže lijek pelena osip, malo posjekotina i rana previše.

Moramo imati na umu da se na kraju dana, i ulja obrađuju. Oba ulja su pun kalorija. Kada ulje tvrdi da je "zdravo za srce ', zapamtite da to znači da se spriječi srčanih bolesti u određenoj mjeri. Također izbjeći masnu hranu, ako ste pate od bolesti. Za sada, postoji hir korištenja i kokosovog ulja i maslinovog ulja. Oba ulja su najbolje smatraju na sebi svojstven način. Ali važno je da shvatite da je istraživanje još u tijeku dokazati te tvrdnje. Dakle, prije korištenja nafte u višak, razgovarajte sa svojim lekarom i odabrati ulje koje najbolje odgovara vašem zdravlju.

Nadam se da vam se sviđa naš post na kokosovo ulje vs maslinovo ulje. Koje ulje vlada vašoj kuhinji? Zašto ovaj ulje? Ono što drži podalje od koristi kokosa i maslinovog ulja? Dijeliti svoje mišljenje s nama u komentarima ispod teksta.

Izvor: 1, 2, 3, 4

load...