Vijesti

Mala crna haljina Coco Chanel - Sartorial Priča o revolucionarnoj haljini i neverovatnoj ženi

Mala crna haljina Coco Chanel - Sartorial Priča o revolucionarnoj haljini i neverovatnoj ženi

"Fashion fades.only stil osigurava"

A uzor mnogima, idol većini i ikona svima! Nije mnogi znaju da ona nije rođena kao "Coco Chanel". A nadimak 'Coco' s obzirom na pisti zamijenjen joj je ime "Gabrijela. ' Njena priča i nasleđe su intrigantne, inspirativan i besprijekorna u svakom smislu. A evo i putovanje "The Little Black Dress -. A krojački priča revolucionarnog haljinu i neverovatna žena '

Life Of The Legend

A bludni dizajner koji je bio pionir njenog puta i ostaje netaknuta do današnjeg dana. Od skromnih početaka do uspostavljanja carstvo, Chanel je sinonim za modnu revoluciju i idol milionima. Također, većina ljudi nisu svjesni činjenice da joj je uvod u "spoji i sašiti 'dogodilo prvi put u sirotištu, gdje je provela formativnim godinama nakon što je napustila svog oca nakon smrti njene majke. Toliko za skromnih početaka. Također je iznenađujuće da zna da je ona prva počela sa pravljenjem kape u 1913. Godini prije nego što je otišla na uvođenje svijeta revolucionarni 'malu crnu haljinu' i mnoge druge - za koje smo svi istinski zadužene sa njom!

load...

To nije zaustavilo tu za nju. Nakon podešavanja carstvo epskom skale, uspostavljanje morala biti zatvorena godinama, zbog svjetskog rata. Ali, što je nezaustavljiva sila je, jaza je malo da je zaustavi od napreduje. Ona se vratila svojoj brend i otvoren joj prodavnicu u dobi od 71. Njen slobodan duh i strast su velike, nebuloznih veliki; ona je bila nemilosrdna! Da citiram nju "Ja sam umirao od dosade." Da, to je Coco Chanel za vas.

Njene poslednje reči na krevetu smrti bili su besmrtni kao i njen krojački život. Evo šta je imao da kaže da joj služavka: ". Vidite, to je kako ti umrijeti" Dovoljno sam rekao, zar ne?

Coco Chanel Little Black Dress - The Original LBD!

Kako Coco Chanel Sudionik Couture Kolekcija I Šta Tkanine je koristila?

Chanel nije magično stići s njom sušilo i kolekciju visoke mode, ona je počela utakmicu u dres za najduže-prvo jer je to bilo jeftinije i to je sve što joj je finansijska sredstva mogla dohvatiti. Tkanina je lako upravljati, praktičan i išlo dobro s dizajnom tada. Ona je potom prešao na korišćenje svile za žene odijelo koji je bio jedan od mnogih legendarnog dizajna je skovao za žene. Također, nepotrebno je reći, istog materijala je korišten za legendarni LBD. Chanel uživali dodajući ženskog dodira muškoj haljine koje su bile prilično osnaživanje kao ona ideologija.

load...

Šifona tkanina s aplicirano rad je također intenzivno koristi dok je išla na da u potpunosti cvijetu haljine za žene. Boji šljokica, motiv vez, i neto na kraju naći svoj put u svojoj kolekciji. Tweed je bio još jedan tkanine koja je korištena za elitni suknje, jakne i na delove dodati definiciju mnogim drugim ansamblima.

Kako Little Black Dress putovao u Hollywood Closet

Iako je LBD stekao popularnost nakon što je poznati klasični Doručak kod Tifanija 1961. Godine, a Audrey Hepburn je zauvijek zapamćen u tom; putovanje Coco Chanel u Hollywood je počeo mnogo ranije. Ona je postavljena nogu sa bahate kristalno ukrašen haljina u 1931. Godini za film "Večeras ili Forever", a vjenčanicu u "Grci su imali Word za njih." A to ne dolazi kao iznenađenje da joj je ponuđena šezdeset miliona dolara ekvivalent tada za nju da leti dole dva puta iz Pariza i biti kostimograf za MGM zvijezde. Chanel, u nekoliko navrata, je sasvim jasno da ona nije bila modna dizajnerica holivudskih ali samo autonomne agent. Uzela Hollywood oluja s njene kreacije.

Chanel, međutim, nije bio nimalo impresioniran Hollywood opsesija preko vrha haljine dok je verovala u couture koji je podcenjena i elegantan. Ona jednostavno nije mogla omotati glavu oko holivudskih opsesija sa ekscentričnom stilu. Osim toga, ona je zaista mislio da haljina mora kompliment žena, a ne zasjeni nje. Dođi da mislim o tome, uverenje o životu i koherentan pogled na modi je ono što je potrebno da bude "Coco Chanel". Njeno stvaranje je sada must-have u svakom ženskom ormaru ili barem sliku na nju želja.

Hollywood Celebrities Ko je potresla Little Black Dress

The Little Black Dress oborio sve granice unutar nema vremena i to je Heartthrob za holivudske zvijezde, ali to je najtraženiji haljinu na naše mobilne telefone zvezdica kao dobro. Evo dokaza!

The Duke Of Windsor koji je bio ponosni vlasnik dosta mala crna haljina je jednom rekao:

Šta je sa LBD već nije rekao legende i mode ostaje nam da dodate. A po cijeni posjedovanje za žene širom svijeta, ona i dalje ostaje da je za sada i zauvijek. To je evoluirao s vremenom i trendovima, ali jedna stvar ostaje ista-smo svi još uvijek očaran. Da li imate jedan? Ili više? Trebao bi! Nije da se oni ikada izlaze iz mode, ali svi moramo jednom! Koji su vaši LBD priče? Podijelite ih s nama, držite ljubav dolazi!

load...