Vijesti

Na raspolaganju je 10 najboljih Spa tretmana

Na raspolaganju je 10 najboljih Spa tretmana

Jeste li potpuno iscrpljen sa svojim haotično načina života i loše treba pauza? Onda je vrijeme da se upuste u opuštajućoj i pomlađivanje ambijentu indijski spa.

Spas u Indiji nude tretmane i terapije svjetske klase. Sa velikim meni maženje tretmana, indijski banje pružaju iskustvo skromnog poslastica za tijelo. Spa tretmani su poznati kao najbolji zamjena terapije bez ikakvih neželjenih efekata da izliječiti i tijelo i um. Svaki popularan spa usluga u Indiji ima svoju jedinstvenu spa meni sa raznim egzotičnim tretmanima i terapijama. Kombinirajući odavno uspostavljene imaš godina i nedavne zapadne prakse, većina indijskog banja nude pomlađivanje osjećaj da um, tijelo i duh.

Sve što treba da uradite je da se zavalite i neka stručnjaci stvoriti čudesne senzacija u vašem tijelu.

Top 10 Spa tretmani Indija:

Pogledajte naš popis top 10 pomlađivanje i opuštanje spa tretmane dostupan u Indiji:

1. Abhayanga Terapija:

Snehana ili Abhyanga terapija je blaga kompletan masaža tijela mlakom lekovima ulja. Lice koje ovu vrstu masaže sjedi na drvenom daskom pod nazivom droni (posebno izrađen za potrebe masaža). U zavisnosti od psihosomatskih ustava i bolest, bira određeni tip ulje za masažu. Ovi specijalni ulja se zatim miješa s biljnim suština i lijekova kako bi se povećala efikasnost prednosti. Ova masaža se obavlja dva masera primjenom biljnih ulja na tijelo od glave do pete i masirajući blago u isto vrijeme.

load...

2. Drasvasveda Herbal Bath:

U ovaj tretman, biljni lišće i korijenje su kuhano zajedno i ove ljekovite vode se sipa na vaše tijelo u toploj prostoriji. Posebna bilja i sastojaka koji se koriste u kadu vode imaju različite ljekovita svojstva.

3. Pizzichilli:

U Pizzichilli masaža vruće ulje je dizajniran da pruži super iskustvo duboke relaksacije i podmlađivanje. Tretman se sastoji od kontinuirani tok liječenja vruće biljnih ulja, koja se sipa po celom telu. Ulje natapa kroz kožu i tkiva. Uklanja nečistoće, ovaj tretman ostavlja meku kožu.

4. Rakta Mokshana:

U ovaj tretman, nečistu krv odvodi iz tijela koristeći drevna metoda Rakta Mokshana. Tokom ovog tretmana, voda pijavice su napravljeni da nasrtati na zaraženom područjima tijela. Ovo uklanja lokalizirane nečistoće iz krvi, tako ljekovita ili pročišćavanju cijelog tijela.

load...

5. Shiro-Abhayanga-Nasya:

Shiro Abhyanga Nasya je drevni ayurvedski tretman glave, vrata i ramena. Ovo pomaže u balansiranju odnosa između tijela i duše.

Topli biljni ulja se koriste za masažu glave, lica, vrata i ramena. A zatim se vrši biljne parne tretman lica i grudi. Nakon toga slijedi biljne kapi nos. To je efikasan tretman za nemiran san, kašlja, prehlade, alergije i stresa.

6. Ushmasveda Herbal parno kupatilo:

Toplo lekovima biljno ulje je natopljena u krpu i stisnuo na vaše tijelo slijedi nježna masaža vaše tijelo od strane stručnjaka. To je efikasna u liječenju paralize, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, išijasa, osteoartritis i prekomjernom tjelesnom težinom.

7. Decoctions:

Biljni lijekovi se pripremaju u skladu sa doša vašeg tela. Razne prirodne sastojke kao što su kora, korijen sjeme, cvijeće su kuvana u glinenim posudama za jako dugo vremena. Voda se svodi na oko jedan kup; onda se svako jutro i navečer konzumira.

8. Blato iz Mrtvog mora tretman:

Mrtvo more blatna maska ​​je jedna od najkorisnijih tretmana za vašu kožu. Mnogi problemi kože mogu se smanjiti uz pomoć Mrtvog mora blata maske.

Medicinska nauka je pokazala djelotvornost blata iz Mrtvog mora, soli i minerale u liječenju psorijaze, isušivanja kože, akni i bradavica.

Mnoge bolesti poput reume, akni, psorijaze, ekcema i bolesti zglobova također tretiraju pomoću ove. Nedavna studija pokazuje da je Mrtvo more minerali, znatno povećati nivo SA02, što zauzvrat pomoći u bolje performanse i san. Blato maske uklanja mrtve stanice kože i poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu.

9. European lica:

Evropska lica je duboko tretman pora čišćenje, koji je sada dostupan u Indian banjama kao dobro. Ova lica uključuje pažljivo čišćenje, piling kože, a zatim prilagođeni recept masku. Završni korak je masaža lica. To će ostaviti vaše kože izuzetno lijepa.

10. Lica Rejuvenation:

Pomlađivanje lica je jedan od najboljih modernih ne-hirurške tretmane, što smanjuje linije i bore. Biljni para i paste koriste se za čišćenje kože i glatka bore. Ovaj tretman u kratkom roku smanjuje kretanje mišića lica, što zauzvrat smanjuje linije lica i bore.

Sada kada ste upoznali divne tretmane spa uključuje, vrijeme je sada upuštati se u osvježavajuće banji. Da li ste ikada dobili bilo koji od ranije ovih tretmana? Slobodno podijelite svoje povratne informacije s nama kroz komentare.

load...