Stil kose

Saveti za frizure za različite tipove kose

Saveti za frizure za različite tipove kose

Svako od nas ima jedinstven stil i tekstura kose baš kao i naš ten i mogućnosti. Tip, teksturu i zdravlje kose uvijek ovise majorly na nasljednih faktora. Ali to ne znači da nemaju slobodu da oblikujete frizuru. Svaki tip kose može biti stilski jedinstveno čineći da izgledaš drugačije od drugih! Da, možete vrlo dobro postići bilo koji izgled, pod uslovom da se uzme u obzir nekoliko saveta i trikova.

Vaša kosa je dragocjen imovine; stoga se dobro pobrinuti za to. To može poboljšati vaše ljepotu i učiniti da izgleda bolje nego ikad. Ali, prije odabira bilo frizuru, potrebno je uzeti u obzir tekstura i gustoća kose. Loša frizura ima potencijal da transformirati vaš izgled potpuna propast!

Savjeti za različite tipove frizure:

Postoji u sva četiri različite tipove kose i nekoliko jednostavnih trikova može pomoći da pronađete svoj tip kose. Evo ih:

load...
 • Ako je vaša kosa suši u roku od sat vremena pranja onda imate tanke ili tanku kosu, a ako je potrebno više vremena, onda vaša kosa je gusta.
 • Kada postavite jednu vlas tanke kose na komadu bijelog papira, onda ćete možda teško moći da ga vide, a gusta kosa može se lako primijetio.

U nastavku su različite vrste kose i načina da ih oblikujete:

Tanku kosu:

 • Glavne karakteristike tanku kosu uključuju sjajna, glatka, beživotno i ravna izgled. Oni jedva da ima volumen stoga žene s takvim kosom moraju odlučiti za kratke ili srednje frizure. Kratka ili srednje dužine bob frizura sa slojevima koji će dodati volumen bi bio savršen frizura za takvu kosu.
 • Oblikujete tanku kosu četkom sa velikom okruglom četkom dodavanje zvuka na korijene.
 • Razmislite o voluminizing proizvoda, penu i gel za kosu jer će dodati neke debljine kosu.
 • Kloni se dugo frizure jer će vašu kosu učiniti još tanji. Odlučiti za naglašava ili boje u različitim nijansama, kao oni stvaraju iluziju deblje kose. Ako dugo frizure su nešto što želite jer tada bi izgubiti pletenice ili izaberite frizure sa šiškama.

Naslov: ističe i nadmen krajevima za tanke kose

Srednje gustu kosu:

Žene sa srednje kose su najsretnije kao svoju kosu ne bude ni previše gusta ni previše mršav. Stoga je vrlo lako za takve žene odabrati bilo frizuru samo promjenom raspored težine.

load...

Naslov: Slojevite frizure za srednje gustu kosu

 • Također tekstu normalnu kosu, srednje gusta kosa može se lako stilu u bilo frizuru zbog svoje fleksibilnosti.
 • Ako imate visok fizike onda odlučiti za duže frizure jer uravnoteže svoj lik.
 • Bobs i kraće frizure izgledaju jednako dobro na srednje kose.

Naslov: Bob smanjuje za srednje gustu kosu

Gustu kosu:

Ovaj tip kose je obično oni najotporniji i privlači svu pažnju. Oni imaju tendenciju da pokrije lice sa svojim gustoće stoga morate biti oprezni sa stilom takve kose. Nekoliko saveta i trikova će vam pomoći pronaći različite vrste frizura za gustu kosu.

Naslov: vrlo poznati Victoria Beckham je geometrijski cut

Ključ za stil gusta kosa je da se smanji svoje visoke gustoće.

 • Uzmite u obzir geometrijske i slojevite frizure kako dodaju mobilnost na kosu. Možete ih lako oblikovati uz pomoć ravnog četka i fen.
 • Žene sa gustom dlakom se savjetuje da izbjegavaju pravo bob frizure kao oni daju krunu efekt, koji izgleda baš laskavi.
 • Ići na duge frizure, a zatim ispravite ih koristeći ravnanje.

Na loš dan za kosu, vezati šal ili samo nositi šešir dodati neke stil na svoj outfit.

Naslov: Long slojeva za gustu kosu

Kovrdžava kosa:

Kovrčava kosa je vrlo plemenitih tip kose, iako žene koje imaju takav tip kose pronaći smetnja u puta. Vidjet ćete žene s kovrčave kose se stalno žalili dok se suočavaju puno problema sa styling njima. Ipak, malo desno saveti mogu pomoći da pronađete pravo frizuru za svoj tip kose. Oblikujete kovrčava kosa po kaljenje svoje divlje izgled bez uništavanja svojih prirodnih ljepota.

Naslov: Kangana Ranaut u kovrdžave kose

Idealna frizura za kovrčave kose treba podmiriti kovrče prirodno.

 • Pokušajte kratkom frizure, kao što su "à la Garconne", ili one koje pada na ramena.
 • Ne zaboravite da se prijave na učvršćivanjem masku nakon svaka tri dana i penu koja će revitalizirati vaše kovrče bez čineći ga teško.
 • Drži se dalje od gelova za kosu i čvrsto pletenice jer to može dovesti do gubitka kose.

Naslov: Kratka bobs za kovrčavu kosu

Sada kada znate Savjeti i trikovi za različite vrste frizura, javite nam ako ti probaj. Molimo vas da podijelite svoje iskustvo sa nama ispod snimanja komentar.

load...