Šminka

Angelina Jolie šminka za oči: korak po korak

Angelina Jolie šminka za oči: korak po korak

Angelina Jolie ima prepoznatljiv izgled kada je u pitanju šminka. S obzirom da je ona jedna od najdivnijih žena na planeti, to je ne-brainer zašto je drži da joj šminka rutinu. To čini joj izgledaju predivno, u najmanju ruku! Angelina gotovo uvijek stavlja naglasak na njoj šminke oko očiju. Međutim, ona imaju tendenciju da eksperimentišu sa neutralne nijanse i živopisne crvene za usne.

Počinjemo

Bez obzira na izgled, treba uvijek vlaže i premijera oči pred početak. To stvara čak bazu i omogućava proizvoda klize na oči bez napora, i dalje unsmudged i netaknuta na duži period.

load...

Trebat će vam

  • Sjenila
  • Eyeliner
  • Maskara
  • Četke

Lažni Trepavice (opcionalno)

Korak 1

Identificirati nabor područje uz pomoć fluffy četkom.

Zatvorite oči i postavite četkicu tačno gdje možete osjetiti oku.

Korak 2

Uzmite mat smeđe sjenilo i početi primjenom boje sa paperjastim četkom na nabor.

Blend sve preko nabor. Ova tehnika pomaže da se oblikuju prema nabor područje i čini vaše oči ističu čak i više.

Za kapka, možete se odlučiti za neutralni sjenilo koji upotpunjuje boja nabor. Evo, ja sam koristio prozirni puder na kapak kao što izgleda prirodno i daje iluziju da imaju puniji kapaka.

load...

Korak 3

Trajati isto smeđe sjenilo i nanesite boju na donjem kapku, koncentracijom više na vanjskom kutu oka da se meke, smokey izgled.

U slučaju bilo kakvih ispasti, prašinu i sjenilo sa puder u prahu.

Kažu obrve uokviruju lice, tako da ne zaboravite da popunite obrve!

Korak 4

Jednom kada ste gotovi s stapajući sjenilo, možete početi fiksiranje lažne trepavice. Dodavanje lažne trepavice čini cjelokupni izgled i uticajniji.

Možete odabrati da koriste ili dramatičan ili prirodnih trepavica tražim.

Brzo Savjeti

  1. Izrežite trepavice na polovine ili u jednu trećine kako bi aplikacija lako.
  2. Možete se prijaviti maskara prije uvijanje trepavicama.
  3. Uvijek izmjeriti veličinu trepavica stavljajući ih na oči, a zatim možete trim ili smanjiti trepavice prema vašem obliku oka.
  4. Ako primijetite bilo koji prostor između stvarnog i lažni trepavice, popuniti praznine sa tečnim ili gel eyeliner. To čini trepavice izgledaju prirodnije.

Korak 5

Jednom kada ste završili pričvršćivanje trepavice, nanesite eyeliner ni sa ugaonom ili šiljatim liner kist. U ovom slučaju, ja sam koristio gel liner zove Blacktrack MAC.

Pokrenite aplikaciju iz vanjskog kuta oka, postepeno crtanje linije do unutarnjeg kuta. Oblogu treba primijeniti u neposrednoj blizini trepavice tako da pokriva lažnu liniju trepavica.

Koristite sjenilo iste boje kao liner, i tapkajte sa ugaonom četkom ili stan sjenilo četkom kako bi vaš brod izgledati još intenzivnija. Također će spriječiti gužvanje na brod.

Korak 6

Koristite istu eyeliner i uklopiti u boji na donje očne kapke kao dobro.

Korak 7

Curl trepavice da ih povezem i zaobljeni efekt. Koristeći curler također podiže trepavice i otvara oči.

Kaput i na vrhu i na dnu trepavice sa puno maskare. Za više drama, možete kaput trepavice dva do tri puta. Koristila sam Colorbar je maskara ovdje.

Možete zadržati usne neutralan ili eksperimentisati sa živim crvene, roze, ili koralja. Kao što je Angelina Jolie je poznata po svom raskošne i napućene usne, izabrao sam koristiti jarke ružičaste boje.

Ljepotu ovog izgled je - možete podesiti da dobijete ili suptilan ili glamurozan izgled!

Konačni izgled!

Sada kada znate kako to učiniti šminke oko očiju kao što su Angelina Jolie, šta čekaš? Idi kanal svoj unutarnji Angelina Jolie i šok svima sa svojim izgledom! Da li je ovo tutorial pomoći? Dijeliti vaš feedback s nama u komentarima ispod teksta.

load...