Šminka

7 efektivnih saveta za šminkanje kako biste učinili da vaš sjenilo izgleda briga

7 efektivnih saveta za šminkanje kako biste učinili da vaš sjenilo izgleda briga

Love nosi svijetle, intenzivan i dramatičan šminke oko očiju, ali frustrirani nedostatkom svjetliju intenzitet boje na oči? Prošao sam kroz niz suđenja i pogreške kako bi moje sjenilo pop i svetlije na kapcima. Svi oni plakati izgledaju primamljivo u šminke dućan i modeli su uvijek vide nose šminku za oči svijetle i jarke u časopisima. Dakle, zašto je to tako teško dobiti isti izgled kod kuće? Sjenila u paleti izgledaju nevjerojatno jarke, intenzivne, i šarene, ali većina puta ne uspiju prenijeti istu živost u naš kapke.

Top 7 Šminka Savjeti napraviti Bright sjenilo za oči:

Kako doći do savršenog svijetle sjenilo u boji? To je tajna - i ne baš! Sastavili smo listu saveta koji će vam pomoći da dobijete izgled koji želite. Bez obzira na boju, šminka brand, teksture ili završiti, uz ove savjete sada možete sa sigurnošću nositi sjenilo i učiniti vaše oči izgledaju ljepše!

1. Eye Primer:

Većina nas koncentrisati na kraju rezultat šminke oko očiju, ali uvijek zaboraviti da koristite prajmer oka. Sjenilo kapisle raditi kao višenamjenski proizvod. To je ukupno zabluda da kapisle oko raditi isključivo u svrhu povećanja dugotrajnost sjenila. Kapisle oku dodati živost na sjenila, što boja se pojavljuju na kapka i ne bude pogođena kapka pigmentacije koje možda prirodno imati.

load...

Kapisle oči dolaze u različitim završi. Možete odabrati varijaciju ton kože da izjednači kapka pigmentacija, kao i pomoći sjenilo pop. A bijele ili blijedo obojene prajmer će učiniti sjenila pojaviti izuzetno živahne.

2. Sjenilo Baza:

Bazu sjenilo je popularan način kako bi vaš sjenila pojavljuju svijetle i jarke. Formula sjenilo baza je potpuno drugačiji od onog Prednamaz oka. Ona ima debelu i kremasta formula. Svijetle bazu sjenilo pomaže da se intenzivira boju isplatiti i pomaže u pravljenju sjenilo štap na kapak. Najbolja aplikacija za sjenilo baza sa prst savjeta, u pomaže u lako širenje proizvoda. Šminkeri uvijek prvo nanesite prajmer oka, a zatim slijede ga sa sjenilo bazi.

3. Bijela olovka za oči:

Olovke za oči lako može udvostručiti se kao baza za sjenila. Ako ste na malim budžetom ili ako ne posjeduju prajmer oka ili sjenilo baze, onda ovaj trik će biti od velike pomoći za vas. Bijele olovke za oči mogu lako zamijeniti sjenilo. Oni su obično se s lijepim kremasta formula, koja pomaže sjenilo pridržavaju čvrsto na njih. Dodatnu korist je u tome što će povećati intenzitet boje sjenila jer su neprozirne i poništavaju kapka pigmentacije. Pokrivaju cijeli kapak sa belom olovkom za oči i koristiti kruta sjenilo kistom ili prstima brzo širi eyeliner ravnomjerno da bi radio kao bazu. Zatim vrh vaše sjenilo preko nje i primijetiti svjetliju intenzitet boje na kapke.

load...

4. Crna olovka za oči:

Baš kao i bela olovka za oči kao podloga za šminku za oči, crnu olovku za oči previše efikasno radi u iskakanje živost na sjenilo a. Jedini trik da bude zapamćen je da se primjenjuju kao podloga samo za tamnije i sparnom sjenila kao blijedo sjenila mogu promijeniti boju čim se nanosi na tamniju bazu kao što je crno. Zeleni, bronza, bordo, crvena, plava i ljubičasta sjenila boje raditi zapanjujuće protiv crnoj podlozi olovka za oči.

5. Layering:

Ovaj tip može zvučati jednostavno, ali je od izuzetne pomoći kako bi vaš sjenila pojaviti svjetlija. Jednostavno sloj je sjenilo dvaput da odmah bi se iskoči i pojavljuju vidljivo svjetlija.

6. Wet to:

Moje najomiljenije trik da bi mi sjenila pojaviti vidljivo svjetlija i iskočiti, je na mokru moje sjenilo četka sa postavljanjem sprej šminke ili običnom vodom. Nakon vlaženje vaše sjenilo četku sa vodom, polako potapše ga papir čist tkivo da biste uklonili višak vode. Uvijek imajte na umu da se ne navlaži četku previše s vodom jer će učiniti vaš sjenila trajati od kapke. Četkicu treba da bude malo vlažna da vadi se proizvod i potapše ga na kapak. Odmah ćete primijetiti svjetliji i intenzivan pigmentacije.

7. Korektor:

Ako imate savršeno normalno očnih kapaka i ne stvarno treba dodatni prajmer oko, onda možete koristiti korektor kao bazu prije nanošenja vašeg sjenila. Formulu korektor biti vrlo kremasta i zatamnjena tonom kože djela boje kao odlična baza za kapke. Pomaže u pridržavajući se sjenila bolje sa svojim kapaka plus izjednačava pigmentacija na kapke, pružajući čak i svjetlija intenzitet je boje.

Pokušajte ove savjete kako bi vaš sjenilo pojaviti vidljivo svjetlija i pop na kapka. Šta ti radiš da se poveća intenzitet boje sjenila na kapke? Javite nam kroz komentare ispod teksta.

load...