Njegu kože

Top 10 vodenih hidratantnih sredstava za masnu kožu

Top 10 vodenih hidratantnih sredstava za masnu kožu

Da li se bore s masnu kožu? Ne znam šta proizvoda za njegu kože odgovara vašem tipu kože? Ne brinite, evo nekoliko savjeta i trikova za tretiranje svoj masnu kožu bez gubljenja svoje prirodne sjaj i sjaj.

To je uobičajena zabluda da kreme se koriste za liječenje samo suhu kožu. Ovlaživačima čak potrebne masne kože. Oni poboljšavaju teksturu kože, štiti masnu kožu i masku nesavršenosti. Ali prije nego što koristite hidratantne kreme, važno je da shvatite vašem tipu kože.

Ako ste pate od masne kože, sprati lice svaki put izaziva kože da proizvode više ulja. Kao rezultat toga, koža izgleda dosadan i beživotan. To može dodati puno frustracija. Upotreba hidratantne kreme na bazi vode za masnu kožu imaju akne sposobnost borbe protiv smanjiti pore, poboljšava teksturu kože i bori se protiv nepravilnosti. Hidratantne kreme na bazi A laka voda može pomoći u zaštiti vašu kožu čak i nakon pranja. Proizvodi na bazi vode se nazivaju kao "Noncomedogenic ', što znači takav kreme ne začepljuju pore.

load...

Najbolje na bazi vode ovlaživač za masnu kožu u Indiji:

1. Lotus Herbals Alpha vlažan alfa-hidroksi ulje Skin besplatno:

To je bez ulja svjetlo proizvod koji biva lako apsorbira u kožu. U njoj se čuva daleko ulje za najmanje 6 sati. U njoj se čuva daleko akni i fleka i pomaže dati jasan mekom i podatnom koži.

2. Neutrogena Oil Free:

Ovo hidratantne kreme je bez ulja i djeluje kao zaštita od sunca. To daje mat na kožu i drži ulje dalje za oko 5 sati. Ona također pomaže zadržati šminke na koži da izgleda predivno.

3. Lakto Calamine Classic:

Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih hidratantne kreme bez ulja. Ona također služi kao dobra čine bazu i temelj. Pomaže u kontroli akni, nepravilnosti i održava kožu bez ulja u trajanju od 5 - 6 sati.

load...

4. Lotus Herbals kože za izbjeljivanje bijela sjaj Micro emulzija SPF:

To je hidratantne kreme na bazi vode koja je vrlo lagana.

5. Lica Ever Mladi 24h Dual Action ovlaživač:

Ovo je jedan od najboljih kreme za masnu kožu. To održava kožu mekom, podatnom i blistava. To je bez ulja i daje mat izgled. U njoj se čuva kožu bez ulja za oko 7 sati. Ona također ima dobar sadržaj SPF, dakle, djeluje kao dobar za zaštitu od sunca.

6. Garnier Essential njega:

Ovo je jeftina i efikasna hidratantne kreme. To održava kožu mekom i podatnom dajući mu mat.

7. Lotus Herbal Acne Gel Tea Tree:

Ovo je hidratantna krema na bazi gela i čini čuda na masnu kožu. To je najbolje za kožu koji pate od prekomjerne masne kože, akne, bubuljice i nepravilnosti. Ona također pomaže u posvjetljenje akni maraka.

8. Fabindia Vitamin E hidratantna krema:

Ovo je hidratantne kreme na bazi vrhnja i biva vrlo brzo se upija u kožu. To daje mat izgled i vrlo lagana na koži. U njoj se čuva ulje kožu slobodan.

9. Čist i Clear Skin Balansiranje Oil-Free Ovlaživači:

Ovo je lagana hidratantna krema bez ulja koja čuva masti kožu slobodan. Daje meku, podatna i mat finiš. To je jedan od najjeftinijih kreme dostupnih na tržištu.

10. Aroma Magic Almond ovlaživač:

Mix ova krema sa nekoliko kapi vode ili aloe vera gel. Ova kombinacija radi odlično na masnu kožu. To ne začepljuju pore i čini kožu izgledati blistava.

Razlozi da se brine za masnu kožu:

Pranje lice može biti jednostavno rješenje, ali to je samo privremeno. Ti samo ne mogu dobiti osloboditi od ulja u potpunosti. Masnu kožu je potrebno više brige i pažnje, jer pore su velike i otvorene. Ovo privlači više prašine i prljavštine i dovodi do akni breakouts i nepravilnosti. Krajnji rezultat je ružan i beživotno kože. Također, debeli sebuma sloj koji se formira na koži zbog viška proizvodnje nafte čini potrebu za hidrataciju suvišan. To čini nedostatak koži vlagu i pore začepljene uljem.

Izbor za najboljeg na bazi vode ovlaživač za masnu kožu:

Prva stvar koju treba imati na umu za odabir najbolje hidratantne kreme je shvatiti vašem tipu kože. Mnoge kreme su bogate sadržajem ulja i da vaša koža izgleda još gore. Ovo će dodati više problema nego rešavanja. Hidratantne kreme na bazi vode su najbolji za masnu kožu jer sadrže vrlo manje ulja. Hidratantne kreme na bazi vode A čini svjetlo proizvod i ne začepljuje pore. Dobro je provjerite etiketu ulje na hidrataciju. Trebalo bi uvijek izbjeći mineralna ulja u kreme. Hidratantne kreme na bazi vode sa kontrolom ulje, SPF, hidroksilne kiseline i glicerina rad najbolje za vašu kožu.

Sada kada znate hidratantna krema koja najbolje odgovara našoj koži, to je jednostavnije odabrati onaj koji odgovara vašem budžetu. Samo hodaj u svakoj prodavnici, odabrati jedan od kreme i odvesti na svijetu sa svojim jasnim i sjajne kože.

I, molim vas, ne zaboravite da dijele vaš feedback! Mi bi rado čuti od vas.

load...