Njegu kože

Kako zaštititi vašu poštenu kožu od oštećenja sunca?

Kako zaštititi vašu poštenu kožu od oštećenja sunca?

Samo zato što je zimska sezona ne znači da sunce nije u stanju da uradi bilo kakvu štetu! Kao Zapravo, isušenost u vremenu dodaje samo na štetu. I povrh toga efekta UVA i UBA zraka je evidentno na sajmu kože u odnosu na wheatish ten.

Da biste zaštitili fer kože leta ili bilo doba godine što se toga tiče, imajte ove tačke na umu.

Kako zaštititi kožu od oštećenja od sunca?

Ovdje su neke važne savjete i mjere opreza koje treba slijediti da zaštitimo naše fer kožu od oštećenja sunca.

load...

Korištenje kreme za sunčanje

To je vrlo važno koristiti zaštitu od sunca, i to ne bilo kreme za sunčanje, ali dobar proizvod brend. Ići sa nečim što pruža zaštitu od UVA i UVB zraka. Nanesite ga na najmanje 20 minuta prije izlazio na suncu. Dobar za zaštitu od sunca treba imati najmanje SPF 30+, koja je pogodna za svijetle puti ljudi kako bi sunce oštećenu kožu na odstojanju. Odabrati za zaštitu od sunca za masnu kožu, suha ili kombinacije prema vašim potrebama kože.

Kape / Kišobrani

Mnogi puta, koristeći krema za sunčanje ne daje ti dozvolu da lutaju oko nezaštićeni na suncu. To je imperativ da koriste kišobran ili barem šešir, dok se na suncu. Još jedan savršen način kako zaštititi vašu kožu.

Sunce Oštećeni tretman kože

Moguće je da se slučajno izašla u suncu bez vanjskog zaštite ili čak za zaštitu od sunca. Mnogi puta, kada je neko bez zaštite, to može dovesti do teških oštećenja od sunca na koži. Ako ste imali nešto ovako nešto, možete pratiti ove kuće lekove za sunce oštećenu kožu dolje navedeni da bi instant olakšanje:

load...
  • Splash hladnu vodu na lice nakon povratka kući i umiruju kožu.
  • Nanesite hladni gel aloe vere na koži u masiranjem pokretu tako da bude natopljen u kožu.
  • Nanesite hlađenje ružine vode ili bezalkoholnih pH uravnotežen tonera dati konačni olakšanje za kožu.
  • Trudim se da ne izlaze u direktnom suncu najmanje 24 sata.

Neki drugi Efektivna Savjeti o zaštiti kože od sunca:

1. Krastavac Face Pack:

Paketi lice može dobiti vašu kožu na noge nakon oštećenja od sunca. Ako ne smatrate da je oštra sunčevi zraci su oštećene vašu kožu ozbiljno, a zatim pokušajte mente ili krastavac masks.During ovaj proces, koristite gel maska ​​za oči. Pre upotrebe, ohladi ga držeći u normalnom zamrzivača i primijetiti razliku.

2. Potato Face Pack:

Ako je vaša koža ima tendenciju uzimajući preplanule od najmanjeg izlaganja suncu, onda možete probati ovaj lijek. Trljati kožu hladni narezak krompira koji je dokazano da se ten off.

3. Piling:

Ribanje je od suštinskog značaja da bi meku kožu ispod izlazi na površinu. Ona također pomaže u uzimajući osloboditi od mrtvih ćelija kože i preplanulom sloj na površini zajedno sa Sunčeve pege na koži.

4. Sok od limuna i Glicerin:

Za vreme noći, možete koristiti neki sok od limuna pomešan sa glicerinom. Djeluje kao prirodni de-tan lijek za sajam kože koji je ranije oštećena suncem.

Samo pratite ove jednostavne pravičnosti savjeti za zaštitu kože od sunca i da ti nikada više ne morate da strah od oštećenja od sunca.

load...