Njegu kože

DIY - domaća Foot Soak da biste dobili Soft Feet sa detaljnim koracima i slikama

DIY - domaća Foot Soak da biste dobili Soft Feet sa detaljnim koracima i slikama

To je vrijeme za podnošenje ponuda zbogom na hladno zimske sezone. Zime su skoro doći kraj u Indiji; vremena da prihvate sezoni proljeće / ljeto sada. Zaista sam se radujem opet nosim lako teče ljetne haljine i konačno ne moram da se gomilaju na tona odjeće! Sada kada više ne mogu sakriti noge u čarape, moram pripremiti noge i stopala za toplijim mjesecima pred nama. Pedikura si super sigurno, ali ja ne mogu uzeti vremena da odu u salon za redovno pedikura pa sam odlučio da pripremi svoje personalizovanog domaće stopala potopiti!

Koža na stopalima je uglavnom suho i noge posebno su doslovno osuđeni u winters- suhe i pate od promrzlina. Dakle, napravio sam hranjiva stopala potopiti, koja čisti i hrani noge u isto vrijeme. Šta? Želite naučiti kako to učiniti stopala potopiti lek previše? To je ono što sam ovdje!

Domaći Foot Soak

Počnimo sa domaćim stopala potopiti za ispucale pete kako bi se dobiti prekrasno mekom noge!

Korak 1:

Ekstrakt sok limete od 1 srednji limuna i prikupljaju se u malom zdjelu.

Korak 2:

Dodaj 1 ½ do 2 žlice čistog meda na njega. Pokušajte dobiti med iz pouzdanog izvora kao falsifikovani proizvod med je danas postala uobičajena. Vjerujem Patanjali proizvoda u pogledu čistoće, tako ja koristim med iste marke. Efikasnost mješavina je direktno utiče na kvalitet sastojaka koji se koriste.

load...

Korak 3:

Dodajte svoj omiljeni šampon... Umm... Zapravo svoj non-omiljeni šampon, gore smjese. To je zato što šampon naokolo, jer nije išlo tako dobro za svoj tip kose može staviti na dobro iskoristiti u domaćim DIYs kao što je ova.

load...

Korak 4:

Drugi hranjive sastojke nakon med je bademovo ulje. Bademovo ulje odgovara moje tijelo najbolje; možete koristiti maslinovo ulje ili bilo koji drugi ulja u mješavini ovisno o tome što radi za vas. Dodaj od 2 - 3 žlice ulja u mješavinu.

Korak 5:

Miješati sve ove sastojke dobro da se postigne uklopile pire vrstu izgled. Sastojci ne bi trebalo da plovi odvojeno; stapaju do glatke.

Korak 6:

Prenesite mješavina na malu kadu, u kojoj možete udobno potopiti noge.

Korak 7:

Sada dodajte tople ili vruće vode u istom kadi.

Korak 8:

Držite dodavanje vode do penu doseže 2 - 3 visine kade. Nemojte napuniti vodom do vrha inače će pregaziti u trenutku kada uronite noge, a vi ne želite da gubim dio svog mješavina, zar ne?

Korak 9:

Naša hranjivim stopala potopiti je sada spreman. Ne mogu vam pokazati noge umočen u to zato što apsolutno ne žele da vide crveni paradajz kao prsti da imam odmah!

 [Pročitajte: Home lekove za Foot Pain]

Prijedlozi:

  • Možete dodati eterično ulje u ovom stopala potopiti mješavina ako želite lijep miris u vašem iskustvu kupanje.
  • Umjesto toga šampona, možete koristiti gel za tuširanje previše.
  • Ako želite da potopi noge do tele, dodajte duplo više od sastojaka u mješavini i napunite vode u kantu umjesto kade.

Domaći Foot Soak Prednosti:

Ova potopiti zaista radi! To vlaži noge, osim što im daje lijep čist izgled. Ako ste zabrinuti o medu čineći noge ljepljiv, ne brinite! Med ne ostaje ljepljiv nakon što je pravilno meša i dodao sa toplom vodom. U stvari, to hrani noge lijepo. Generalno, treba puno pedikir sjednice da se noge ponovo tražim respektabilan, nakon oštrih zima. Ali sa ovim home made stopala potopiti, sada mogu lako dobiti meke i lijepe noge kod kuće! Uz ponovnu upotrebu to način efikasnije poboljšava stanje mojih nogu od stopala natapa dostupna u apotekama.

Probajte i javite mi o svom iskustvu. Kladim se da ću se vratiti hvale ga!

Do sljedeći put, pazite!

load...