Njegu kože

10 koristi od Mente (Pudina) za kožu!

10 koristi od Mente (Pudina) za kožu!

Mint se koristi da se odnosi na rod jakih mirisa bilja. To je vrsta biljka sa malim zelenim lišćem. Mint je veoma korisna biljka i koristi se na različite načine da iskoristi svoje prednosti što je više moguće. U mnogim zemljama širom svijeta, uključujući Indiju, mente i stabljike su uključeni u kuhanju i dodavanjem ukus jela.

Mint je također velika biljka kada je u pitanju njegu kože. To je jedna od onih sastojaka koje ćete redovito naći u raznim proizvodima za njegu kože kao što su kreme, sredstva za čišćenje, uređaja, šampona, pa čak i usne balzama! Naći ćete ga uključena u mnogim sastojak stolova raznih proizvoda. Neka od tih imena može biti 'Mint', 'Mentha', 'Mentha piperita' itd mente su odlični za kožu i to je jedan od razloga zašto su se intenzivno koristi u raznim proizvodima za njegu kože.

Mint je posebno velika za kožu koja treba taj dodatni njegu i liječenje. Ako ste pate od teških akni na licu, koristeći ovaj jednostavan sastojak može pomoći da riješi to. Mente ostavlja rad na većinu tipova akni. Ona također pomaže ukloniti akne prirodno bez ikakvih nuspojava.

load...

Prednosti Mint (Pudina) za vašu kožu:

Iako mint se koristi u raznim oblicima u kuhanje, a ne mnogi ljudi su svjesni da mint je velika biljka za lečenje mnogih problema vezanih vaše kože. Ove biljke je odličan način umirujuće i brine vaše kože, bez ikakvih neželjenih efekata i sa garantovano rezultatima. Evo nekoliko načina na koje možete koristiti biljke metvice za vašu kožu:

  • Mint je poznat po svojim anti-upalni svojstva. Stoga, koristeći mente sok na koži može pomoći ublažiti uboda komaraca i drugih iritacija. Ona također pomaže da se ublaži i smiri suvim ili svrab.
  • Nanesite mint ulje na kosu 3 - 4 puta svake sedmice. Masaža lijepo i držati ga na 30 minuta (prije tuš). Radim to će pomoći da se osloboditi od vaške, kao mente je prirodni repelent za insekte. Učinite to redovito za nekoliko tjedana ili mjeseci da se u potpunosti ukloniti tragove vaške iz kose.
  • Uzmi malo zobi i miješati sa mente sok. Ribati kožu ovo rješenje za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Radim ovo će također hidriraju i vlaže kožu. Ne samo to, ovo je također odličan način da uklonite ili olakšati bubuljica maraka.
  • Koristite mente ih u ključaloj vodi i natapanje noge u njemu. Ovo pomaže umiriti ispucale pete, uklanja miris i čini štikle meka. I ne samo to, topao miris lišća će pomoći smiriti živce i čula, i pomoći da se opustite.
  • Nanesite pastu listova mente na miteser pogođenim područjima i isperite nakon 15 minuta. Koristeći mente za kožu pomaže u uzimajući osloboditi od mitesera previše.
  • Salicilna kiselina prisutna u mente pomaže u lečenju akni. Napravite pastu od mente i prirodne ruže vode i nanesite ovo na svoje lice. Očistite nakon 20 minuta. Redovno rade to pomaže u uzimajući osloboditi tvrdokornih akni.
  • Koristeći mente za kožu kontrolira masnoće, jer sadrži vitamin A. To pomlađuje i osvježava kožu čineći ga svijetlim i nježnim! Koristeći mint će vam biti prirodan način da prirodno sjajne kože ulja.
  • Drobljeni mente ostavlja kada se primjenjuje na čelo ublažavanje tegoba glavobolja i da se osjećate svježe!

Ovo su neki od mnogih razloga zašto mente je preuzela svijet njegu ljepote! Uz mnoge potencijalne koristi za kožu, to je jedan od lako dostupni prirodni sastojak možete probati.

load...