Njegu kože

9 saveta za pedikir koje ne smete zaboraviti

9 saveta za pedikir koje ne smete zaboraviti

Volimo te savršeno pedicured noge.

Svaki put kad dobijem pedikir učinjeno, obećavam sebi da to češće rade. Takođe Obećavam da ću se dobro brinuti za moje svježe pedicured noge. Nažalost, ne u oba, cijelo vrijeme, svaki put!

Odlazak u salon za pedikuru svakih sedam ili deset dana sigurno može biti vrlo efikasan. Ali se može se ispostaviti da je još skuplji. Bez obzira koliko vam gurnuti sebe, od vas će misliti dvaput ili više prije nego što troši toliko novca na nogama. Tako da je najbolja alternativa je da sami pedikuru kod kuće. Slažem se da je vrsta rezultat dobijamo od spa pedikir je teško postići kod kuće. Ali opet, to je zato što pratimo tradicionalni način pedikuru kod kuće. Mi često zaboravljamo ili zanemarivanja koristeći savjete i trikove koji rade profesionalci.

load...

Ovdje su neke od najboljih domaćih pedikir savjete za vas pratiti.

Napomena: Pratite pedikir ove savjete na redovnoj osnovi za postizanje najboljih rezultata.

1. Uvijek pokušati da koristite kremaste plavac piling. Takođe, možete izabrati iz okusom piling dostupnih na tržištu. Ja osobno preporučio pepermint piling visoko.

2. Dok hidratantnim zanoktice, uvijek koristite kremu ili losion koji sadrži limuna. To pomaže da se očisti kako treba i dodati sjaj kože.

3. Za savršen svjež i čist izgled:

  • Zavalite i potopiti noge u toplu vodu prvi.
  • Nemojte zaboraviti dodati sok od limuna, sol ili sol za kupanje i eteričnih ulja na njega.
  • Potopiti noge za 15 minuta.
  • Onda uzmi čistu toplu vodu i očistite noge koristeći ovaj za oko 30 sekundi.
  • Sada započeti redovnu proceduru piling.
  • Čak i egzotične kamenje i cvijeće se može dodati na ovu vodu za bolje oslobađanje od stresa i rezultata.

4. Ako imate bilo koga za pomoć, recite im da vam dati lijep masaža pre nego što to završni korak za pranje i sušenje noge.

load...

5. Uvijek potapše suvom mekom ručnik.

6. Nakon što se prijave noktiju boje, potopite nokte u ledenu vodu, to će pomoći u sprečavanju noktiju-boje iz razmazivanje i pomoći u isušivanje brže.

7. Prije stavljanja laka na, pokušajte obrisati nokte sa odstranjivač, jer nokti moraju biti potpuno suha.

8. Možete koristiti maslinovo ulje umjesto kutikule ulja.

9. Uživajte u sebe, čitati knjigu, opustiti ili jednostavno slušati muziku dok dajući sebe pedikir. Ovo pomaže u razmazim noge na mnogo bolji način. Nemojte biti previše teško na nogama. Idi nježna i ljubazno na njih.

Ove pedikura Savjeti su prilično jednostavne, ali obično ljudi zaboravljaju ove dajući sebi pedikir. Za prvu tajmera, važno je da drže ruke vrlo lagana, dok rezanje i podrezivanje noktiju. To je zato što kada se nokti su natopljene u vodi nekoliko minuta oni postaju vrlo mekana. Ako ne koristite svjetlo ruke, možete povrijediti svojim prekrasnim prste. Uvijek imajte na umu glavni i osnovni mantra daje pedikir je da noge izgledaju ljepše i zdrav. Dakle, pokušati razmaziti svoje noge s ljubavlju i dati im dobar masažu.

Nadam se pedikir ove savjete od pomoći. Ako imate još savjeta o tome kako napraviti pedikuru kod kuće, molimo vas da podelite sa nama. Recite nam kako vam ove savjete došao u ruci za vas. Jeste li pokušali pedikuru kod kuće prije? Ako imate bilo kakvih specifičnih procedura za pedikuru kod kuće, recite nam o tome ostavljajući ispod svoje komentare.

load...