Ljepota

Kako napraviti svoj vlastiti Ombré boju kose kod kuće

Kako napraviti svoj vlastiti Ombré boju kose kod kuće

Razmišljanje o pokušaju ombre kosu? To znači da je namerno mature boje od korijena (najtamnije) do kraja (najlakši) -koji je vrlo zgodno ako pokušavate da smanji na izlete u salon da biste dobili svoj ponovni rast dodirnuo gore. To također može biti super-prilično u nesavršenom, beachy, Surfer Girl način, kao što je Rachel Bilson pokazuje iznad.

load...

Dok je Rachel, zajedno s kolegama Ombre poster djeca Alexa Chung, Ashlee Simpson i Jessica Biel bez sumnje je imao pomoć stručnjaka, ja ću vam pokazati kako možete DIY pogled u udobnosti vlastitog doma. Da stvarno. I ne brini. Ove instrukcije dolaze ravno iz Luis Pacheco, konsalting kolorističke za Clairol. (Vidjeli ste njegov rad ranije, sjećaš se?)

On je vrlo suptilan, tako da ne brinite da ćete završiti gledajući ovako:

Pod uslovom da odaberete pravu nijansu (više Deets ispod), to bi trebala biti bliže ovo:

U stvari, imam DVA kako-tos za Ombre kosu kod kuće: jedan za kosu koja je već naglašeno, a drugi za prirodnu, djevica kosu.

Kako to učiniti Ombre boja na kosi sa postojećim Highlights

1. Odredite prirodnu kosu razinu boja i odabrati boju koja bilo odgovara ili je za nijansu tamnija, u neutralne do zlatne boje. Ako ste u nedoumici, ići za zlatnu nijansu.

Luis preporučuje korišćenje demi-trajna boja, kao što su Clairol Prirodne instinkte. (Demi-stalni znači da nestaje postepeno, bez ostavljanja oštre linije na korijene.)

2. Dio kosu u četiri dijela. (Divide se od uha do uha i od sredine čela do sredine potiljka vašeg vrata.) Nanesite boju u svoj korijene i pustite da odstoji pet minuta.

3. Uzmite svaku sekciju i pokrenite boja sve do srednje dužine kose, počevši od leđa sekcije i završio sa dva prednja sekcije. (Koristite prstima ili češljem.) Pričekajte još pet minuta.

load...

4. Dodajte vode razrijediti boju i emulguju kraja (otprilike zadnjoj trećini dužine kose). Neka boja sjesti za oko jednu minutu.

5. Operite kosu, stanje i stil kao i obično. To je to!

Evo primjer onoga što očekivati. Ne zaboravite Kate iz naše Clairol makeover izazov?

Kosa joj je bila već naglašeno, tako Luis dodao boja potamni korenima za efekt ombre. Evo slika leđa njene kose:

A sada su ostali instrukcije, za kosu koja nije već u boji.

Kako to učiniti Ombre boja na djevica, prirodna smeđa kosa

Molim te, nemoj probati ovu metodu na već obojene kose. Boja neće podići boja!

1. Izaberite nijansu trajna boja za kosu koja je tri ili četiri nivoa lakši od vaše prirodne boje, u neutralnom na ton pepela. (Luis preporučuje Clairol Nice 'n Easy, koja je trajna boja kose.)

2. Dio kosu u četiri dijela. (Divide se od uha do uha i od sredine čela do sredine potiljka vašeg vrata.) Koristeći elastične trake, dio na zadnjem treći kose dužine krajeve kose u svakoj sekciji.

3. Nanesite boju sectioned off krajevima i ostavite da odstoji oko 20 minuta.

4. Uklonite elastične trake i šire boju oko dva centimetra iznad pred-preseku koji mjesto, gdje je elastične trake nekada. Neka boja odstoji još 10 minuta.

5. Operite kosu, stanje i stil kao i obično. Gotov si!

Ovo bi trebalo da vam dati suptilan efekt, sličan Ashlee Simpson:

Šta mislite o trend Ombre? Hoćete li se pokušavate ovo kod kuće?

load...