Ljepota

Imam fasetiranje od porcelana i laserske gume

Imam fasetiranje od porcelana i laserske gume

Kada govorimo o ljepoti stvari, ono što dolazi na pamet prvo je očigledno privremena stvari: makeup koji pere off, samopotamnjivanje koji postepeno blijede, boju kose da će na kraju poraste. Čak Botox i punila trajati negdje između nekoliko mjeseci i tek nešto više od godinu dana samo.

load...

Ali danas želim raspravljati o više trajnim i mislim da, isplati investicija, a to je u tvoj osmeh. Kao što neki od vas znaju koji su bilo napisano tražeći savjet ili koji su pročitali malo sitnice sam ostavio u komentarima, nedavno sam splurged neke estetske stomatologije koja je uključivala izbjeljivanje zubi, laserski guma preoblikovanje, zub preoblikovanja i Porculanske ljuskice. (Eeeks! To zvuči kao puno zar ne?)

Ali ljudi? Ja sam apsolutno, 100 posto, over-the-moon oduševljen rezultatima. Neću lagati: da je skupa; vrlo skupi (bez medija popust ovdje). Ali ne žalim troše novac za jednu sekundu. Pogotovo jer sam konsultovao sa oko sedam ili osam različitih stomatologa prije nego što sam konačno napravio svoju odluku.

Tako se po dogovoru, želim vam dati istinu o čitavom mom iskustvu estetske stomatologije: ono što može učiniti kako bi transformirati vaš osmijeh (iskreno, nisam imao pojma!), Zašto morate biti oprezni o tome ko to radi, i Naravno, svoje prije i poslije. Whee!

Zašto ste CONSULT kozmetička DENTIST

Ukratko, to je zato što se ne može vjerovati redovnog stomatologa koji se ne specijaliziraju u kozmetičkim radu.

Žao mi je, ali to je istina. Recimo da razmišljate malo ljuskica. Naravno, svoje redovne stomatolog koji provjerava n stvari svojim šupljina 'može biti u mogućnosti da rade pristojan posao. Ali sam vidio previše slučajeva tokom mog osam mjeseci dug proces istraživanja, gdje su rezultati izgledala potpuno lažne (chiclet usta), ili pogrešne boje (previše bijele ili previše žuta) ili samo pogrešan oblik / veličinu za osobe usta. Ovo polje je stvarno specijalizirana, pa možete trošiti puno novca dobiti ili raditi ne treba ili pogrešnu vrstu posla. Stvari kao što su usklađivanje boja, određivanje najviše laskavu veličine zuba i radi zuba i desni preoblikovanje zahtijevaju određeni nivo stručnosti.

load...

Izbor pravog "Kozmetički zubar"

U redu, čekaj. Mrzim reći, ali sve gore navedene probleme i može dogoditi sa zubar koji se specijalizovao u kozmetičkim radu. (Slučaj u točki: Hilary Duff.)

Dakle, čak i poznate ličnosti mogu postati žrtva loše rad. A u stvari, pojam "kozmetički zubar" je izmišljena jedan u svakom slučaju. Svako može sebe nazvati kozmetički zubar. To je i minsko polje tamo. Većina kozmetičkih momaka konsultovani mi je rekao ja bih "potrebi" zamijeniti najmanje šest do osam mojih gornjih zuba ljuskicama. Što naravno, čini ih puno novca, ali u stvari bi napravili osmeh mnogo gore, prema zubara konačno sam otišao s.

Njegovo ime je Dr. Ed Philips i kao što sam rekao, nisam dobio nikakvu posebnu vrstu medijski tretman-iako sam ga otkriti preko članak sam napisao gdje sam potreban stomatolog kao izvor. Bio sam toliko impresioniran onim što je imao da kaže o zubima i anti-aging (pogledajte pitanje FLARE marta) da sam dobio žuti karton u za konsultovati, iako sam bio thisclose na rezervacije sa jednom od svojih visokog profila takmičari koji je stalno prenosi od strane medija.

Dobro. Recimo samo da mediji spominje ne znači nužno da je ta osoba "najbolji". Zubara Nisam išao sa bi me terete + 10 € i me žrtvovati šest do osam savršeno zdrave zube, jer sam samo na kraju je potrebno samo dva ljuskice ukupno (rade samo ih u dvoje). U međuvremenu, on bi imao usta izgleda kao Sigourney Weaver:

Pogledajte kako je ispred šest zuba držati izlaz, a sa strane su svi povukla nazad? Izgleda strašno, ali to je realna opasnost sa pogrešnom kozmetičke zubara. Previše ljudi se automatski savjetuje da zamenite prednji šest ili osam zuba ljuskica, umjesto njihovog stomatologa uzimanje vremena za prilagodbu odgovarajućeg rješenja koja radi sa prirodnim zakrivljenost njihovih osmijeha. Kada je dr Philips izvukao nekakav izradu alata za izračunavanje koliko zube razlikovao od "idealne" visine i širine mojih mjerenja zuba, sam prodao je. Stvarno treba da bude naučno. (Rekao mi je, na primjer, da sa mojim zubima, moji izbori su radili samo dva ljuskice-ili cijeli gornji 14 zuba. Sve drugo bi bilo Sigourney nalik.)

Druga stvar koja je važna je od usta do usta, i gledajući primjere rada zubara. Znate da trči, ne hoda, ako vidite ljuskice koje izgledaju ni čudno savršen ili ne dovoljno savršen. To je u redu ravnotežu.

Kreativne načine SA Porculanske ljuskice

Dakle, ovdje je mjesto gdje vam pokažem šta sam uradio konkretno. Ja nemam veliku izbliza Prije fotografija, ali možete nekako vide problem u ovom pic:

Imajte na umu da su konzumirali velike količine crnog vina, tražim više sive nego što je to uobičajeno u ovom trenutku tako da zube su! Ali, osim toga, zubi na obje strane moja dva prednja one (tehnički naziv: lateralni sjekutića) bile zdepaste male stvari sa starim lijepljenje na njima, koji je počeo da promeni boju. Plus su rotirati tijekom godina tako da više nisu usklađeni u lijepoj krivu pored moja dva prednja zuba. Nije slatko.

Evo nakon snimak (koji ste već vidjeli iz ovog vid):

Nije hvali ako kažem da je odradio dobar posao, ne? I ja dobiti komplimente na zubima sve vrijeme danas? Samo kažem '.

Njih dvojica ljuskice su savršeno boja utakmica koja je vještina u sebe-i veličine. Jedan od razloga zašto mi je trebalo osam mjeseci da se sve ovo učinjeno je zato što sam se poslao (jedan od mnogih stomatologa sam video pre Dr. Philips) do ortodonta za držač koji će ispraviti ta dva problema zuba. Ispostavilo se da je to bilo potpuno nepotrebno i ja kao i da nije sahranjen 1 € u rupu u zemlji, jer ljuskica može biti oblikovan da se izgradi zuba, gdje su vam potrebni, odmah. Oh dobro. Živi i uči.

Sve ovo je postignuto u samo tri posjeta.

U istinu o zubima ZUBA

Mnogi od vas su pitali o ovome, i da budem iskren, ja sam još uvijek nisu sigurni šta da ti kažem. Prije nego što se ljuskice, uvek treba izbeljujete zube na nivo da ste zadovoljni, jer faseta neće odgovoriti na izbjeljivanje tretmane. Osim toga, trebalo bi da se ugodno s idejom ionako redovnih zuba, jer će zube prirodno dobiti tamniji s godinama-a tako da ako imate ljuskice, vi ćete imati odgovarajući problem u nekom trenutku, bez obzira.

Pitanje je da li da je to učinio profesionalno ili kod kuće. Imao sam profesionalni običaj posude izrađeni, što nosiš tri sata u vremenu oko tjedan dana prije faseta nastavi, a zatim jednom mjesečno nakon toga za održavanje. Koštaju oko 500 €, s cijevi od bijeljenje gela oko 60 € (ćete dobiti oko dvije upotrebe po epruveti). To je za mene ali sam i vidio velike stvari sa dobri stari Crest Whitestrips. (A na taj komentar, imam neke vrlo uzbudljive Whitestrips vijest podijeliti s vama u oko mjesec dana ili tako, tako mirno sedi.) Moj plan je da se testirati oba i onda ću biti u mogućnosti da vam kažem, u svakom slučaju, ono što radi najbolje za mene.

GUM I ZUBA preoblikovanja

A malo razgovarali aspekt svega ovoga estetske stomatologije stvari je neverovatno, neverovatne stvari koje se mogu uraditi sa laserima ovih dana! Kao što su preoblikovanje desni tako da vaš osmijeh otkriva više zuba i manje gume, kao u pic iznad. Prvo su vam zalediti, pa dok je ideja o tome šta se zapravo događa je prilično. Bruto. Vi zapravo ne može osetiti. Imao sam gumline iznad moje dvije bodljikavim zuba preoblikovan, tako da su ljuskice bi mogao biti i veći, kako bi se popuniti osmeh.

Također awesome: Ja bih uvijek imala blagi jaz između moja dva prednja zuba i da je rekao da ću morati da nose potporni noću za život da se suprotstavi. (Sexy!) Dakle, očigledno sve stomatologa sam bio vidjeti bili ili pojma ili lažovi, jer dr Philips odmah utvrđeno da je to zato što je moj donji zubi bili su previsoka i udaranje vrhu zuba, stvarajući jaz. On je jednostavno preoblikovati ih kraće, i voila! Ja sam bio u mogućnosti da se povuče moju držač forevah. I dalje sam u strahopoštovanje da nijedan drugi stomatolog bio u stanju da shvatim tako jednostavna fix. Kupac oprez!

Dakle, to je to-moje epske stomatologije post! A druga Slika sa kosom u sporednoj lepinji!

Nadamo se da je odgovorila na neka od vaših spaljivanje pitanja, ali reci mi.

Jeste li zadovoljni svojim osmijehom ili smatrate da je "posao" uradili? Za one od vas koji su imali bilo koju vrstu estetske stomatologije, kako je bilo vaše iskustvo? Šta radi za vas u smislu izbjeljivanje zubi? Da li ići profesionalac ili ne?

load...