Ljepota

Da li će piling pužati kožu?

Da li će piling pužati kožu?

Dobro došli na naše Ask Beautyeditor kolona, ​​gdje naši stručnjaci odgovoriti na vaše kose, kože i šminka pitanja. Da traži za njegu kože savjeta:

  • Podijelite [email protected] sa "Njega kože pitanje" u naslovu.
  • load...
  • Ukratko opisuje vaš problem kože.

Imajte na umu: Sve slike će biti objavljene.

Pitanje: Ja sam rekao dva različita estheticians da treba piling moje lice kao malo kao jednom u tri mjeseca. Razlog je, imam "tanke kože" (Ja sam 31) i da će do pilinga, ja proreda moje dermisa i pustiti više kapilara pokazati kroz (imam problema crvenilo).

Ja sam zaista otišao cijelog ljeta bez piling jednom. Kada sam to piling, koristim AHA krema za razliku od zrnastim formule, i volim kako je to. Ali ja stalno izbezumljena da moja koža neće pravilno regenerirati ako sam preko-ljuštiti. Ne mogu koristiti čak i najniži razred retinola, kao moja koža prohtelo i peruta.

Da li postoje određene tipove kože koje treba ljuštiti kao rijetko moguće? - Allison

A: Alison, hvala na pitanju.

Piling neće tanak vašu kožu, osim ako radite nešto neobično.

Koristeći retinols može tanka vašu kožu privremeno kada prvi put pokrenete da ih koriste. Ali, u stvari, suprotno onda se događa-stimulišu kolagena i vaša koža će se zgusnuti.

Potrebno je samo da piling ako pogotkom nagomilavanje kože, ili ako imate začepljene pore ili problema akni. 

Ako koristite proizvod kao što je glikolna kiselina ili retinol ispravno, onda nećete morati učiniti dodatne piling. Vaša koža će vjerojatno poboljšati i eventualno zgusnuti.

Dr. Nowell Solish je jedan od Kanade najboljih kozmetičkih dermatologa, sa sedištem u 66 Avenue Road, Suite 1, u Torontu. Pozovite 416-964-8888 rezervirati termin.

load...

Odricanje od odgovornosti: Ova informacija je samo za opće namjene i nije predviđena niti implicira da biti zamjena za profesionalni medicinski savjet u odnosu sa svojim specifičnim zdravstveno stanje ili pitanje. Dr. Solish preporučuje da se obratite lekaru ili drugim medicinskim profesionalne za uvid u vaše specifične stanje i medicinske opcije.

load...