Ljepota

Kako bronzer učiniti prirodnim

Kako bronzer učiniti prirodnim

Dobro došli na naše Ask Beautyeditor kolona, ​​gdje naši stručnjaci odgovoriti na vaše kose, kože i šminka pitanja. Da biste zatražili makeup savjete:

  • E-mail [email protected] sa "Šminka pitanje" u naslovu.
  • load...
  • Ukratko opisati šminku problem.

Imajte na umu: Sve slike će biti objavljene.

Pitanje: Kako do đavola koristite bronzere? Kupio sam Rimmel London jedan prije nekoliko godina, što je očigledno u redu za moju ten, ali nemam pojma kako se koristi pravilno. Pratim "nacrtati 3 na licu" pravilo, ali nikada nisam primetio veliku razliku. 

Ja sam super-duper blijedo i treba da ostane van sunce, tako da nikada nećete morati da dobar savet ljeta tan događa na mom licu. Ako je to izvodljivo s bronzer, kako zadržati prirodan izgled, a ne kao da ste odjednom postali bundeve? - Obavijena

A: Obavijena, hvala na pitanju. 

Postoji nekoliko različitih načina možete pristupiti ovo. To možda neće raditi za vas zbog boje, tehniku ​​ili dosljednost svog proizvoda.

Boja

Za nekoga poput sebe da je super-Pale, svakako želite izbjeći tražim previše naranče, što je vrlo čest problem. 

Sviđa mi se izbor bronzera koji su više bež i nemaju narandžaste ili crvene tonovima.

Moj omiljeni je DuWop Mattilume, u bilo svetlije ili tamnije.

Ove prah čak i ne izgledaju kao bronzer, ali kada se primjenjuje, daju savršenu boju blijedo kože. To je zato što pošteno koža ima tendenciju da vrlo lako pokazati pigment, pa čak i kad to izgleda svjetlo u ambalaži, ima tendenciju da se pojavi tamnije na koži.

Tekstura

Još jedan savjet bi bio da se probati kremu teksturu umjesto praha. 

load...

Ja često samo koristiti fondaciju koja je nekoliko nijansi tamniji od tonus kože lica, umjesto bronzera. 

Možete se odnose na vanjskim uglovima vašeg lica uz temelj vrtložni četkom, kao što je Laura Mercier Završni četka (vrtloga četke su oni koji imaju crne dlake na dnu i bijele na vrhu). Ovo također daje lijep, prirodan izgled.

Aplikacija

Nanošenja bronzer u "3" oblik je ispravan! Tako sam uvijek preporučujemo da to uradi. 

Napravite "3" na vanjskoj strani lica, brišući proizvod preko svog vanjskog čelo, jagodične kosti i duž vilice. Zatim ponovite to u obrnutom na drugoj strani.

Završiti

Na kraju, ja bih se podalje od previše shimmer ili glitter u bronzer. To može definitivno da izgleda previše intenzivan i neprirodno.

Malo shimmer je u redu, ali ako želite da ga u potpunosti izbjeći, potražite mat završne obrade, kao što je Too Faced Chocolate Soleil mat bronzer.

Sabrina Rinaldi je Torontu i Montrealu na bazi kosu i šminker.

load...