Zdravlje i wellness

8 neverovatnih prednosti Nigella (Kalonji) za kožu, kosu i zdravlje

8 neverovatnih prednosti Nigella (Kalonji) za kožu, kosu i zdravlje

Korištenje? Da li ste sanjali da imaju debele, sjajna i sjajne kose često vidjeti u reklamama? Želite li poboljšati svoj teksturu kože prirodnim sredstvima? Ako je tako, ne morate biti na lov više kao što su se iskrcali na desnoj strani, jer Nigella sjemena ili kumin sjemena crnog može vam pomoći ne samo to, nego mnogo više postići. Postoji niz Nigella sjemena koristi koje se mogu navesti dole.

Druga imena za Nigella sjemena su "Kalonji 'u Hindi,' Nalla jeelakarra 'u Telugu,' Karuppu Yel 'u Tamil,' Karinjirakam 'u Malayalam,' Krishna jeerige 'u kanada, Kaaral u Marathi, i' Kalo Jira 'u bengalski.

Nigella Seeds Prednosti

Postoji mnoštvo istraživanja visoke kvalitete koji naglašavaju Nigella sativa koristi.

Nigella Prednosti za kosu:

Ova crna sjemena, koja je botanički poznat kao Nigella sativa, je poznat među Indijancima kao kalonji ili crnog kima sjemena i koristi se kao aroma, indijska kuhinja od pamtiveka.

load...

1. Pripremite se za tu je korektivne ulje sjemenki koji je blagoslovljen poklon prirode stimuliranja rasta kose i sprečava gubitak kose. Ovo sigurno vatre rješenje za vaše probleme kose pomaže u pružanju potrebne vlage potrebne kosu.

2. Sjeme ulje crnog igra značajnu ulogu u stimulaciji rasta kose kroz jačanje kose folikula koje rezultiraju jak koren kose.

Prednosti Nigella seme za kožu:

Napuniti teksturu vaše kože sa ovim crnim sjemenkama jer su veoma bogato esencijalnim masnim kiselinama kao što su linolna i linolenska kiselina. To su bitne jer se ne proizvodi tijelo. Upotreba Nigella sjemena bio je de rigueur današnjeg vremena i pomaže u održavanju vaše kože mladalački i blistava.

load...

Imati pogledati neke od prednosti Nigella ulje za kožu:

3. Paste meda i Nigella sjemena može biti, koji će se primjenjivati ​​za pola sata. Ćete dobiti sjajne kože nakon što oprati ga.

4. Ako se suočavaju s problemima kao što su akne na koži, a zatim pripremiti pastu koja sadrži Nigella sjemena i jabukovog sirćeta. Nanesite ga na zahvaćeno područje i ostavite ga neko vrijeme. Učinite to na redovnoj osnovi.

5. Za one koji pate od problema suhe kože, može se riješiti pasta napravljena od crnog sjemena u prahu, Nigella sjemena nafte i susamom ulja. Nanesite ovu nedelju dana da vidimo vidljive promjene u vašem tipu kože.

Nigella Seeds Health Benefits:

U Indiji, mnogi od biljnih i ljekovitog koristi od tog sjemena su poznate prije eona i još uvijek se koristi kao začin za pripremu jela poput indijskog karija. Postoji mnoštvo pogodnosti koje se nude Nigella sjemena. U nastavku dat je popis nekih od Nigella sativa zdravstvene prednosti. Čitajte!

6. Nigella sjemena može se reklamira kao 'imunitet poboljšavanje "i pomaže u liječenju uslova koji se odnose na imunitet kao AIDS-a. Također je utvrdio da je imunitet i ljepota su dva osnovna koristi izvedene iz ovih sjemena.

7. Istraživanje je utvrdilo da Nigella sjeme ne samo poboljšati ljepotu, ali i djeluje kao tajni lijek za povećanje memorije moć i zadržavanje.

8. Ove kumin sjemena crne su obilno bogata kemikalija koje mogu pomoći u liječenju astme, mučnina, bolesti srca, dijabetes, hipertenzija, meningitis i donekle čak i rak.

Nadam se da će članak o Nigella sjemena koristi je informativno. Molim vas, ostavite nam komentar.

load...