Zdravlje i wellness

17 neverovatnih prednosti Citronella (Gandhatrina) ulja za kožu, kosu i zdravlje

17 neverovatnih prednosti Citronella (Gandhatrina) ulja za kožu, kosu i zdravlje

Ulje citronele je popularan eterično ulje izvađen iz Cimbopogon Nardus, određeni tip limunske trave. Ulje, izvaditi iz visokih tankih listova Cimbopogon kroz destilacijom vodenom parom, ima sladak i osvježavajući miris sa tankim dosljednost. To je jedan od najčešće koristi ulja u aromaterapiji koji dolazi sa širokim spektrom zdravstvenih, kože i kose koristi. Limunska trava se također naziva kao "Gandhatrina 'u Hindi,' Nimma Gadi 'u Telugu,' Elumichai Pul 'u Tamil, i Nimbe Hullu u kanada.

Ulje citronele Koristi

U nastavku nekoliko prednosti korištenja citronele eteričnog ulja:

Prednosti citronele ulje za zdravlje:

1. Citronele ulje je prirodni dewormer. To može iskorijeniti štetnih organizama (crvi) iz našeg želuca, tankog crijeva i debelo crijevo, čime se tretira gubitak apetita (1).

load...

2. To je prirodan detoksifikaciju koji pomaže našem organizmu riješi štetnih toksičnih materijala i ponekad, sprečava ih da budu aktivni u našem tijelu. Ulje je znojava po prirodi (2), što povećava znojenje u našem organizmu i olakšava detoksikaciju eliminiranjem dodatnih masti, ulje, sol, mokraćne kiseline, itd

3. Zbog detoksikaciju imovinu, može se koristiti i za ljekovite ortopedskih problema kao što su osteoartritis, reumatoidni artritis, itd (3).

4. Radi kao prirodni diuretik. Redovna upotreba ulje citronele može promovirati proizvodnju urina, što u konačnici ubrzava detoksikaciju. U njoj se čuva naš bubrega sistema, kao i cijelo tijelo zdravo (4).

load...

5. Eterično ulje je izuzetno koristan u lečenju problema vezanih za zadržavanje tekućine. Ona održava ravnotežu vode u našem tijelu i pomaže nam da se drži podalje od spazmi ili grčevi želuca mišića (5). Njegova grčevito prirode i zagrijavanje efekti također pomoći puno grčevi u trbuhu.

6. To je velika bol za ublažavanje. Bilo da je to bol u mišićima ili zglobovima, primjena samo 3 kapi citronele ulje na bolno područje može učiniti čaroliju! Međutim, mora se miješati sa baznog ulja prije masiranje (6).

7. Citronele ulje ima veliki anti-upalni svojstva (7). Nudi umirujuće i umirujuće efekte za unutrašnje upale (u probavnog trakta, želuca, crijeva, itd) koje uzrokuju određene droge, alkohola, itd Najbolja stvar je ulje da radi vrlo brzo i daje potpunu olakšanje od bola.

8. Kao i svi ostali eteričnih ulja, citronele također ima jake antiseptička, mikroba i anti-gljivične svojstva (8). To smanjuje šanse za razvoj infekcije u raznim internim kao i spoljne povrede i leči rane brže.

9. Ulje je također djelotvoran antidepresiv. Pomaže ljudima otarasiti sumornost i mentalni zamor. Ona također radi kao veliki raspoloženje dizalo (9).

10. Citronele ulje ima Lemony aromu, koja je vrlo efikasna u vožnji miris tela daleko. Samo nekoliko kapi ulja mogu se miješati sa prljavom vodom da dobijete osvježavajući tijelo miris (10).

Prednosti citronele ulje za kožu:

11. S obzirom da je super za detoksifikaciju, ulje citronele održava naš interni sistem čist i čist, što se odražava na našoj koži. Pomoću ovog ulja, lako možete dobiti zdravu i užaren kože.

12. Njegova antibakterijska svojstva pomažu u smanjenju kožnih infekcija poput akni, bradavica, svodi, itd antiseptik priroda ulje također sprečava rane i povrede od ulaska septičkih (11).

13. Primjena citronele ulje na koži može pomoći naš ten u velikoj mjeri. To poboljšava tonus kože čineći je glatkom i učinkovito zateže pore kože. S obzirom na razne pogodnosti na koži, citronele ulje se koristi u velikom broju proizvoda za njegu kože, uključujući zaštitu od sunca losioni, uklanjanje akni kreme, kontrola ulja kreme, itd

14. Ovo eterično ulje je također dobar sredstvo protiv insekata. To se može primijeniti na kožu da se izbegne uboda insekata, što je na kraju sprečava alergije (12).

Prednosti citronele ulje za kosu:

15. Najbolji način iskoristiti citronele ulje za kosu kontrolira ulje na koži glave. Može se koristio kao sprej i veoma je efikasan u uklanjanju prekomjerne masnoće kose.

16. Osim uređaj masnu kožu glave i kosu, umiruje i omekšava njih.

17. Citronele ulje se može miješati sa šamponom za dodavanje zvuka na uvojcima (13). Pomaže i dogovor sa neposlušnu kosu de-petljaju pramenove kose kako treba.

Stoga, počnite danas koristi ulje citronele i poboljšati svoje zdravlje, kože i kose.

load...