Zdravlje i wellness

10 efektivnih kućnih lekova kako bi se oslobodili Brown kože na koži

10 efektivnih kućnih lekova kako bi se oslobodili Brown kože na koži

Svaka žena želi za besprijekoran i sjajne kože. Međutim, većina također imaju tendenciju da se razvije smeđe mrlje na našoj koži u nekom trenutku. I dok neki vole te sitne pjege dotting noseve i da ih zovu prirodnih ljepota, nekoliko drugih jednostavno ih mrzim!

Smeđe mrlje i pjege su rezultat hiper-pigmentacije kože. Dobijamo boje kože od pigment nazvan melanin, koji je sintetiziran u bazalnom sloju epidermisa. Postoji nekoliko razloga, kao što su produžiti izlaganje suncu, akne, hormonalne promjene, nepravilna ishrana, itd, koji mogu dovesti do pretjerane proizvodnju melanina. Kao rezultat toga, naša koža može da se neujednačen i izgledaju nečistu. Smeđe mrlje na koži može ubiti ljepotu inače predivan izgled kože. Dakle, donosimo vam deset Simple Home pravna sredstva da se osloboditi od smeđe mrlje i povratiti svoju divnu kožu!

Efektivna 10 Nadoknade za smeđe mrlje na koži

1. Sok od limuna:

Sok od limuna je poznato da imaju prirodnu kožu sijeva svojstva. Radi kao sredstvo za izbjeljivanje na smeđe mrlje. Ceđeni limunov sok možete primijeniti direktno na zahvaćeno područje. Isperite hladnom vodom poslije za 5 - 10 minuta i klepnite suhu kožu. Možete vidjeti razliku u samo 8 tjedana.

load...

2. Med i Aloe Vera:

Napravite masku miješanjem jednakih dijelova meda i ekstrakta svježe aloe vere. Nanesite ga na kožu i ostavite da se osuši za 15 minuta, a zatim isperite. Meda i aloe vera masku ne samo olakšava braon mrlja na koži, ali i daje vašoj koži neverovatan sjaj.

3. Jagoda:

Jagode su bogate antioksidansima i salicilna kiselina. Rade kao opora i pomaže u smanjenju hiper-pigmentacije. Mash nekoliko jagoda prstima i nanesite pulpe na lice. Isprati nakon 15-20 minuta. Možda ćete doživjeti peckanje neko vrijeme zbog kisele prirode jagoda. Ali na kraju, dobit ćete besprijekoran i blistav kože.

4. Mlijeko:

Mlijeko je bogat u mliječnu kiselinu, što je efikasan sijeva kože agent. Umočite pamuk loptu u mlijeku i tapkajte ga na potamne kožu. Isprati nakon 15 minuta. Probajte i koristiti svježeg sirovog mlijeka, jer oni rade najbolje za kožu.

load...

5. Jogurt:

Koristite jogurt i zobene pahuljice da napravite masku za lice. Nanesite ga na lice i ostavite 15-20 minuta. Isperite hladnom vodom. Jogurt-zobene pahuljice maska ​​ne samo da smanjuje smeđe mrlje, ali i pomoći vlaže kožu.

6. Soka od ananasa:

Soka od ananasa je bogat izvor limunske kiseline i alfa-hidroksi kiseline. Soka od ananasa može direktno primijeniti na pigmentirane područja kože i operite ga nakon 5 - 10 minuta - garantuje besprekorno, jasno kože! Redovna upotreba soka od ananasa pomaže u smanjenju smeđe mrlje, pa čak i iz ton kože.

7. Zeleni čaj:

Zeleni čaj je bogat izvor antioksidanata i ima umirujuće na kožu. Uranjati zeleni čaj torbu u malom čašu tople vode. Neka se strmim za 15 minuta. Ostavite da se ohladi. Umočite pamuk loptu u otopini i primijeniti na zamračenu koži. Možete ponoviti postupak 3 do 4 puta dnevno za prekrasnu gladak ten.

8. Raw Papaya:

Nanesite svježe izvađen pulpe od sirovog papaja i ostavite ga za 10 - 15 minuta. Kao što su ananas, sirovo papaja suviše je veliki izvor sijeva kože alfa-hidroksi kiseline i dati vašoj koži besprijekoran sjaj.

9. Cilantro:

Crush svježe cilantro i miješati ga sa kašiku meda i nekoliko kapi limunovog soka da se formira gusta pasta. Lagano piling kože pomoću ovog paket i ostavite ga oko 15 minuta. Koristite ovaj paket dva puta tjedno za primjetan efekte.

10. Tomato:

Paradajz sadrži likopen, snažan antioksidans koji bi svojim tamno smeđe mrlje na koži nestaju u tren oka! Utrljajte kriškom svježeg paradajza na koži. Isprati nakon 10 minuta i biti spreman da zaslepiti svet svojim mladalačke kože.

Ovih deset magične sastojke čuda na smeđe mrlje. Međutim, morate izbjeći koristeći bilo koji sastojak ako ste alergični na njega. Predlažemo da radite patch test prije pomoću bilo koje od ovih sastojaka na koži. Ali, ako oni odgovaraju vašoj koži, onda samo napred i dobiti bez nesavršenosti kože, naravno!

load...