Vijesti

Kljunovi ulje Enema - Šta je to i koje su njegove prednosti?

Kljunovi ulje Enema - Šta je to i koje su njegove prednosti?

Ona se koristi kao laksativ, eliksir mladosti, a reklamira se da je čudo lijek za gotovo svaku bolest na Zemlji samo o prije jednog stoljeća. Možete li da pogodite šta je to što mi govorimo? To nije biljka, začina, niti biljni tabletu ili napitak; ali ulje zove ricinusovog ulja. Edgar Cayce, mistika, preporučuje ricinusovo ulje u obliku paketa, klistira i jednostavno oralne gotovo svaki zdravstveni problem. I bilo je vrijeme kada ovo ulje bila spajalica u gotovo svakoj kuhinji, a mladi klinci nisu mogli pobjeći svoje dnevne doze ovog gorkog ulja ujutro svaki dan. Ali danas, mnogi od nas nisu ni čuli ricinusovog ulja. Da, u nauci se uzima sjaj sa uljem. Konstatirano je da je njegova zdravstvene prednosti su precijenjena.

Je 'ozdravljenja' ugled ricinusovog ulja možda uzeti hit, ali i dalje zadržava svoju poziciju kao izuzetan laksativ za crijeva čišćenje, sredstvo za izazivanje rada, i super duper pomoć za poboljšanje ljepotu naše kose i kože. Mi ćemo govoriti detaljno o svojstvima ricinusovog ulja kao laksativ i kako ricinusovo ulje možete koristiti kao klistir. Na kraju krajeva, čisto utroba su previše važna da bi se prepušteno slučaju!

Ricinusovo ulje Kao Laksativ:

Uloga ricinusovo ulje kao laksativ je privukla veliku pažnju. Ona se koristi za liječenje zatvora i da očiste našu utrobu. Radi povećanjem kretanje crijeva, zbog čega je stolica istisnuti lako. Naučnici željeli saznati o tome kako ricinusovo ulje radi i zašto je takav efikasan laksativ. Nakon mnogo istraživanja, otkrili su da Ricinoleic kiselina, masna kiselina koja čini oko 90% ricinusovog ulja, vezuje za mišićne ćelije na zidovima creva i izaziva kontrakcije. Naučni tim je također objavio svoje rezultate u Proceedings of the National Academy of Sciences.

load...

Kako možete koristiti ricinusovo ulje kao laksativ?

Ricinusovo ulje može se uzeti oralno ili klistir kroz rektum.

1. U usta:

 1. Uzmite 1-2 žlice dnevno ili kao što je propisano od strane vašeg doktora.

2. U klistir:

Klistir ulje može biti TAD Messier od obične klistir, ali samo slijedite naše savjete kako bi se smanjio rizik od izlijevanja i izvući maksimalnu korist iz vašeg ricinusovog ulja klistir:

 1. Morat ćete klistir kit. Mi ne preporučujemo klistir torbe, jer ne stvaraju dovoljan pritisak da gura ulje svoj rektum (kraj dio debelog crijeva), a oni nisu generalno dobri za uzimanje ulja klistira. Šprica najbolje raditi za naftu klistira. Predlažemo da kupite standardni špric iz Ayurvedski Panchkarma centra u vašoj blizini.
 2. Svi ulje klistiranje treba raditi na pun stomak. Možete zakazati svoj ricinusovog ulja klistir nakon ručka ili 10:00-14:00, kao sposobnost vašeg tijela da apsorbira je na svom vrhova u ovom trenutku.
 3. Pobrinite se da imate toplu sobu, stari ručnici i malo privatnosti.
 4. Možete koristiti 60 - 90ml ricinusovog ulja sigurno u jednom trenutku.
 5. Zagrejte ulje dok ne bude mlaka. To će povećati njegovu apsorpciju u debelo crijevo.
 6. Ubacite mlaznice i ubrizgati u debelo crijevo. Ako je moguće, naći nekog drugog da učini počasti za vas (možda vaš partner). Najbolji način je da ležite na lijevoj strani sa levom nogom ravno i desno koljeno savijene. Pobrinite se da ste u mogućnosti doći do anusa poprskati u klistir. Ako ne može učiniti, možda ćete morati pozvati se nekome za pomoć.
 7. Pobrinite se da gura u mlaznice oko 3 inča. Opustite se i ubrizgati ulje.
 8. Ostavite malo ulja u špricu. Zašto? Tako da ne gurati u bilo vazduha u svoj rektum sa uljem...
 9. Zadržavaju ulje za što je duže moguće (preporučeno vrijeme 30 min.).
 10. Evakuisati i smiri.

Koliko često treba You Take A ricinusovo ulje Enema?

Možete ići za to za tri uzastopna dana bez ikakvih problema. Ali, preporučujemo da pitajte svog lekara i učiniti kako kaže.

load...

Mjere opreza:

Nemojte uzimati klistir ricinusovog ulja ako bolujete od:

 • Hladno ili gripa
 • Loša probava
 • Dijabetes
 • Dijareja
 • Gojaznost
 • Potrošnja otrov

Prednosti ricinusovog ulja Enema:

Je Ricinoleic kiseline u ricinusovo ulje uzrokuje kontrakcije u zidovima creva koja pomaže gurnuti fekalije se kao stolice. Ovo pomaže osloboditi zatvor. Ricinusovo ulje također ima svojstvo da spriječi apsorpciju tekućine iz crijeva. To osigurava lakši prolaz otpada. Njegova druga ricinusovo ulje klistir prednosti uključuju:

 • Omekšava stolice
 • Kontrole nadimanje zbog plina
 • Oslobađa od distention
 • Koristan za liječenje artritisa i reume
 • Pomoći u lečenju seksualnih poremećaja
 • Cure za hiperaciditet
 • Ublažava bol u leđima
 • Kontrole 'Vata'

Da li ste ikada koristili ricinusovo ulje? Ako je tako, šta mislite o tome? Da li znate bilo ricinusovog ulja klistir recepte? Slobodno podijelite svoje misli u komentarima!

load...