Vijesti

6 ozbiljnih uzroka nervne noge tokom trčanja ili hodanja

6 ozbiljnih uzroka nervne noge tokom trčanja ili hodanja

Da li ste u stanju da uživati ​​u jutarnjoj trči zbog tih iritira svrbi to ne smeta? Jesu li ovo grebe ponavljaju razlog ste zaustavili jogging u potpunosti? Itchy noge prilikom pokretanja ili svrab trkača je zajedničko stanje i to utječe na većinu ljudi. Čitajte na saznati više o ovom stanju, njegovim uzrocima i kako spriječiti to!

Ono što je Runner je Itch?

Trkača svrab je svrab senzacija koja uglavnom se javlja kada se uzimaju jog ili korištenja. Odlikuje se svrab, ponekad dovoljno teška da poremeti vaše jog i prisiliti vas da se zaustavi.

Uzroci Runner je Itch:

U osnovi, alergija je glavni uzrok svraba trkača. Ali osim od alergija, postoje i drugi razlozi iza ovog iritirajući nevolja.

1. Nedostatak fizičke aktivnosti:

Neaktivnosti ili nedostatak fizičke aktivnosti je i glavni razlog za svrbi noge, kao neaktivnost izaziva smanjenje protoka krvi. Smanjenje protoka krvi uzrokuje kapilara ugovora; i iznenada jog čini ove ugovorene kapilare proširiti sa osvetom. Stoga, kada se ne radi / vježbe kao često ili to činite samo ako se osjećate kao da, onda ste podložni svrab trkača. Kako?

load...

Naše telo sadrži milione sitnih krvnih sudova zovu kapilare. Kada se vježba, otkucaja srca ubrzava i tako se protok krvi, što izaziva širenje kapilara, što dovodi do toga da živca snopove okružuju ove kapilare da pošalje impulse do mozga. Mozak interpretira ove signale kao svrbi, što opet dovodi do noge svrbe dok radi.

2. Cold Vrijeme:

Ponekad hladno vrijeme mogu izazvati svrab trkača. Kada je hladno vreme, tijelo prioritet protok krvi za održavanje tjelesne temperature. Dakle, organi primaju najviše krvi i manje krvi pumpa u ekstremitetima i mišića. Kada se zagrijati i protežu oko, protok krvi se vraća u normalu i povećanje može izazvati svrbi u nogama, pa čak u rukama.

3. Odjeća:

Uske odeće je možda najočitiji razlog svrab trkača. Tkanine koje trljaju kožu mogu izazvati iritaciju i stoga, ne zaboravite da zadržite vježba opremu što jednostavnije. Ako nosite široku odjeću ugradnje vježbe, možda želite da se bliži pogled na omekšivač deterdžent ili tkanina koju koristite.

load...

4. Skin Care Products:

Ponekad te ovlaživačima i drugih proizvoda za njegu kože koje koristite može izazvati svrbi. Iako su u prvom redu uzrokovana alergije na koži i nisu baš svrab trkača, trebalo bi ipak proverite vaše kreme i losioni kože.

5. Suhu kožu:

Drugi razlog za svrbi noge je suha koža. Ako se odnosi vaš problem kožu, vlaže noge sa losion ili hladna krema. Međutim, ne zaboravite da uradite test alergije na znam da li je hidratantna krema pogodna je za noge.

6. Vežbanja Anaphylaxis:

Ako imate druge simptome kao što su povraćanje ili košnice na koži gdje se svrbi, možda želite posjetiti doktora. Vežbanja Anaphylaxis mogu blokirati protok kisika do mozga i može čak dovesti do smrti. Ovo je vjerojatno jedini opasno stanje povezano sa svrabom trkača.

Sprečavanje Runner je Itch:

Sada kada znamo što izaziva svrab trkača, evo gledamo neki od načina da se spriječi svrab trkača.

  1. Ne zaboravite da se zagrije za 5 minuta. Pričekajte da se kućište da se ohladi još 5 minuta. Begin treninga, a slijede isti rutinu kao što ste završili.
  2. Uzmite pauze džogira kako bi vaše tijelo da nastavi normalan protok krvi i regulirati dah.
  3. Oblače u slojevima kada trčanje / vježbanje u hladnom vremenu.
  4. Za anafilaksije vežbanja, razmotriti usvajanje blaže vježbe kao što su plivanje.

Nadamo se da smatra da je ova informacija bila korisna! Dakle, da li ste ikada suočio svrab RUNNER? Koji su bili koraci koje je pronaći trke svrab olakšanje? Da podijeliti s nama u komentarima!

load...