Stil kose

Stajling kosa za Intervju za posao

Stajling kosa za Intervju za posao

Kada sam počeo pisati ovaj članak, prva stvar koja je skočila u glavi bila linija iz filma Working Girl, gdje junakinja usitnjava off svoju dugu kosu, njen izgovor bića: "Ako želite da se uzeti ozbiljno, morate ozbiljno kosu. "Ova linija ne može biti više istina!

Kada žele da rade u poslovnom okruženju, posebno u mjestima kao što su banke i kompanije, želite da izgledate najbolje što možete i biti sigurni. U isto vrijeme želite da se uzeti ozbiljno. Svoj izgled može učiniti ili slomiti na razgovor za posao.

load...

Postoje neke stvari koje svjesno i nesvjesno utjecati na presudu anketara vas i kosa ti je tamo na vrhu liste.

Pa kako da se frizure za razgovor za posao? Evo nekoliko savjeta i nekoliko savršen frizure za intervjue.

Frizure za Intervju - Style kosu najbolje!

Clean kose:

To ide bez rekavši, bez obzira na stil da odaberete, pobrinite se vaša kosa bude čista i nemasna. Pobrinite se da je dobro klimatiziran i izgleda elegantan i upravljati.

load...

Boja:

Zaboravite na svijetle ružičastim i plavim, drži boju kose prirodno, ne želite upadljive pramenovi ili neprirodna plavuša u kosi, to više prirodnih vaša kosa izgleda, više ozbiljno ćete uzeti. Get laskava lowlights ili suptilno naglašava najviše ali ne više.

Efikasno kose:

Vaša kosa treba izgledati kao efikasan kao ti. Kraće ili duže, ne bi trebalo da guraju nazad cijelo vrijeme ili izmenite s njim. To bi trebao izgledati niske održavanje; želite da pokažete da ste više vjerojatno da rade na tabelarni nego na kosu. Dajući izgled da ne uzimaju vremena da kosu, ali i dalje izgleda dobro je izgled koji želite.

Ravno vs. Curly:

Imate frizure intervju za žene sa dugom kosom previše. Nije na stres! Ravna kosa daje izgledaju kao efikasnije i ozbiljan. Dok je kovrdžava kosa je više bezbrižan izgled koji ne može biti najbolje za razgovor za posao. Ali ako možete upravljati kovrče dobro, ne postoji ništa kao što je to. Sve dok nisu neposlušnu, dobar si.

Šiške i rastanci:

Soft strani swept bangs su zapravo super za intervju, oni bi privukli oči pravo u lice, a to je važno za koji se primijetio. A strana rastanak je manje odvlači pažnju od centra rastanak i čini manje teškim vizuelno.

Većina frizure za razgovor dok nisu uvredljive su dobri. Punđe, niske kike, tupi i Pixie smanjenja ili jednostavno lepinja, svi daju utisak da vam dati manje vremena za održavanje, efikasan i ljubavi rad više nego da svoju kosu. I to stvarno je ono što vam je potrebno. Samo ne pojavi s Mohawk i dobar si.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, nositi takvu frizuru za razgovor za posao koji možete lako održavati. Također, nemojte stavljati na jednostavan se stilu kao vaša kosa može skloni otpasti prije pola dana. Anketar će biti impresionirani ako je ispitanik izgleda provesti manje vremena petljajući njenoj kosi i koji je u stanju da se pojavi spreman i samopouzdanja.

load...