Stil kose

Balayage i Ombre - Koja je razlika?

Balayage i Ombre - Koja je razlika?

Balayage, Ombre, sumorna, flamboyage... Nije baš riječi koje lako može srušiti svoj jezik, zar ne? Ali pošto preuzimanju modnom svijetu, ovi termini za oblikovanje kose postali su dio zajedničkog žargona svaki po sopstvenom priznanju modnih ovisnika. Vaš Instagram feed verovatno ispunjen do balčaka sa svim raskošnih varijante ovih stilova. Bilo kako bilo, sve ove riječi imaju tendenciju da se uklope u jedni druge u svojoj glavi i dovesti do puno konfuzije. Pa, sad kad sam ovdje, imate razloga za brigu! Ova mama će vam sve što trebate znati razliku između balayage, ombre, sumorna, i flamboyage reći.

Šta je Balayage?

Znaš one prekrasna djevojke koju vidite na plaži koji imaju savršene plaže obveznice i savršeno Sunkissed kosu? To je izgled balayage će dati svoju kosu. Sama riječ "balayage" znači "pomesti" na francuskom. Dakle, kosa posvjetljenje / boja doslovno "prolazi" ili obojene na sekcije kosu da ga ističe da su nekoliko nijansi lakši od vaše prirodne boje. Kosa na dnu je ostavljen tamnije dodati dimenziju i pokreta na cjelokupni izgled. Dakle, balayage pokušava da ponovo efekat kose koji je prirodno osvijetljen po suncu. Od folije se ne koriste za zasićenje boje, ističe ispalo mekše i prirodnije. I kao vaša kosa raste iz dodaje samo na ljepotu balayage.

Evo 'S Kako možete Balayage Your Hair At Home

Šta je Ombre?

OK, osim ako su žive ispod kamena, ne postoji način na koji ste mogli izbjegli poplavu ombre dlake na Instagram / Facebook / Tumblr stranici. Ovo je jedan trend koji kao da je dolazio u kao cunami preko interneta. Riječ "ombre" u osnovi znači 'sjena' na francuskom jeziku. (Francuski je velika sa svim ovim frizerima iz nekog razloga). Što ima smisla, jer je efekat stvara je nekako iz sjene. Ombre kosu u osnovi ima svoj prirodno tamno korijene na vrhu koji polako potpuno preći u upaljač hlad prema krajevima. Tako da možete vidjeti dva različita boje na korijene i na krajevima. Dok tradicionalni ombre uključuje tamno smeđe korijenje da gube u plavuša hlad, možete to učiniti bojenja korijene u tamnoj sjeni praktično bilo koje boje i blijede ga u lakši hlad na krajevima.

load...

Evo Kako možete Ombre Your Hair At Home

Balayage Vs Ombre

Pa, sada znamo šta balayage i ombre su tačno. Ali, kladim se da još uvijek postoje neki od tvojih tamo misleći, "I dalje ne kapiram! kako oni izgledaju potpuno isto kod mene! "Koja je razlika između balayage i ombre? Tako zakopča, Chiquitas! Mama će jasno sve svoje sumnje!

OK, prvo se, pogledajmo balayage kao isticanje i ombre kao boja za blokiranje. Tako balayage uključuje boja doslovno se slikao kroz kosu u pramenove da daju Sunkissed izgled. U ombre, sve dlake na dnu blanširanu (ako ste brineta) i obojene u upaljač hlad od tvog korijena. Dok postoji jasna fade liniju između dvije boje u ombre, ne postoji takva stvar u balayage. Vrhunaca uklopiti savršeno u vašu prirodnu boju kose. Na kraju, jer je vaša kosa na dnu je ostalo tamno na mjestima, postoji više kretanja i dimenziju u balayage izgled. U ombre, tamnije boje od korijena jednostavno i potpuno prelazima u upaljač hlad prema krajevima.

load...

Flamboyage Vs Balayage

Flamboyage... Pitam se kako sve ove kompanije kose doći do takvih zanimljivih imena za nove tehnike za bojenje kose. Flamboyage je bojenje kose tehnika koja je razvila Davines, sušilo za tehnološke kompanije. Glavna razlika između balayage i flamboyage leži između tehnike koje koriste. Balayage uključuje ručno oslikavanje boju na kosu i apsolutno bez upotrebe folije za zasićenje vrhunaca. Flamboyage, s druge strane, koristi transparentan trakom da rade na pojedinim poglavljima lakše kose i zasititi boju. Dok ste balayage daje prirodno Sunkissed izgled, flamboyage posvjetljuje i poboljšava vašu prirodnu boju kose, dajući mu gotovo reflektivni efekt.

Sombre Vs Ombre

Sombre nije ništa drugo, pogodili ste, suptilne ombre. Tmuran, baš kao i ombre, također uključuje tamne korijene blijedi u upaljač hlad prema krajevima kose. Ali, postoji samo mala razlika između ta dva. Tmuran osnovi počinje malo viši u kosi nego ombre. I, za razliku od oštro fade linije koje vidite između dvije boje u ombre, postoji suptilniji prelaz između dva u tmuran. To ga čini manje skupo dotjerati i održavati nego ombre. Upaljač hlad na krajevima u tmuran također nije toliko nijansi lakši od mraka jedan na vrhu, kao u ombre. Dakle, radi bolje za plavuše, dok ombre je najbolje odgovara za brinete. Sve u svemu, to je jednostavno mekše i suptilnije verzije tradicionalnih ombre.

Aaaand smo gotovi! Tako sretni da smo svi uhvaćeni na svim trendove boja za kosu, zar ne? Pa, sada da znate sve što trebate znati o ombre, sumorna, balayage, i flamboyage, komentar ispod da javite nam koji stil umireš da isprobate sami!

load...