Ljepota

Želeo sam da volim novu bazu smashboxa, ali evo zašto nisam

Želeo sam da volim novu bazu smashboxa, ali evo zašto nisam

Jedan od razloga što sam rijetko nosim temelj je zato što je prilično nemoguće naći onaj koji zapravo odgovara vašem tonu kože. (. I ja sam fer-tako da mogu samo da zamislim kako tamnoputi djevojke moraju proći kroz) U ovoj kategoriji, ja sam totalni ljepotu snob: Mislim da ste daleko ljepši nijanse kada izađeš nivoa apoteke.

load...

Zbog čega sam imao velike nade u Liquid Halo, visoke definicije fondacija koja Smashbox pušten ne tako davno. To je čista do srednje prekrivanje, bez ulja i sa SPF 15. Što je najvažnije, to je trebalo da zamagli nesavršenosti i da koža izgleda svijetao, ali ne kao ti ikakvog šminku. To je ujedno i Allure magazina "best of Beauty" pobjednik. Zvuči neverovatno, zar ne?

To je moj uzorak gore, koju sam zatražio od PR jer sam od želje da ga probati. Liquid Halo izgledalo kao da će biti sličan jedan od mojih omiljenih temelja, Make Up For Ever lice i tijelo, koji ima prilično curi teksturu i gradi pokrivenost bez izgleda kao da nosite šminku.

Prvi utisak iz boce. Liquid Halo izlazi iz pumpe za nijansu deblji od MUFE, ali to je i dalje Runnier od obične temelj (koje volim).

Do sada, tako dobro, pomislio sam. Osim kad sam primetio boju. Ovo je vrlo najlakši hlad, 1, koji je opisan kao "prirodne vanilije za fer ten." Izgleda li ovo vanilije za vas?

To je Sooooo žuta! Mislio sam da vanilija znači više neutralnom tonu tako između tople (žuta) i cool (roze) Ali to je očito za nekoga s vrlo jakim žutim tonovima. Iznenađen sam da je ovo njihov jedan izbor za fer ten. A nije ni to svjetlo!

FYI, evo izbor nijansa (ima ih 10 ukupno):

 • 1 - Prirodni vanilije za fer ten
 • 2 - Topla vanilije za sajam / svijetli ten
 • 3 - Light bež za svijetli ten
 • 4 - Light topla bež za svijetli ten
 • load...
 • 5 - Golden bež za svjetlo / srednje ten
 • 6 - Warm srednje bež za srednje ten
 • 7 - Golden srednje bež za srednje ten
 • 8 - Prirodni tan za srednje / tamno ten
 • 9 - Tamno zlatno tan za tamne puti
 • 10 - Natural Deep kakao za tamne puti

Kao što možete vidjeti, to je donekle ograničen izbor i većina nijanse su na toplom strani. Nazovi me ludim, ali ja sam mislila da ću imati više neutralan ponude, posebno sa samo 10 nijansi. Za mene postoji samo nije izbor ovdje, jer nijansa 1 je već previše žuta; nijansa 2 je još više (i tamnije).

Dobro, pa šta ako si uradio pronaći utakmicu boja ovdje? Da li je to temelj inače golmana?

Dobro. Ne znam. Kada ste prvi put staviti na, Liquid Halo je gotovo alarmantno curi (iako lako širi) i masna izgleda. Bilo je dobrih nekoliko minuta da se osuši dole bez osjećaja ljepljiv / ljigav. Nakon toga, gotovo se na vrlo blagi puderasti kvaliteta definitivno ne osuši na samo osjećaj kao koža. Nisam primijetio toliko osvjetljavanje akcija, kao što je to obećao, ali barem nije bila sjajna ili svjetlucave, ili super-mat.

Pokrivenost-mudar, bio sam malo razočaran. To je vrlo čista, a curi formula čini gotovo nemoguće izgraditi ga u određenim područjima-možete samo izgraditi preko velike površine kože. (MUFE lice i tijelo je mnogo lakše raditi sa, po mom mišljenju.) To bi vjerojatno raditi samo za one koji jedva potrebna pokrivenost. U kom slučaju, zašto se čak nosio temelj? A BB, CC, ovlaživač u boji ili tonirana prajmer verovatno bolje osjećati na svojoj koži.

Ja isto tako ne mislim da isporučena da dobro na ne-tražim-kao-šminka aspekt. Možda to ne bi bilo toliko problema sa boljim hlad meč, ali izbliza, mogla sam da vidim malo šminke sjedi na vrhu moje kože, čak i sa samo jednom sloju. I vrsta praškastih aspekt naglašava bilo suho mrlje možete imati na svojoj koži.

Žao nam je, Allure, dajem ovaj pas. Ali ja bih da znam što mislite!

Gdje kupiti

Neka vaše recimo

Jeste li pokušali još Liquid Halo? Da li se bore da pronađu neutralnim temelj nijanse? Koja je tvoja omiljena temelj sa ovom vrstom svjetlosti, građevinskog kvaliteta?

load...