Ljepota

Da li je retin-toksičan? Zašto sam prestao da koristim retin-a

Da li je retin-toksičan? Zašto sam prestao da koristim retin-a

Prije više od tri godine, napisao sam široko zajednički članak o svim prednostima Retin-A. 

To može popunjava kožu; bore bore, oštećenja od sunca i akni; i riješi začepljen komedona. 

load...

I dalje ne slažu sa ništa od toga. Osim što više ne koristite Retin-A sebe. 

Danas ću objasniti zašto, jer možda želite da ponovno mislim da, previše. 

1. Retin-A ometa sposobnost Your Body da koristi Vitamin A

Uvijek sam tvrdio da je vitamin A je najvažniji nutrijent za zdravlje kože. 

Ali koristeći Retin-A i drugi recept aktuelna retinoidi (Stieva-A, Tazorac, Renova, Differin, itd) nije isto što i jesti hranu bogatu vitaminom A, kao što su jetra. Kada smo gutati vitamin A, mora se pretvoriti naš enzima u njegov aktivni oblik, retinolska kiseline. Ali, Retin-A, ili tretinoin, već retinolska kiselina, i to se vezuje za naše retinoid receptore da izazove različite reakcije na koži. 

"Vitamin A je takav osnovni metabolički faktor, u mozgu i endokrinih žlijezda, jetra i bubrezi, itd, mislim da je opasno eksperimentirati sa lijekovima koji ometaju", kaže Ray Peat, dr.

Naša tijela trebaju vitamin A za tako mnoge funkcije, uključujući i sintezu progesterona, sintezu proteina i mobilni diferencijacije. Ironično, te stvari su od ključne važnosti za zdravlje dugoročno kože, pa možda i više ste na Retin-A, gore kožu mogao dobiti ?!

2. Retin-A je povezan s povećanim mortalitetom

Šokantno, ali istinito: kliničko ispitivanje u odnosu 0,1% tretinoin krema na placebo je zaustavljen od šest mjeseci prije nego što je trebalo do kraja, zbog nepredviđenih velikog broja smrtnih slučajeva u tretinoin grupi. 

Iako je smrt bila statistički značajna, istraživači su sahranjena studija za četiri godine; kada je konačno objavljen, smrtnih slučajeva pripisuje "priliku." Možda činjenica da je glavni istraživač dobila finansijsku podršku od Johnson & Johnson, proizvođač tretinoin, ima neke veze s tim? 

load...

Iako FDA i Health Canada su ćutali, Archives of Dermatology uređivačke barem predložio da doktori "možda žele da razgovaraju o rezultatima [studija] sa svim pacijentima koriste tematska tretinoin." 

Ne znam za vas, ali povećan rizik od smrti od svega za njegu kože proizvod je nešto što bih želeo da znam! Sumnjam da bih dodirnuo Retin-A, ako sam napravio poznato. 

3. Retin-A izaziva iritaciju i upale

Svi znamo Retin-A je iritantan. Toliko da sam napisao cijeli članak o tome kako se nositi sa crvenilo i Ljuspanje. Sa desne strane režima i primjena strategije, neki ljudi, obično s toga počinju tipove kože, pronaći način za to. Drugi, uključujući i mene, samo nemoj. 

Pokušao sam, stvarno jesam, ali sad kad sam van Retin-A, moram priznati da mi je koža izgleda i osjeća se mnogo bolje. To više nije suha, iritirana, crvena, osjetljiva, crepey ispod očiju, ili tamnija od ostatka mog tela. Osim toga, otkrio sam daleko bolje načine za rješavanje predmenstrualnog breakouts je pomažući (više o tome u sekundu!), Tako da stvarno nije bilo smisla da ga koristite. 

"Ali nije Retin-A zlatni standard za anti-aging?" Čujem te pitam. Mislio sam da je tako, ali sada nisam siguran. Pretpostavljam blage efekt BRILLIANT je zbog iritacije i naknadne upale. (To je ujedno i mehanizam iza tih "čudotvorne" kiseonik tretmani za lice, usput.) Prema tome, čini se da se otarasi bora i čini vam izgledati mlađe, ali to može biti samo privremeno oticanje. Jednom kada prestanete da koristite Retin-A, vaša koža se vraća u normalu ali zbog upale je povezan sa preranog starenja, možda zapravo biti lošije. 

4. Glikolnom kiselinom je Baš kao Efektivna

Jedan od razloga što sam trajala tako dugo sa Retin-A, u nastojanju da rade za mene, jer sam mislio pustiti moju kožu dole (i pozivajući zastrašujuće budućnosti starenja!), Ako nisam. Ne mogu čak ni reći koliko dermatolozi su pohvalili ga tokom godina, u desetine i desetine intervjua sam sproveo kao časopis ljepotu pisac.

Ali onda sam saznala Dr. Neal Schultz. On čak i ne propisuje više Retin-A. "Razlog zbog kojeg sam se preselila u glycolics je nuspojave od retinoidi. Oni mogu dovesti do promjene boje, iritacije, ljuštenje, pa čak i bol." On dodaje: "Dva najefikasniji hemijski piling su glikolna i tretinoin. Ali glikolne je zlatni standard. Glikolna, kada se pravilno formulisana je nježan. To se praktično sve za anti-aging da tretinoin radi." 

Voila, nema više razloga da se osjećaju kao da biste trebali koristiti Retin-A. Napredujte i kiselina ton, prijatelju moj!

5. Retin-A ne bavi uzrocima

Čak i ako dobijete lepe rezultate od primjene Retin-A, oni traju samo onoliko dugo koliko vam držati pomoću droge. Dakle, u najboljem slučaju, to je fiks flaster za sve što kožu problem koji pokušavate riješiti. 

To nije uvijek loša stvar, usput. Postoje određene puta u životu (kao što je vaš dan vjenčanja, na primjer), kada je potrebno samo da imaju jasne kožu. I hvala Bogu imamo dermatologije struke da nam pomogne s tim!

Međutim, ja ne volim Retin-A kao dugoročno rješenje. Postoje ljudi koji ostaju na njemu godinama i godinama, čak i desetljeća. Kao veliki "uzroka" osoba, to ne sedi sa mnom. Umjesto oslanjajući se na droge kako bi problem pod kontrolom ili kako bi se spriječilo moguće buduće scenario, radije bih raditi na trajno poboljšanje mojoj koži-poboljšanjem moje prehrane, moj hormonalni balans i moje sveukupno zdravlje.

Nekoliko stvari koje su mi pomogle više nego Retin-A ikad: vraćnju funkcije štitnjače, nakon pro-metabolički ishrana, povećanje unosa vitamina A, bolje spavanje, ditching kreme, odvikavanje od silikona, primjenom niacinamide, radi crveno svjetlo terapije i piling dnevno. 

Zaključak

Dakle, to je to zašto sam prestao moje Retin-A navika i prešli na druge strategije. 

Ne sudim nikoga koji i dalje odluči da koristi retinoidi, ili koji smatra da ne mogu otići njih i da se bave rezultat ispadanje kože. Definitivno sam bio tamo!

Samo ne mislim da mogu postići TRUE zdravlje kože, ako je potrebno da se oslanjaju na Retin-A za to da izgleda dobro. Ili sveukupno zdravlje, što se toga tiče, jer ima dovoljno "crvene zastave" o Retin-A sigurnost da me brine. 

Donja granica? Samo zato što mnogi doktori misle Retin-A je BE-sve i kraj svega za anti-aging, ne znači da nam je jedina opcija. U stvari, našao sam mnogo više uspjeha radeći na mojoj koži iznutra. Reci mi šta misliš:

Da li ste koristili Retin-A? Da li volite ili mrzite? Ono što je najviše poboljšala svoju kožu?

load...