Ljepota

Da li je zaista smisla zamračiti boju kose u zimi?

Da li je zaista smisla zamračiti boju kose u zimi?

Govoreći o boji kose (jer smo nekako je krenulo u zadnje vrijeme), mislila sam da je prikladno danas, povodom prilično Underwhelming "Snowmageddon" ovdje u Torontu, za rješavanje problema zatamnjenja i munja kosu s godišnjim dobima.

load...

Prema konvencionalne ljepote mudrost, ti bi trebao ići upaljač u ljeto. Ali, čim se lišće počne mijenjati boju u jesen, a onda i ti, trebalo bi promijeniti boju: nešto tamnije, bogatiji ili preplavljena lowlights.

Dakle, sve ovo znači da upravo sada u dubinama zime, kad smo već dobili tuge (ili SAD) od hladnoće i snijega i činjenicu da padne noć na 5 pm-our kosa je samo još jedna stvar koja je tamne i depresivno. I vjerojatno se pojavljuje čak i tamniji, mogao bih dodati, zahvaljujući kontrast paste kože koja nije vidjela dnevnog svjetla od avgusta.

To zapravo ne smisla, zar ne? Lično uvijek osjećaju potrebu da ponovo blondify u zimi, i po svemu sudeći nekoliko Poznati su sa mnom na ovome, jer su nedavno otišli lakši, ne tamnije, previše. Hajde da pogledamo, počevši od Emily Blunt:

Ona ju je prekidač reeeeeally postepeno. Iz ovog vrlo prirodno, sjajne smeđe, oko godinu dana:

Na Ombre vrstu izgledati u jesen (ne volim ga, usput):

Da, ovog mjeseca, punom zamahu tamno plava:

Misli?

Znaš, moja prva reakcija je bila nein, nein, nein. Kako si mogao, Emily, kad je brineta pokreće oči i kožu tako lijepo?

Ali sada dolazim oko-pogotovo kad sam vidio ovo više casual snimak. To je stvarno super u boji na nju, a ne plavuša i vrlo vješto istaknuti. (Ili je to ombre previše, tek počinju visoko na vratilo kosu? Možda malo od oboje.)

load...

I to je definitivno poboljšanje u odnosu da ni-ovde-ni-tamo između hladu ona traje već neko vrijeme tamo. Te srednje boje su najgore. Istinita priča: Kada sam otišao iz Sooper plavuša u Sooper crnka prije nekoliko godina, moj kolorističke (e) insistirao na sporoj tranziciji. Dakle, tokom nekoliko mjeseci, otišao sam od platine Strawberry plavuša na bla smeđe-i MAN mrzim da bla smeđe fazi.

Vjerojatno zato sam na kraju ne mogu živjeti sa svojim ombre. Kao što su Emily, to samo nedostajalo da određene sumpin 'sumpin'.

(Iako ja ću reći da je spora tranzicija boja je dobra stvar ako nisi psihički spremni za dramatičnu promjenu boje. Kladim se da većina colourists insistirati na tome samo zato što ne žele da se bave korektivni rad kada ljudi odluče da ne žele da se tamnije / lakši nakon svega.)

Još jedna zvijezda koji je otišao iz crnka na lakšu nijansa je naš omiljeni vajazzler, Jennifer Love Hewitt. Prošle jeseni, ona je bila brineta poput Emily:

Ali ona je samo otišla nekoliko nijansi lakši i mislim da je stvarno prilično:

Ali to rekao, ja očito ne moraju složiti sa svim odlukama da razvedri se čak i ako je to zimi, a vi pokušavate da obavlja terapiju boja preko boje za kosu. Ponekad, bez obzira na sezonu je, morate se držati s onim što radi.

Kate Beckinsale, slušaš li? Zato što si izgledao mnogo bolje ovako:

U odnosu na ovo:

Reci mi šta vi mislite:

Volite li Emily Blunt kao plavuša? Kako bi bilo da Jennifer Love Hewitt? I Kate Beckinsale? Da li pratite konvencionalnu mudrost o posvjetljenje u ljeto i sve tamnije zimi-ili bi i ti, da vidim da leti kroz prozor?

load...