Ljepota

Najbolji (i najgori) šiljci za ovalne lice

Najbolji (i najgori) šiljci za ovalne lice

Na kraju, mi smo do posljednje oblik lica u našem "najbolje šiške" serije: je ovalno lice. (Možete vidjeti sve ostale oblike na ovim linkovima:. Okrugli, dugo, kvadrat, srce, obrnuti trokut, kruške i dijamant)

load...

Ovalni oblik lica je uvijek smatra idealnim. San, ako hoćete. To je zato što svoje širine i dužine su savršeno uravnotežen-više o tome u drugom, što znači oval peeps može izvući mnogo širi spektar frizura. To ne znači da drugi oblika lica nisu tako predivno. Mislim da su! To je samo da se sa ovalnim, imate više slobode. Ne morate koristiti šiške kao strateški, da nadoknadi ili kamuflaža. Umjesto toga, nebo je granica.

Pa, gotovo! Postoji još nekoliko stilova koji ni ovala ne izgledaju sjajno u koji ću se pokazujem ovdje. Kao i sa svim tipovima kose, ipak je važno uzeti u obzir vaše teksturu kose, vaše kose i bilo cowlicks prije nego što je počinio na prasak. Donesite svoje omiljene fotografije i razgovarajte sa svojim stilista prvi.

Da li imate Oblik ovalno lice?

Ako ste ovalni poput Taylor Swift, a zatim lice nije ni dugo ni široko, a ni oko ni pravokutni. Ovalnog lica je malo duže nego što je širok, ali ne mnogo, a najširi deo je na jagodice. Blago sužava na čelo i vilice, bez oštrih uglova.

The Best Šiške za Oval lica

Cijeli Šiške sa prekidima krajevima: Taylor Swift nosi prasak tako dobro. Njen je dovoljno da se ne odvajaju punu i pokazati čelo, ali ne toliko da izgledaju teške i preplaviti njen delikatan funkcije. Blagi seckanja na krajevima pomaže da se stvori meku, fluffy teksture. I oni se stalno tako blago zaokružena na uglovima. Bang savršenstva!

Blunt, ravno preko šiške: Hannah Simone šiške su malo teži i ravniji nego Taylor's ali kao proporcionalna ovalno lice, ona definitivno ih vuče off. (Oni nisu ni blizu zatvaranje njeno lice, kao da bi na dijamantu.) Imajte na umu da je dužina je samo u pravu: skimming ispod obrva, a ne frakcije duže. Sviđa mi se dva komada sa svake strane da ublaži pogled malo, i prelazak na duže dužine.

load...

Zavjesa šiške: Zavesa (ili Bardot šiške, ako malo kraći) su jedan od mojih omiljenih, jer su tako svestran na različitim oblicima lica. Sienna Miller je vjerojatno današnje kraljica ove praska stila, koji su dijelovi u centru grada i uokviruje lice na jednoj strani. Od ovali su u ravnoteži, ne morate brinuti o tome gdje završava šiške na licu. Super-slatka!

Side-swept bangs: Ne čudi da je Rose Byrne, kao ovalni, je malo praska kameleona. Ona nosi ravno preko tupim one u prošlosti, ali isto tako mi se u ovoj strani-swept style-koja radi ne samo na ovala ali svaki tip lica. Hairlines bez cowlicks ili vrhove udovice imaju lakši put sa ovim šiške, jer je kosa će biti kooperativni u borave na jednoj strani.

Ukratko, slojevite šiške: ovalno lice oblika su idealni za kratke frizure, i zaista mogu zabaviti igrajući se sa teksturama i slojevi u šiške i širom rez. Kimberly Wyatt-koji je imao jedan od mojih omiljenih kratkih frizure ovdje-nosi slojeve kroz prednju njene kose, sa šiškama koje završavaju na oko sredine čela. Malo oblikovanje vosak ili pastu čuva izgled zaista piecey.

Teksturom beba šiške: Toliko puta smo vidjeli bebu šiške koje ne rade za pojedine oblika lica. Ali ovala kao Ritter zapravo da ih skinuti. Njene su moderan, više nosive take na Bettie Page izgledaju, s više seckanja i i manje težine. Oni zaista iznese oči i potpuno odgovara njen visoki kontrast kože i kose.

The Worst Šiške za Oval lica

Pitate se šta ne treba raditi? Evo nekoliko vrijedan pažnje primjera:

Long, zaobljeni šiške: neobjašnjiva kosu faux pas Carly Rae Jepsen ovdje. (Kunem se, divna je lično, tako da ne znam šta se desilo.) Kao što možete vidjeti, čak i uravnotežen ovalno lice nije polaskan predugom, previše teške šiške koje skrivaju sve funkcije. Čak i zaobljenim rubovima rade protiv nje, jer samo pokrivaju više od nje. CRJ treba trim i neki lak za kosu da se to teška kosa daleko. Izgleda neugodno!

Duge, teške šiške: Eli Kemper je još jedan težak bang-učinioca. Dok ja mislim da je ona povukla njeno off bolje od Carly Rae učinio, to je i dalje problematično da jedva vidim njene oči tamo ispod. Samo nekoliko milimetara da sam napravio sve razlike. Takođe mislim pustiti šiške leže malo više ravnim umjesto toliko zaokruživanja-bi malo moderniji. Ali ona vjerojatno samo da to probati i dobiti dužine. Memo Eli: bang ukrasi su besplatni!

Tanki šiške sa diplomirao strane: Tako izlazio. Britney Spears 'šiške me podsećaju na TV voditeljka u kasnim 90-ih godina. Oni su prilično tanak, što je moglo biti u redu, ako nije bilo za način na koji se kosa pada nazad na kruni i na obje strane. Način na koji oni sužavaju nije velika ni. Nekoliko podešavanja bi sačuvali: četkanje joj kosu tako da padne više prava i ravna, a zatim sređivanja praska linije tako da su otvoreniji i grafički.

Tanak, kovrdžava šiške: Jessica Alba je zaista podigao joj ljepotu igre jer je to fotografija je snimljena ali loš prasak je loš prasak, pa moramo razgovarati o tome. To je razlog mnogi (većina?) Kovrčave kose ljudi imaju strah i gađenje na šiške. Ako dobijete ih, onda morate obavezati na njima uvijek styling. Jessica se ne samo loše izvršava, oni me isto zbunjuje po neravnim dužine. Prekinuti, prekid!

Mikro šiške: To me boli da bi se Marion Cotillard u bilo "najgore" kolone, jer toliko volim njen stil, ali ovo loše praska blip me ostavio trajno ožiljke. Oni nisu samo beba šiške; oni su mikro šiške. I oni izgledaju kao da su smanjeni sa makazama za šišanje. Ona je klisura bez obzira na sve, ali ove šiške laskaju niko.

Blunt beba šiške: Katy Perry je također super-prilično lično Pa lepa zapravo ne skinu te šiške ali su costumey, pripadaju još na pozornici, a ne u stvarnom životu. Mislim da je Ritter prikovan ga kako se nositi bebu šiške u laskavu način. Katy su suviše tup, prekratko, previše grafički. Oni bi izgleda pomalo lud na šminku-free run u prodavnicu uglu u trenerci.

Koji je tvoj omiljeni stil šiške za ovalno lice? Ako imate ovaj oblik lica, koje frizure su radili za vas? Koji je najgori stil za ovalnog lica?

load...