Ljepota

Kako napraviti sjajan profil slike u prirodnom svjetlu

Kako napraviti sjajan profil slike u prirodnom svjetlu

U dijelu jednog od naših serija o tome kako da se veliki fotografiju profila, zajednička sam savjete o poziraju i kako da se vaše lice i tijelo kako bi izgledati sjajno na kameru. Danas, ali ja govorim o tome kako bi se pronašli najbolji i najviše laskavo osvjetljenje, i kako ga koristiti za poboljšanje svoje fotografije.

load...

Jer budimo realni-svjetlo može napraviti ili slomiti fotografiju. Dobro svjetlo može učiniti da izgledate blistavo, sa sjajne kože i pjenušava oči, a lošem svjetlu jednostavno ne radite nikakvu uslugu na sve. (Ne veruješ mi? Samo uporediti ove fotografije Olivia Wilde na ove one.)

Objavljivanja sam pomoć moja sestra-in-zakon Carolyn da pokaže različite načine na koje možete koristiti prirodno svjetlo za poboljšanje svoje fotografije. Evo mojih top savjeta za kreiranje prekrasne slike profila koristeći samo suncu i osmeh.

Izbjegavajte direktne sunčeve svetlosti

Svi smo bili tamo: fotograf traži da izgleda dobro u sunce a odsjaj i odjednom ikiljilj, pogotkom suzama očiju, i samo osjećaj općenito neugodno. Ako želite da pogledate mekano i opušteno na fotografijama, pitajte fotograf ili prijatelja da promijeni svoju poziciju, ili traže neki hlad, tako da si bilo gdje već direktno na suncu je put.

Izbjegavajte Side / Split Light

Ako promijeni svoju poziciju da se izbjegne takmičenje buljenjem sa suncem, da ćete imati kako bi bili sigurni da je udario lice u besplatan način. Pitaj onoga ko uzima svoju sliku da proverite da li senke nisu deformacija obliku vašeg lica. Uvijek možete okrenuti dalje od Sunca do oštre sjene su blaže. Kada uzimate slike prijatelja, budite sigurni da gleda da senke nisu oštre ili laskave.

load...

Watch Your ekspozicije

Kada gledate previše sjene na licu, i pazi na previše svjetla. Je preeksponirana fotografija čini vaše lice look "razbijeni" i briše daleko stvarnog karakteristike, stvarajući čudno poput duha efekt. Da se bave previše svjetlosti, ponovo možete tražiti neki hlad, ili okrenite lice od svijetle suncu.

Izbjegavajte prošarane / Light

Ako ne ide u sumnjivom području izbjeći oštre sunce, to je važno kako bi bili sigurni svjetlo udara lice je još. Prošarane ili light svjetlo samo izgleda običan čudno, a svakako manje od poliranog. Većina fotografi znaju važnost u potrazi za još osvjetljenje, ali ako kao predmet osjetiti slučajni snop svjetlosti udara tvoje lice, to je uvijek dobro da provjerite sa svojim fotografom, i preseliti u više čak i hlad.

Pozadinsko osvjetljenje na pravi način

Pozadinsko osvjetljenje kada je izvor svjetlosti nalazi iza predmet predmet biti ti. Ako se pravilno koristi, može biti vrlo mekan i laskavo i stvoriti prilično halo efekt sa kosom. Ako se koristi nepravilno, samo će vas ostaviti kao silueta ili samo stvarno podeksponirane u tvoj portret. Evo dva primjera.

Pogrešan način:

Na pravi način:

Većina profesionalni fotografi su ovladali umjetnost pozadinskog osvjetljenja, ali to je relativno lako za amatere da pokušaju kao dobro.

Ako koristite point-and-shoot kamera, postavite temu sa suncem iza njih, usmjerite fotoaparat na najmračniji deo tela subjekta (često svoje lice, vrat ili grudi), a zatim pritisnite svoj okidača do pola. To govori fotoaparat pravu količinu svjetlosti da pravilno izložiti za predmet, a ne za svijetle nebo iza njih. Nakon što ste zaključali okidač do pola, možete ponovo kadrirate snimak onako kako želite da (još uvijek drži prst na okidač) i pritisnite vaše snimanje u potpunosti kada ste spremni da biste snimili fotografiju. Ako je radio kako treba, fotografije bi trebalo da izgleda pomalo kao onaj gore, s kožom subjekta izloženi ravnomjerno i nebo iza njih svjetlija.

Potrebno je malo prakse da se ugodno s ovom tehnikom, ali kada to imate, to je odličan način da se stvori portrete sa zaista prilično izgled.

Seek Open Shade

Otvoren nijansa je veliko područje hlada, obično u velikom senka zgrade ili drveća. To je dovoljno veliko područje hlada da postoji prostor za svoj predmet da se kreće udobno bez ulazak u direktnom suncu. U otvorenim hladu, svjetlost je meka i lepa, a vi ćete primijetiti da nema oštre sjene bilo koje vrste na licu našeg modela. To je obično svoj najsigurnije mjesto da se po sunčanom danu.

Watch Your Shadows

Ponekad čak i otvorene hlad može biti nezgodno, kao na jako oblačno ili oblačno dan kad svjetlo je ravna i siva. Evo dva primjera korištenja open hlad na sivi dan.

Pogrešno:

Desno:

U prvu fotografiju, stan svjetlost baca tamne senke ispod očiju našeg modela. To je zato što svetlo dolazi direktno iznad nje. Da se bavi ovim teškim senke (strašna "dva lica" izgledati da Michelle je spomenuo), nagnite glavu lagano se prema fotoaparatu kao naš model radi u drugoj fotografiji. Također se možete patku malo ili pitajte svog fotografa da stane iznad vas dok ste kut glavu prema fotoaparatu. Voila! Shadows Begone.

Promijeni kut

Ovaj tip je malo napredniji, ali ako ste za malo više znanja, svim sredstvima, čitajte dalje! Ugla pod kojim svjetlo udari u lice može imati prilično dramatičan učinak. Fotografiju na lijevoj strani je primjer "kratkog rasvjeta", gdje je izvor svjetla padne na kraći strani lica subjekta. Ona je okrenuta prema svjetlu i fotograf snima iz senci strane. Pogledajte kako senke utabamo jagodicama i coutour lice? Ovo je odlična opcija, posebno za osobe sa širim ili svestrani lica koji žele dodati neke definicije.

Sredinom primjer je poznat kao "leptir rasvjeta". To je kada je izvor svjetlosti (sunce) je direktno okrenut predmet, od nešto iznad. To stvara lijepo čak i senke ispod oba jagodice, nos i bradu. Možete obično povući ovu off kada je sunce nisko na nebu, tako da je u jutarnjim satima ili kasno popodne.

Fotografiju na desnoj strani prikazuje "širok rasvjeta", što je, kada se lice subjekta pretvorila malo dalje od izvora svjetlosti, tako da sunce obasja većinu svog lica. To je najviše laskavu na uska lica, a ne kao laskave na one koji bih vitkom njihova lica.

Zar nije neverovatno šta je razlika svjetlo može napraviti na način na koji oblikuje vaše lice na fotografijama?

Potražite prirodne Reflektori

Ovaj konačni tip je moja omiljena, jer je stvarno super i stvara predivan efekt. Kada koristite prirodno svjetlo za svoje fotografije, prirodni reflektori su svuda oko vas. Pazite na sunce reflektuje sa zgrada, odskakanje prestati sa trotoara, ili sav ozaren natrag na vas van svake reflektirajuće površine. U ovom slučaju, ja sam imao veliki bijeli garažna vrata kao reflektor. Stajala sam leđima u garažu i imao svoj model mi se pokazao tako sunce odražava van garaže bi udario u lice. Pogledajte kako meka i prilično je rezultat? Možete čak vidjeti odraz garaže stvara prekrasan catchlight u očima.

Sljedeći put ste spremni da preuzmu nove Slika profila, ne zaboravite pogledati oko sebe i vidjeti što možete koristiti kao reflektor prirodne svjetlosti.

U završnoj napomeni, ovdje su proizvodi se koriste za stvaranje Carolyn je look predstavljena na fotografijama iznad:

 • L'Oréal Paris RevitaLift Miracle Blur Instant kože Smoother na Amazon.com, Drugstore.com, Target, Ulta Beauty, Walgreens, Walmart.ca i Well.ca
 • Bourjois Paris brončani primer na Shoppers Drug Mart i Pharmaprix
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, na Amazon.com, Beauty.com, LookFantastic, Sephora i Ulta Beaut y
 • Rimmel London Wake Me Up Foundation u Natural Beige, na ASOS
 • Rimmel London Wake Me Up korektor klasično bež, na Amazon.ca, Amazon.com i ASOS
 • Liječnici Formula Happy Booster Glow & Mood Jačanje iluminirajuća brončani Veil, na Drugstore.com, Target, Ulta Beauty, Walgreens i Well.ca
 • L'Oréal Paris Vidljivi Lift Boja Lift rumenilo u Rose Gold, na Amazon.com, Drugstore.com, Target, Ulta Ljepota i Well.ca
 • Lise Watier Palette Indija Sjenila, na Sears
 • MAC sjenilo u Bambus, na Amazon.com, Dillard i Nordstrom
 • MAC Eye Brows u Lingering, u Dillard i Nordstrom
 • Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara, na Ulta Beauty
 • Maybelline New York Color Whisper ruž za usne u šljivu Prospect, na Amazon.com, Drugstore.com, Target, Ulta Beauty, Walgreens i Well.ca

PS: Ne zaboravite da proverite prvi dio o tome kako da se veliki sliku profila, ako ga propustiti!

Reci mi:

Da li si uhvatio sebe što bilo koji od ovih slika profila rasvjeta greške? Imaš li uredno rasvjeta trikove svog? Jeste li isprobali neki od proizvoda sam koristio na Carolyn?

load...