Ljepota

Kako popraviti finu kosu koja je oštećena bojom

Kako popraviti finu kosu koja je oštećena bojom

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija od osoba frizer Bill Angst, slijedite upute ovdje.

Pitanje: Pozdrav, imam strašno, dugu kosu. To nije ni kovrdžava, ni pravo, ni talasasta. Sam bojenje je već osam godina, i to je prilično oštećen. 

load...

Moja kosa je u redu (iako ne izgleda oskudni) sa masnim korijenima i suvim krajevima. Čak i ako to izgleda dobro nakon sušenja, čim izađem, postaje neuredan.

Ja bih kraći rez, ali sve što sam zamisliti izgleda kao noćna mora sa ovom kosom. Da li mislite da bih trebao prestati bojenje to? Možeš li predložiti nešto? Ja sam visok i imaju dug i tanak vrat, ali nisam mršava-imam oblik kruške tijelo. Hvala - Mija

A: Mija, moj prvi zapažanje kad gledam svoje fotografije je boju kose. 

Ne postoji ništa loše u boji-to je kako se okviri i odgovara vašem licu. Ja ću koristiti odjeću kao primjer. Ako nosim smeđe protiv moje tonus kože, gledam tupo, a ne sebe. Ali ako nosim bijelu košulju između moju kožu i smeđe konfekcije, gledam više zračenja.

U dvije boje, vidim ovdje ne uokviruju lice i ili vašim tonusa kože. Ja bih radije da nosiš dublje smeđe oko vaše lice, i bilo koje druge boje koje se sviđa na krajevima za dramu. Sviđa mi se ovaj strog izraz za vas kao dobro:

Ovdje je lakši smeđe koja bi vam odgovaraju, bez zlatne ili crvene na vrhu, samo malo na dnu:

Ovaj rez ima mršav kraja i malo više volumena na vrhu, što bi vaša kosa više moderno. Rezovi Shaggy i neuredan tekstura su na radaru kosu trenutno.

load...

Ja sam ljubitelj duge tanke vratove; postoji nešto stvarno elegantan o njima. Evo nekoliko kraćih rezova koji bi ti prilično dobro odgovara, jedna s resama i jedan bez:

Koriste figaro za dodavanje tekstura na onaj sa resama, i presu da jednostavnije tvoju kosu za ostale rez. Pomoću ovih uređaja će pomoći vašem stilu da traju tokom dana.

Ako želite zadržati svoju kosu dugo, ovo neobavezujući rese će raditi dobro sa oblikom vašeg lica:

E sad, da odgovorim na vaše pitanje o tome da li ili ne bi trebalo da obojite svoju kosu...

Za mene, to je uvijek takav lični izbor. Ako se zabavljaju i ne smeta štetu, zašto ne boji se? 

Nervozan kosa često izgleda bolje sa bojom za teksture ili sjaj. Za teksture, koristite bazi amonijaka kose i za sjaj, koristite boja ne amonijaka.

Zatim, tu je osjećaj kose. Ako želite meke kose za vas ili nekog drugog da vode svoje prste kroz, onda ja predlažem ostati prirodno.

Billyxoxo

Bill Angst je jedan od Kanade najboljih frizera osoba i vlasnik Angst Salon na 240 Queen Street East u Torontu. Pozovite 416-360-5942 rezervirati termin.

load...