Ljepota

Da li je skupo lice vredno novca?

Da li je skupo lice vredno novca?

Kada ste u potrazi za novim i svježim lak za nokte u boji da kupi, vredi koja servira, velike pare? Ili postoje jeftiniji look-a-lajkova da se posao jednako dobro, ako ne i bolje?

Uvijek sam nekako pitao ovo. Kao student, ja sam uvijek pazio na velike ponude. Dakle, nakon pauze od šest godina od nauke klase, ja sam jedina vrsta naučni eksperiment znam kako to učiniti: lepotica jedan! Testirao sam neke više-end brendova protiv nekih drogerija verzije laka za nokte boje koje su u trendu sada. Čitajte da biste saznali gdje možete uštedjeti, a gdje možete razmetanje.

load...

Magnetic Lakovi

Magnetic polish je jedan od najnovijih slomljeni delovi-a to uključuje vrlo malo truda od osobe koja ga. Ako ste u ideju nail art, ali smatrate da nedostaje artsy vještinu da ga skinuti, magnetski za nokte je za vas!

Za sve one koji ne znaju kako se to radi: 1. Paint sve nokte sa prvi sloj. 2. Nanesite debeli drugi sloj na svaki nokat. 3. Odmah, uzmi magnet-koji je pritvrđen na vratu bočice-i držite ga svaki nokat za oko 10 sekundi. (To je vjerojatno najbolje slikati svoje nokte, a zatim primijeniti magnet jedan po jedan, s obzirom da je brzina od suštine!) 4. MAGNET MAGIC!

Testirao sam ove dvije marke:

Splurge: Nails Inc. Magnetic poljski u Sohou (18 €) Ušteda: Sally Hansen Magnetic Nail Colour u Grafit Gravity (! 9 € od Well.ca-free shipping u Kanadi bez minimalnog kupovinu)

Mislim da je očito da je stvarni magnetski efekt pojavi mnogo bolje sa Nails Inc. Nokte. Sally Hansen ima više suptilan efekt. Nažalost, Sally počeo da me frustrira jer bih držati magneta preko noktiju za dodijeljeno 10 sekundi predložio, a ništa se ne bi desilo. Bilo je lako popraviti. Samo sam slikao na još jedan sloj i ponovno pokušao. Ali to frustracija me je dovelo do svoju odluku.

Presuda: Worth the razmetanje!

Pro tip: Zatvori bocu i protresite ga prije nego što počnete drugu ruku, kako bi se ponovo zapaliti magnetne "stvari" u boci. Otkrio sam da, ako nisam, učinak je postao sve manje i manje vidljive sa svakim prstom.

load...

Mint zeleni lak

Ako ste pokušali primijeniti svjetlo boje pre, znate: oni su izuzetno teško da se prijave. Ja ću to priznati, ja sam samozvani čista mrzitelj. Jedan od mojih ljubimaca Peeves je UN-polirana (Da li je to riječ? U redu, to je sada) noktiju, tako da sam se moje nokte da se neprozirna.

Testirao sam ove dvije marke:

Splurge: OPI lak za nokte u ogroman Green Grape (11 €) Ušteda: Maybelline New York Boja Prikaži lak za nokte u od zavisti (4 €)

Neki brendovi, poput Sally Hansen, Avon i sada Maybelline New York, držite nevjerovatan staza zapise sa mnom za stvaranje nokte formulu koja je neprozirna, iako je boja izuzetno svjetlo.

Na suprotnom kraju spektra, ponekad OPI čini tako teško za mene da biste dobili neprozirne boje sa lakšim za nokte. Vjerovatno možete reći na slici gore, OPI je još uvijek malo čiste, čak i nakon tri sloja Prijavila sam se! Naravno, volim OPI za tamnije nijanse. Međutim, kada je u pitanju mint zelena. Maybelline novi polish linije Boja Prikaži ima moje srce. Njihova mint zelena, zelena od zavisti, mi je dao puno pokriće u jednom sloju!

Presuda: Sačuvajte €€€ i udario svoj lokalni drogeriju.

Šljiva lak za nokte

Volim kad je to vrijeme u godini, gdje smo zamijeniti ljeta neon i brights za jesen dragulj tonova. Šljiva izgleda na putu u kao trend pada. Ako kopaju 'ovo novo popularna boja (kao ja), i razmišljanje ulaganja puno €€€ u novom nokte. Slušajte!

Evo šta sam testirao:

Splurge: Sephora by OPI Nail Colour u Meet za piće (12 €) Ušteda: (! 3 € od Well.ca-free shipping u Kanadi bez minimalnog kupovinu) Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear Nail Color u flertuj

Sally Hansen je teeny malo tamnija, ali i dalje ima taj dodatni "napalilo" iz suptilne shimmer kao skuplji Plum od Sephora by OPI. Budimo iskreni. Oni su gotovo praktično isti. Također, ističe idite na Sally Hansen za četke: to je mnogo deblji od Sephora by OPI četkice, a samim tim i mnogo više korisnika (ahem: amater aplikator) prijateljski.

Presuda: ušteda vredi €€€.

Razbiti / pucketanje lak za nokte

Dok sam nekako mislim da se ovaj trend je stara vijest (svi smo slobodni predaje nail art sada, zar ne znate ?!), to je i dalje vredi pogledati. OPI je izašla sa originalnim Black Shatter u januaru 2018. Godine, a od tamo, mnoge druge laka za nokte marke slijedi odijelo sa svoje verzije.

Ovo nije sasvim intervencija u odnosu na razmetanje, jer se i cijene su iste, ali OPI je salon brend, dok Nicole strane OPI je na Walmart.

Splurge: OPI lak za nokte u tirkizno Shatter / Red Shatter (11 €) Ušteda: Nicole by OPI Tekstura kaput u tirkizno Tekstura / Red Tekstura (11 €)

Oba OPI i Nicole strane OPI je tirkizno i ​​crvene izgledaju isto. Međutim, OPI ima deblji formula, što čini za bolju pokrivenost i intenzivniju boju. Ali pravo pitanje je: da li je salon marka (OPI) razbiti moj svijet? (Hehe-vidi šta sam uradio tamo ?!)

Odgovor: Ne baš. Je OPI ima manje, više pretjerana pukotine, koje sam osobno volim. Za usporedbu, Nicole strane OPI ima puno tankih snopova. Gotovo podsjeća na drveni efekt, dontchyathink ?!

Presuda: Osobno, vrijedan ide na salon verziju! Ali to ovisi o vašem ukusu-to je samo ako želite pravi slomljene efekat ogledala / staklo. Za suptilnije pucketanje, Nicole strane OPI definitivno radi svoj posao. Uvjerite se sami!

Pro tip # 1: Kada OPI Shatter polira go zaboravljeni i sjediti na polici za nekoliko mjeseci, oni postaju izuzetno clumpy i stoga ne razbiti kao i svježe boce. Pokušajte da ne zaboravite da ga dati uzbuđenje. Pomaže mnogo. Saznao da je na teži način.

Pro tip # 2: Ne koristite boji Shatter ili pucketanje nokte koja je slična boji bazu ste se prijavili. Umjesto stvaranja super-funky efekt, to samo izgleda kao izuzetno Lumpy polish aplikacija.

Kao lak za nokte ovisnik, ja površno u svim vrstama lakova za nokte brendova u rasponu od 1 € do 25 €. Iako je uzbudljivo razmetanje na jedinstven i nenadmašan u boji, to je lijepo znati da postoje velike ako ne i bolje mogućnosti za nas narod koji ne mogu uvijek ispustiti veliku lovu za nešto što čipova nakon nedelju dana ili tako u svakom slučaju!

Rikki Ciminsky je student na Rajerson Univerzitetu u Torontu. Prati je na Twitteru: @rikki_see.

Recite nam:

Koliko li provesti na lak za nokte, i koliko često ga kupiti? Koje marke, boje ili teksture su vrijedno razmetanje? Koji drogerija nokte kuneš li se po?

load...