Ljepota

Dr Roebuck je čista mogla biti moj životni hidratant

Dr Roebuck je čista mogla biti moj životni hidratant

Pričali smo o Life Cuts. I život boje. Ali u svim godinama radi ovog sajta, ja ne mislim da sam ikada bio toliko hrabar da proglasi Life Beauty proizvoda.

(Ako samo sustiže, od "života", mislim, kad je nešto tako dobro, tako savršeno odgovara vama, da ste samo znam da ćeš uvijek nositi / koristiti.) Bill Angst je tvorac mog života izrezati i Tony Chaar my Life boja.

load...

I dr Roebuck je -an Australian brend koji je nedavno debitirao u Kanadi na Murale -is trenutnom glavni kandidat za svoj život ovlaživač.

To se zove "Pure" i to je zaista tako. Borim se za dugo vremena da pronaći hidratantnu kremu koja nije ispunjena upitna kemikalija, punila ili polinezasićene masne kiseline (PUFA), koji su u svemu. (To je razlog zašto sam koristiti serumi toliko!)

Detaljan PUFA objašnjenje je post za neki drugi dan, ali brzo, oni sadrže ulja kao što su suncokret, šafranike, arganovo i soje-sve vrlo popularan sastojke odmah u kreme i ravno licem ulja. Kada konzumirate ove nezasićenih ulja u vašoj ishrani, oni doprinose preranog starenja i brzo oksidiraju sa izlaganjem suncu, proizvodnju slobodnih radikala. Budući da vaše tijelo može apsorbirati do 20 posto onoga što ste stavili na njega, odabrati ne dodati površinski ih primijeniti, ni. Oni mogu biti "prirodno", ali ja ne smatram ih prolepšavajuće sastojaka na sve.

Da skratim priču, ja volim ono što je u dr Roebuck-ov proizvod, što nije mnogo:

  • Pročišćena voda
  • Emulgator Wax
  • Glicerin
  • Tekući parafin
  • Benzil alkohol
  • Kalijev sorbat
  • Natrijum benzoat

To je to. Ne PUFA, ne čudno dodataka, bez parabena (zadnja dva sastojka su zapravo hrane konzervansa). I oni ne koriste BPA u njihovim kutijama. Kad smo kod toga, evo kako stvari izgledaju ovako:

To je čisto bijele i vrlo gusta u tegli, iako je širi sjajno kada ga stavite na lice. Guste konzistencije me zapravo podsjeća na kreme sam imao za ekcem, i iako to ne sadrži hydrcortisone, mogli ste definitivno ga koristiti na bilo koji područja ekcema pogođena. U stvari, to je formuliran posebno za "osjetljive problematične kože" koja dobije alergijske reakcije na većinu drugih kreme i jake parfeme.

load...

Naravno, svako može da ga koristi, čak i ako ne smatrate kožu osjetljive. (Kao što sam ranije spomenuo, zapravo preporučio tretira kožu kao takav u svakom slučaju.) Je netoksičan krema formira prirodni štit na koži da i obnavlja i pečata u vlagu, što je savršeno rješenje za suhu kožu i vremenskim oštećene kože (# icestorm13, anyone?).

Ja sam zaljubljen u kakav je to osjećaj, koji je brzo upija, a ne masne na sve. U stvari, to je gotovo za zaštitu od sunca. Čak i kada ga stavite na noću i probuditi sljedećeg jutra-nema nafte. Nema. Nikad nisam imao to sa bilo kojim ovlaživač. Malo ide dug put, iako oni preporučuju primjenu debljem sloju, ako vam je koža posebno suhu / osjetljive. To će učiniti vaše lice bijelo, ali će apsorbirati u nekoliko minuta.

Jedno upozorenje. Iako nisam imao nikakvih problema, a nisu našli ništa online o ljudima izbijanje iz nje, ja ne znam kako comedogenic vosak i parafin sastojci su u ovome. Da, oni su derivati ​​mineralnih ulja, koja ima lošu reputaciju, ali Kozmetika Cop ispravlja neke kontroverze ovdje. Ako imate akne i da su zabrinuti, preporučujem testiranje patch. (Na Murale, imate 30 dana da pokuša proizvod i ako niste zadovoljni, vratite ga.) Ako ne uzrokuju probleme, sumnjam da bi to bilo sjajno krema za acneic kožu jer je tako umirujuće i obnavlja barijeru vlage.

Iako Pure je njihova tvrdnja da slavu, dr Roebuck takođe čini toner (Tone), anti-aging ovlaživač (lice), balzam za usne (usne), piling (poljski) i melem tijelo (Bubs i bita). Ja koristim toner prije nego se prijavim Pure, i stvarno volim kao dobro ima jednako kratak popis sastojaka i trebalo bi da bude posebno velika za osjetljive i kože sklone aknama.

Povijesti kompanije je nekako uredan, previše. Roditelji osnivača 'su ljekari u Australiji u 1970-ih, a nakon što je ne mogu pronaći siguran i efikasan za njegu kože proizvod za svoju djecu i pacijente, oni su odlučili da naprave svoje. Za Pure, oni prilagoditi stari engleski dermatoloških formula sa svojim kliničkim i praktična znanja, ali to nije bilo komercijalno dostupna do kćeri Kim Devin i Zoë Kelly pokrenuo dr Roebuck brenda u 2018. Sve i dalje biti u Australiji (oba proizvoda i pakovanje).

Nabavite proizvode

Možete pronaći dr Roebuck je isključivo u Murale u Sjevernoj Americi. Za listu trgovaca u Australiji, pogledajte ovdje.

Neka vaše recimo

Jeste li pokušao ovo ovlaživača-ili bilo što drugo od dr Roebuck-a? Koji sastojci (ako ih ima) da li ste zabrinuti u proizvoda za njegu kože? Imate bilo koji drugi ovlaživač Recos za suhu, osjetljivu kožu?

load...