Ljepota

Goodys tanglefix je iznenađujuće efektna detonirajuća četka

Goodys tanglefix je iznenađujuće efektna detonirajuća četka

Ja sam četku za kosu snob. Ja ću to priznati. Uvijek ću srce moje Mason Pearson, što smatram Cadillac četke za kosu i vrijedan svaki peni od 100 € + morate potrošiti, ovisno o modelu. (Mine je već sada ide snažno za 10 godina, mislim.)

load...

Pokušao sam da bi ostale četke za kosu u stado, ako samo zbog toga što je bila moja dužnost kao ljepotu tester, ali bez uspjeha. Jeftiniji one-Heck, čak Fekkai i Shu Uemura četke, da budem iskren-bi Tug, snag, boli i izvucite mi kosu, pa sam uglavnom držali Old Faithful MP, čak ga je koristeći se češlja moju mokru kosu iz tuša. (Mislim jednom sam pročitao u novinama da bi trebalo da koriste širok zubima češalj za tu svrhu, ali sam shvatio da je prije nekoliko godina da je, kao i mnogo drugih magazina "savet", to mi je radila nikakve usluge.)

U svakom slučaju, sve ovo znači da sam imao nula očekivanja kada vreću Goody novog lansiranja prešao mom stolu. Prva stvar koju sam pokušao je to okrugle četke sa čekinjama prekriven ručnikom materijalom, jer sam mislio da je zvučao stvarno cool.

Ispostavilo se da je, ne tako kul. Tako je vrijeme prolazilo, zaboravio sam da testira ostatak sadržaja torbe, a onda sam počeo da slušam o tim detangling četke.

Prvo, to je bila moja sestra-in-zakon mi rekli da su sve mame u 'haube su govorili o ovim novim četkice da će njihove kćeri zapravo tolerirati bez migolji i mole za milost.

Tada sam bio Tony, a jedna od djevojaka je iskoristio ovu funky četku za češljanje moju kosu post-boje. I nije bolelo. I to je bilo to. A sijalica trenutka koji su koristili bio je jedan i ista stvar, a to je već sjedio u mojoj kući:

Goody TangleFix na Amazon.com, Target i Walgreens.

load...

To nije lijepo. To je dosadno srebrne boje da samo izgleda sivo (i to dolazi u crnoj boji). Dječije verzija je u ljubičastoj i plavoj, koja zapravo nije fer.

Ali koga je briga kad ovo košta osam dolara i to je najbolji u otpetljava kosu-jednako dobar kao i Mason Pearson, ako ne i bolje. Nisam mogao da verujem da sam jer dok Goody čini neverovatno sve drugo da radim s kosom, u četke nisam bio njihov najveći fan.

To je super-lagan, u obliku vrste kao kompjuterski miš i ergonomski dizajnirana za vrlo udobno stane u dlan vaše ruke, s jedne strane oznaku "mali" za male ruke i drugi "srednje" za srednje ruke.

Na donjoj su crne plastike čekinje koje su dizajnirane da savijati i savijte sa kosom-ona su ne sve krut kao i mnogi četke.

Možete ga koristiti na mokru ili suhu kosu i da je važno da se to uradi, počevši od krajeva i rade svoj put prema gore. Ovo nije četkom da idete matice kao što je MP; to je posebno za sporije detangling rad. Nemojte ga koristiti za toplinskim oblikovanjem ili sušilo za kosu-može se topi!

Suština: Volim ovaj mali. To neće zamijeniti moja Mason Pearson jer kist je napravljen da uradi još mnogo stvari redovni četkanjem, back-četkanje, toplinskim oblikovanjem, itd-a napravljen je od svinja čekinjama umjesto plastike. Ali posebno otkrivajući moje oh-tako-klupko sklona kosi, Goody zaista radi ono što obećava.

Pronađite Goody TangleFix na Amazon.com, Target i Walgreens.

Jeste li isprobali ovu četku još? Šta koristite za otpetljati kosu? Imate bilo koji drugi četku za kosu Recos?

load...