Ljepota

Sjaj ili balzam? Sada ne morate da birate

Sjaj ili balzam? Sada ne morate da birate

Ne zaboravite, kada je cijeli svijet je otkrio sjajilo za usne? Moje pamćenje je malo nejasno o tačnom lanac događaja, ali to je bilo tokom kasnih 90-ih ili početkom '00s znate, kad smo mislili da je to dobra ideja da nose velur trenerke, kamiondžija kape i japanke koje provirila iz leđa našeg niske ustati traperice. (Klassy.)

load...

U svakom slučaju, u ovom doba postojala su dva must-have proizvoda: MAC usne Staklo i Lancôme Juicy Tubes. Sigurno ste ih pokušali? To su bili ono što bi se moglo nazvati prve generacije sjajila. Adekvatni, da, ali ako mogu biti tupi? Nije baš ugodno korisničko iskustvo. (Stalno micanja kosu sa tvojih usana kad god izašao van je blago dosadno. Kao što svojim partnerom trzaj od vas ljube.)

I to je razlog zašto je danas post posvećen ideja čije je vrijeme došlo: je "sjaj-balzam." Aka moj novi omiljeni ljepotu kategoriji.

Kao što su ime treba da, to oh-tako-pametna novi izum oženi najbolje od melem sa najboljim od sjajilo i proizvodi vrhunski hibrid. To je jako hidratantna, to je ne ljepljivo-a ipak daje da nagovještaj sjaja da smo svi došli da voli.

Takođe? Jednom kada isprobate sjaj-balzam, nećete biti u mogućnosti da se vrate u sjaj za usne 1.0. Obećanje. Evo nekoliko mojih Faves:

1. Josie Maran argana Natural Volume sjajilo za usne

Ako ste ovdje čitao neko vrijeme, vi ćete zapamtiti da imam puno ljubavi za ovaj proizvod (ranije poznat kao punije sjajilo za usne). Znam, to tehnički nije zove sjaj-balzam, ali stvarno, formula je ista u svemu osim u imenu. To je bio prvi proizvod sam otkrio da posjedovao ovu neverovatnu teksture, a to je i dalje favorit. Plus? To je potpuno prirodan, čini punijma vaše usne i ukusno. Ono što još možete tražiti?

2. CoverGirl NatureLuxe Gloss Balm

load...

Neki sjaj-balzama se primjenjuju tradicionalne sjajilo štapićima, i drugi (poput ovih) su solidni palicama. Opcije, ljudi! Možda se sjećate da je ovaj 16-nijansa "inspirisan prirodom" postavi izašla u januaru (Taylor Swift je lice) i moj pick je crvenu, pod nazivom Sandstone. Ako je neko sjeća Bonne Bell Dr. Pepper balzam za usne od davne dana, to je upravo ono što me podsjeća na, osim sjajnija.

3. Givenchy Gelée d'Interdit Smoothing Gloss Balm Crystal Shine

Ovi štenci upravo sletio na Sephora sredinom aprila, ali sam potajno bio koristeći moj uzorci za novinare non-stop u protekle tri ili četiri mjeseca. Totalno. U. Vole. Oni su u super-sjajni kraju sjaja-balzam kategoriji-to je gdje je "kristal sjaj" bit dolazi u ali su i onu stvar i hidratacija. Napomena: Samo 10 od gore nijanse su dostupne u Kanadi. Pokušao sam Transparent Shine (jasno), Sparkling Petal (blijedo ružičasta) i basnoslovan Vibrant Fuksija, koji je iznenađujuće pigmentirana.

4. Sephora Hello Kitty Sweet Gloss

Ovo je bio jedan od bere moj urednik je pre nekoliko nedelja, i bez obzira na apsurdnost narasla odrasle koristeći Hello Kitty stvari, to je odličan proizvod. Opet, to se zove sjaj, ali stavio sam ga još u hibridnim kategoriji.

5. YSL Volupté Sheer Candy

YSL najnoviji lansiranja (od prošlog mjeseca) je neverovatno, kao i obično. Postoji šest nijansi ovih sjaja-balzam štapići, pakiran u ultra-glam cijevi koje su iste veličine kao ruževe. Pokušao sam Dewy Papaya (čista breskve) i Succulent Pomegranate (čista crvena), a oba miris dobar kao voćno imena ukazuju.

6. Clinique Chubby štapići

To su bili u januaru, a ako hrpe boja nije tvoja stvar-a ako uživati ​​aplikacija olovka-style (ko ne?) - onda bi trebalo da bude u pravu po tvom ukusu. Oni idu na sasvim obična; od sedam nijansi, volim Chunky Cherry i Woppin 'Watermelon najbolji.

Sada, više od vas:

Da li nositi sjaj ili balzam za usne? Jeste li isprobali nešto iz ove nove kategorije još? Da li nosite Juicy Tubes natrag u dan? Šta je Juicy Couture? Ozbiljno, šta je sa riječi "sočne", u '00s?

load...