Ljepota

Gerlinov prah za bronzu terakota je savršen za ljude iz Pala

Gerlinov prah za bronzu terakota je savršen za ljude iz Pala

Ako ste ovdje čitao neko vrijeme, onda si upoznat sa dva od mojih najvećih Peeves ljepote ljubimac. Jedan od njih je shimmer -na barem kada se javlja u obilne količine daleko od očiju, usana ili noktiju. Comme ça:

load...

Drugi je previše tamna, lažni-pečenje vrstu ten. (Vidi: Ashley Tisdale; Kim Kardashian.)

Gdje su zastrašujuće seku je u kategoriji bronzera.

Bojim se bronzera. To nije zato što nisam pokušao da bude njen prijatelj. Očigledno je, međutim, ne želi biti prijatelj sa mnom. Previše sam blijeda za većinu onoga što je na tržištu, obično završim s licem prljavo-tražim umjesto zlatnim sjajem. (To je problem. Sabrina i ja smo razgovarali bronzera, a ona je morala da vozi Barrie samo da bi dobili određenu neuhvatljiv, sada već stari hlad za nju blijedo klijente. To je bio DuWop, usput i ja mogu, kao i spasiti u potrazi za to jer sam već učinio i došao praznih ruku.)

Također: zašto se oni moraju staviti svjetlucanje u svima njima ?! To je u redu za večernje, pretpostavljam, ali ja mnogo volim svoj naglašava da je strateški, odnosno na vrhovima mojih jagodica, umjesto sve po mom licu. To je samo još prirodniji izgled.

Ali, ne očajavajte-imam neke dobre vijesti! Tu je bronzer koji se bavi svim ovim pitanjima, i upravo je stigao u četiri nova hladu obitelji, uključujući i par ekstra lako one za nas Caspers. Konačno sam da pozdravljam Guerlain Terracotta 4 Seasons Tailor-Made brončani puder u tor.

Pakovanje je bolestan, kao i obično sa kolekcijama Terakota. (Trebalo bi da oponaša osjećaj ambera i naravno, ima taj potpis dvostruko G na prednjoj strani.) 

Svaka paleta sadrži četiri prah nijanse (za četiri godišnja doba). Tri od njih su mat, a jedan od njih ima vrlo malo shimmer. Ali to stvarno nije mnogo, i zato što je u svom malom kvadrant, možete potpuno biti strateški o tome gdje to ide. Prema uputstvima unutra, mi treba da ih primijeniti ovako:

load...
  • Zima: Mix nijanse 1 i 2
  • Proljeće i jesen: Pomiješajte sve četiri nijanse
  • Ljeto: Mix nijanse 3 i 4

Iako je slobodno biti loš-ass i učiniti ono što želite.

Postoji šest harmonija ukupno sada, zahvaljujući četiri nove. (Original 04 Blondes i 05 Brinete ostane, ali mislim da su prethodila riječ Moyen sada, za "srednje".) Volim da su četiri od njih su na osnovu boje kose umjesto standardnog svjetlo / srednje / tamno stvar koja je deo zašto je tako teško naći odgovarajući bronzer hlad ovih dana. Druga dva su na osnovu etničke pripadnosti; 00 Nude za "Azije" i 08 Ebony za "Ethnique" (francuski način da se kaže vrlo tamne kože).

Sada, iako sam ne azijska, onaj koji sam najviše uzbuđen je 00 Nude, što je vrlo najlakši. Evo kako to izgleda na mojoj koži.

Kao što možete vidjeti, nijansa 1 ne postoji-što mislim da je super, jer tada radi kao običan prah. (Convenience!) Teško je reći koja je razlika između 2 i 4, ali 4 je samo malo tamnija. I 3 je u osnovi kao rumenilo sa jedva otkriti shimmer.

Narednih najlakši je 02 Prirodne plavuše. Evo kako to izgleda na meni:

Ovaj je tamnija, obvi, i više je od palete ton-na-ton, jer ne da roze boje. Teško mi je reći razliku između nijansi 1, 2 i 4. Stvari mislim 3 je najviše nosive za mene, jer je to najlakši i većina zlatni. Ali ozbiljno, oni su svi tako čista da trebate primijeniti poprilično da se ovaj intenzitet boje. Dobra stvar u mojim knjigama, jer ko još dobija frustriran kada je prvi prevlačenjem bronzera oslikava tamno smeđe pruge preko čelo? Ew. Sa ovim vam garantuje da ne pokupi previše pigment.

Pale ljudi, jeste li uzbuđeni za ove dvije palete? S druge nove nijanse su 03 Prirodna brineta, i 08 Ebony.

Tako da sada za loše vijesti; to su 95 € u Kanadi (75 € u SAD-u), što ja znam je mnogo. Ali ako radim svoj Shiseido lica Pamuk matematike, radi se do 23 € po hladu, s obzirom da ćete dobiti četiri u jednom. Zar ne?

Reci mi:

Bojiš li se od bronzera previše? Da li ste odjavili ove nove Guerlain nijanse još? Imate bilo koji drugi bronzer Recos?

load...