Ljepota

Pogodnosti crvene svetlosti za akne, bore, pigmentaciju i još mnogo toga

Pogodnosti crvene svetlosti za akne, bore, pigmentaciju i još mnogo toga

Ako ulažete u samo jedan ljepota sredstvo za poboljšanje vaše kože kod kuće, neka bude crveno.

Kao u crvenom LED (light-emitting diode) -a sigurno, bezbolna, neinvazivna tipa svetlosti da svako može koristiti, s nula zastoja.

load...

Vjerojatno ste to vidjeli u masku obliku na društvenim mrežama, preko poznatih kao January Jones, Katy Perry i Kate Hudson. (Oni su svi nositi trendi 2 € + Deesse Pro LED maska.)

Ili možda ste čuli pomenem crveno svjetlo ovdje na ovom sajtu. Tokom godina sam često preporučuje ručni gadgete iz Baby Quasar i LightStim, koji su bili moj prvi ulazak u svetlosnu terapiju natrag u dan.

Čak i dalje, nisam se zaista ozbiljno crveno svjetlo-ili ne razumiju koliko korisno može biti sve dok nisam otkrio Red Light Man!

Lansiran 2018. Od strane specijalista svetlosnu terapiju sjedištem u Velikoj Britaniji Joe Hollins-Gibson, Red Light Man specijalizirana za velike snage svjetlo uređaji za kućnu i profesionalnu upotrebu. 

Govorim o svjetla koje koriste EXACT talasne dužine i gustine snage koje su dokazano u kliničkim ispitivanjima za pružanje mjerljive rezultate, s najkraćim puta tretman. 

Ne postoji ništa drugo kao što su oni na tržištu čak ni Deesse, uprkos lud cijeni! -koji je razlog zašto smatram da moje Red Light Man Red Light uređaja da bude jedan od mojih svih vremena najveći ljepotu investicije.

Ali, ne samo uzeti moju riječ za to. Od Joe je stručnjak za sve stvari koje svjetlo u vezi, zamolio sam ga da s nama dijele najvažnije informacije o crvenim terapija svjetlo, i kako da počnete.

U Part 1 ovog intervjua, ispod ćete saznati:

load...
  • Ono crveno svjetlo terapija
  • Kako crveno svjetlo se razlikuje od sunca i zatvoreni svjetlo
  • Koji kože, kose i zdravstveno stanje crveno svjetlo može spriječiti i liječiti
  • Kako doći do 10 posto popusta na Red Light Man!

Onda odete do Part 2, koji pokriva ono što tražiti u uređaju crveno svjetlo, i kako ga koristiti.

Red Light Man

Kako ste postali stručnjak za svetlosnu terapiju, a ono što je dovelo da počnete Red Light Man?

Prvi put sam se zainteresovao za svetlosnu terapiju nakon što je vidio neke informacije o unapređenju zdravlja kose, sa crveno svjetlo tretmane koji se dokazano da daju brži rast kose i deblji kose. Kao što sam prorjeđuje u to vrijeme, bio sam motivisan da probajte sebe.

Međutim, kada sam otišao tražiti svjetlo proizvode terapiju pokušati, svi oni izgledalo grubo preskupe. Laser mašine su desetine hiljada dolara, a čak ni najosnovnije LED svjetla i dalje koštati stotine. Svaki provider je toliko fokusiran na prodaju i marketing, a ne nauke i rezultata.

To je istina. Sećam se da sam pitao nekoliko dermatologa li crveno LED svjetlo može biti korisno, a oni su rekli ne! Sada znam zašto-to je zato što su uređaji dostupni za kućnu upotrebu u to vrijeme bili previše slabi da ništa.

Mnogi ljudi su takođe koriste jeftinije uređaje poput LED rasti svjetla, svjetla kamera infracrveni sigurnosti ili topline lampe-bez mnogo obzira prema znajući ili kopirajući parametre koji se koriste u studijama.

Činilo mi se kao polje vrlo ne-user-friendly, sa puno potencijala da pomogne ljudsko zdravlje, ali sa ograničenim mogućnostima u nerazvijeno tržište. 

Nakon istraživanja tehničke aspekte svjetlosti terapije i LED električna kola, počeo sam pokušavajući da izgrade svoje crveno svjetlo za ličnu upotrebu. Ubrzo nakon toga, izgrađen je prvi prototip svjetla i Red Light Man počeo.

Ono što je Red Light Therapy?

Dakle, ono što se termin "crveno svjetlo terapija" znači, i što je to za?

Crveno svjetlo terapija je primjena vidljive crveno svjetlo, u određenom rasponu intenziteta svjetlosti, na tijelu, kako bi se izazvao blagotvorno zdravlje i / ili ishod ljepote. 

Termin obuhvata blizu infracrvenog svjetla terapija, iako postoje male razlike. Naučne zajednice ga zovu photobiomodulation, terapija svjetlo niskom nivou, LLLT, LED / laser terapija, i raznim drugim terminima.

U suštini, to je samo sija intenzivne crveno svjetlo na vašoj koži.

Red Light protiv sunčeve svjetlosti i zatvoreni Light

Kako je crveno svjetlo razlikuje od sunčevih zraka?

Crveno svjetlo je uzak, izolirana oblik umjetne svjetlosti, obično dolazi od LED dioda ili lasera-dati odgovarajući intenzitet i valne duljine za svetlosnu terapiju. 

Intenzitet crveno svjetlo se koristi u terapiji je mnogo veći nego što bi, naravno, dobiti od sunca.

Sunlight je mnogo širi spektar svjetlosti, koja sadrži sve različite boje svjetla: crvena, narančasta, žuta, zelena, plava, indigo i ljubičaste, pa čak i neke nevidljive oblike svjetlosti, kao što su ultraljubičastom i infracrvenom. 

Najbolji način za vizualizaciju razlika je zamišljajući duga, u kojem možete jasno vidjeti slom boja sunčeve svjetlosti a. Sunlight sadrži sve boje, od kojih je crveno svjetlo je samo jedan.

Kako je crveno svjetlo razlikuje od zatvoreni svjetlo?

Zatvoreni bijelo svjetlo od sijalica je širokog spektra, koji sadrži mnogo različitih boja, iako je udio svake boje zavisi od tipa sijalica i ima različite proporcije suncu. 

Fluorescentne i bijele LED diode su obično visoko u plavom svjetlu, a oni su uvijek nedostaje u određenim talasnim dužinama u odnosu na suncu. Na primjer, oni imaju mnogo manje ultraljubičaste.

U sigurnosnom smislu, kako različite vrste svjetlosti uporediti?

Što se tiče efekata na kožu i fiziologiju, crveno svjetlo je potpuno siguran, zdrav i terapijske, potrebna vrlo ekstremne aplikacija ikad izazvati neželjene efekte. 

Sunlight je mač sa dvije oštrice, koji imaju koristi u pravom dozi, ali prouzrokovanja štete kao opekotina od sunca pomoću duge ekspozicije i nešto crveno svjetlo zapravo sprečava i poslastice. 

Zatvoreni sijalice, posebno onih "svijetle bijelo" vrste s više plave (temperatura boje 3000 K +), imaju potencijal da uzrokuje stres tokom vremena ne samo u koži, ali i sprečavanje spavanja.

Red Light Therapy Prednosti

Zašto bi neko pokušati crveno svjetlo terapija?

Crveno svjetlo pruža mnoge prednosti za tijelo, najviše primjetno kože i kose.

To je prvi put otkrivena slučajno, kada istraživači su otkrili da njihovo iznenađenje da crveno svjetlo ubrzani rast kose kod miševa. 

U godinama nakon toga, crveno svjetlo je također pokazalo da pomogne sa raznim drugim stvarima-poboljšanih zarastanje rana, na primer, brže rješavanje, manje formiranje ožiljka i manje upale.

Koji su neki od zajedničkih problema kože može liječiti?

Crveno svjetlo je pokušao na širokom spektru pitanja kože i čini korisno za gotovo sve: opekotine, protiv starenja, sprečavanje bora, akni, crvenila i sl 

Započnimo s malo dublje u neke od tih!

Red Light terapija za akne i infekcije

Kako crveno svjetlo poboljšanje akni?

Crveno svjetlo ima baktericidno dejstvo na pojedine vrste mikroorganizama, posebno porodicama bakterija povezana sa akne, infekcije i propadanje zuba.

To znači crveno svjetlo terapija će potencijalno pomoći sa svim tim pitanjima, a ne samo smanjuje simptome, ali i direktno ciljanje uzrok. 

Ovi mikroorganizmi obično imaju neku vrstu fotosenzitivne pigmenta unutar njihova tijela, koja eruptira u destruktivnom lančana reakcija kada je izložen svjetlosti. Akne bakterija i Candida vrste su dobar primjer za to.

U osnovi, crveno svjetlo će ubiti problematična organizme, bez ugrožavanja vlastite ćelije (pa čak i nama koristi u isto vrijeme).

Red Light terapija za bore i opuštenu kožu

Kako crveno svjetlo terapija pomoći sa borama?

Crveno svjetlo direktno podržava osnovne procese vaših ćelija kože. To daje korist i odmah i preventivno. 

Na primjer, moći ćete odgoditi starenje sa crveno svjetlo sprečavanjem višak akumulacije kolagena koji karakteriše bora i opuštene kože.

Drži se, zašto bi želimo da smanjimo kolagena? Nije više kolagena bolje?

U koži, kolagen djeluje kao neka vrsta okvira, matrica ili noseća konstrukcija za naše normalne ćelije zdrave kože koji se nalazi u gotovo poput saća. 

Ako imamo previše proizvodnju kolagena, kao što se događa za vrijeme upale i stres, neće biti prostora za normalne ćelije, a umjesto toga samo čvrste mase inertnih kolagena materijala. 

Ovaj proces dovodi do bora tokom vremena, ili u kratkom ekstremnim slučajevima, ožiljak tkiva. Oba su rezultat viška proizvodnju kolagena.

Ovaj višak proizvodnju kolagena u osnovi adaptacija na stres. Se stvrdne tkiva od budućih stresora, ali smanjuje funkcija i fleksibilnost, te ubrzava starenje. To se događa svima nama tokom vremena, a krajnji rezultat je opuštenu kožu, fine linije i druge znakove starenja.

Kako crveno svjetlo spriječiti višak kolagena iz gomilaju?

Crveno svjetlo nam pomaže da proizvede više energije prirodno u našim ćelijama, tako da ublažava stresno stanje. 

Kada naše ćelije fibroblasta (kolagen-ćelije koje proizvode kože) imaju dovoljno energije, oni obavljaju svoju normalnu funkciju proizvodnju minimalne kolagena okvir i punjenja sa aktivnim, zdrave ćelije. 

To rezultira u firmi, podatna koža i snižene stope starenja.

Ako previše kolagena je loše, nema ljepote industriji imaju unazad? Većina proizvoda za njegu kože obećavaju da će "povećati proizvodnju kolagena!"

Zablude o kolagen su sveprisutne u svijetu za zdravlje i ljepotu, s gotovo svima lažno misleći da više kolagena proizvodnja je uvijek dobra stvar. 

Opekotine i kožne infekcije, na primjer, su odličan način da se "povećati proizvodnju kolagena." Ožiljci od akni su rezultat "povećala proizvodnju kolagena." 

Mnogi, čak iu medicinskim i naučnim istraživačke zajednice, ne čini se da imaju shvatanje o tome kako kolagena postoji u našem organizmu. 

Kreme i tretmane, uključujući svjetlo terapija, se prodaju uz navodni cilj "povećanje proizvodnje kolagena," ali to nije nešto što treba da želi i zapravo ukazuje na upale. 

Red Light terapija za pigmentaciju

Mogu crveno svjetlo pomoći sa hiperpigmentacija?

Crveno svjetlo izgleda spriječiti hiperpigmentacija nakon izlaganja suncu, smanjujući upala kože (opekotine od sunca ili eritem) u učinak jednak SPF 15.

U tom smislu, crveno svjetlo ima "normalizacije" efekat. S obzirom na to pomaže da naše ćelije kože kako bi energije, podržava njihove normalne funkcije.

Kako bi bilo hipopigmentacije (gubitak boje kože)?

Crveno svjetlo također može pomoći kod poremećaja pigmentacije, kao što su vitiligo i albinizam.

To povećava proizvodnju melanocite ćelija (ćelija melanina formiraju) i smanjuje bilo autoimunosti doprinosi depigmentacija. 

Drugi Red Light Therapy Prednosti

Da li postoje druga pitanja koja crveno svjetlo može biti od pomoći za?

Crveno svjetlo će biti posebno korisno za bilo kakve crvenilo kože ili upale. Ovo bi mogao biti privremeno pitanja kao što su opekotine, hronični pitanjima kao što su ekcem i rozacea, ili drugim općim pitanjima kao što su infekcije kože, osip, samo recite.

To je velika preventivno sredstvo protiv ožiljaka nakon ozljede ili operacije, i sredstvo prve pomoći u tome Ubrzava zarastanje rana.

Različitim uvjetima gubitak kose će također imati koristi od crveno svjetlo.

Kakve rezultate si osobno iskusili od koristi crveno svjetlo terapija?

Mislim da je glavna stvar sam iskusio je samo generalni opuštanje. To se osjeća opuštajuće za mene da koriste ove uređaje u večernjim satima. 

Kao što sam već spomenuo, prvobitno ušao u crveno svjetlo zbog muško pattern hair loss, i dok je moja kosa nije izrasla kao takva, ona više nije razrjeđivanje ili udaljavaju.

Također sam razjasni neka pitanja gljivičnih u vezi i potpuno riješen ekcema.

Koristim blizu infracrvenog svjetla prije vježbanja, koji daje veliki uticaj na nakon treninga umor i bol. Ja ga koristiti ako ikada dobijem povrede ili osjećati bol bilo gdje, kao što je bol u leđima ili zglobovima. Svaka vrsta iščašenje ili slomljena kost će imati koristi od blizu infracrveno svjetlo. 

Ja često primijeniti ga na čelo ujutro dati nootropic efekt produktivnost. Osim toga, čini se potencijalno koristan u pomaganju sa depresijom i ublaživali neurodegenerativnih pitanja.

Također koristim crveno svjetlo ili blizu-infracrveno svjetlo za oralno zdravlje. Moje hladno osjetljive zube su osušeni vrlo brzo sa crvenim terapije svjetlosti, što je iznenađujuće s obzirom na jednom trenutku su bili osjetljivi na samo disanje hladan zrak kroz usta.

Zaključak + Kako da biste dobili 10 posto popusta!

Sada znate prednosti crveno svjetlo terapija i zašto bi trebalo da bude u tvoju lepotu rutinu! 

Krenite na Dio 2 da nauče šta tražiti u uređaju crveno svjetlo, plus kako ga koristiti za najbolje rezultate.

Spreman da se sada počeli? Da biste dobili 10 posto off na Red Light Man, unesite kupon BEAUTYEDITOR na kasi. 

U slučaju da se pitate, Red Light Man svjetla sam kupio su Red Light uređaj i infracrvenim svjetlom uređaja. Koristim ih cijelo vrijeme, i vrlo bi ih preporučiti. Sada Combo Bodylight 2.0 je sljedeći na mojoj listi! 

Jeste li pokušali crveno svjetlo terapija? Koje koristi jesi li primetio?

load...