Briga za kosu

10 načina na koje Neem ulje može smanjiti perut

10 načina na koje Neem ulje može smanjiti perut

Neem ulje je biljno ulje izvađeni iz voća i seme nim drveta. Neem ulje je vrlo efikasan u liječenju peruti. Ova prekrasna ulje čini kožu glave glatko. Svrbi vlasište zbog peruti može se izliječiti primjenom nim ulja. Jake kemikalije prisutne u šampona i uređaja za liječenje peruti mogu da stanje još gore. Dakle, budite oprezni dok koristite bilo kemijske-based šampon / uređaj za liječenje peruti. Neem za perut je mnogo sigurnija opcija!

Kako se koristi Neem ulje za Perut smanjenje

Evo nekoliko savjeta za smanjenje peruti koristi nima:

1. Pravilno pranje kose. Nanesite nekoliko jabukovog sirćeta na vlasište. Ostavi ga na minut ili dva. Isperite i djelomično osušite kosu. Zatim nanesite malo količinu neem ulje na vlasište i osušite ga sa čistim ručnikom.

load...

2. Možete napraviti svoj vlastiti neem šampon kod kuće dodavanjem 1-2 kašičice od neem ulje u svoje redovne šampon boca. Lagano protresite bocu za miješanje sastojaka. Nanesite ovaj šampon sedmični jednom za najbolje rezultate.

3. Koncentrirani neem ulje može biti prejak za vaše vlasište. Pokušajte miješanje sa drugim uljima kao što su kokosovo ulje, maslinovo ulje ili ulje jojobe prije nanošenja ga na vlasište.

4. Možete se prijaviti manje koncentriranim neem ulje direktno na kožu glave. Šampon kosu nakon ostavljajući je za jedan sat.

5. Pomiješajte Capful od neem ulja i kašiku maslinovog ulja. Nanesite ga na kožu glave i šampon nakon 20 minuta. Mešavina je takođe dobar za kosu uređaj.

6. Mix neem ulje, ulje čajevca i bosiljak ulje u jednakim količinama. Nanesite mješavinu na kožu glave. Ovo ulje je pogodan za sve tipove kose.

7. Mix ružmarina ulje, ulje čajevca i neem ulje u jednakim proporcijama. Nanesite ga na kožu glave. Šampon ga nakon 2 sata.

8. Neem ulje podstiče rast kose. Mix par kapi neem ulje, nekoliko listova bnasil, 1 kašičica bhringaraj, 1 kašičica shikakai i 1 kašičica piskavica u prahu u čistu posudu. Primijeniti sve preko glave i kose. Operite ga nakon nekoliko sati. Ova pasta ima anti-gljivične i anti-bakterijska svojstva. Ova mješavina pomaže u lečenju peruti i hrani koren kose.

load...

9. Mix neem ulja i limuna u čistom posudu. Neem ulje je efikasan u liječenju skalp infekcija. Redovna upotreba ovog rješenja čuva vaše vlasište zdravim i perut-free. Limuna pomaže u prevenciji skalp infekcija. Takođe održava kosu zdravom. Ovo rješenje je ne-ljepljiv i vlaži kosu iz dubine.

10. Mix nekoliko kapi neem ulja i 1 šolju skute. Nanesite ovu paste na kožu glave i kosu. Operite ga nakon 20 minuta. Ova pasta radi odlično u liječenju svrbi vlasište.

Činjenice o Neem ulje:

  1. Store neem ulje na hladnom, suhom mjestu.
  2. Držite ga podalje od direktne sunčeve svjetlosti.
  3. Ne u frižideru nim ulja.
  4. Preporučljivo je prva koja je to patch test prije nego što se odnose neem ulje na vlasište.
  5. Neem ulje može se koristiti za zaštitu uskladištene žitarice i mahunarke.
  6. Također se koristi kao efikasan insekticid.

Ovo su različite načine na koje možete koristiti neem ulje za kosu prevenciju perut i smanjenje! Molimo vas da podijelite svoje iskustvo nakon što je pokušao gore navedenih savjeta kako smanjiti perut.

load...