Briga za kosu

Može li prskanje izazvati gubitak kose?

Može li prskanje izazvati gubitak kose?

"Je li perut gubitak kose mogućnost? Kako se povezivanje oba uvjeta? "Ovo su neke od najčešće postavljanih pitanja od strane ljudi doživljava gubitak kose.

Perut je hronična i najčešći skalp stanje predstavljen u obliku bijele pahuljice koje se pojavljuju na koži glave. Ove pahuljice od površnog sloja kože izrađene od mrtvih ćelija kože dovesti do svraba. Snažan grebanje u konačnici dovodi do pada kose.

Neke studije posvećen pronaći vezu između perut i opadanje kose ukazuju na to da perut ne uzrokuje gubitak kose direktno; prilično konstantna i agresivna grebanje je stvarni krivac iza njega. Kao što često ogrebati svoj skalp za ublažavanje svraba, slabi kosu korijene uzrokuje kosa ispasti.

load...

Da li peruti Uzrok Gubitak kose / ćelavost: Činjenice koje će vas ostaviti Zapanjen

  • Skoro 20 od svakih 50 žena pati od mehaničkih pada kosa, što je uzrokovano intenzivnim svrab i grebanje pokreta. Perut je uzrokovana intenzivnim isušivanje vlasišta, i stalno potrebu da svrbi može dovesti do pada kose zbog trenja.
  • Međutim, postoji još podmukao odnos između perut i pada kosa da vjerojatno nemaju pojma o. Dermatitis je ime koje treba da se brineš. To je stanje vlasišta kože koji uzrokuje i perut i opadanje kose i vjeruje se da većina ljudi, koji pate od problema gubitka kose, također pate od neke verzije ili drugi dermatitisa!
  • Važna činjenica je zapamtiti da ni jedan od obrazaca gubitka kose kod odraslih zapravo uzrokovane direktno peruti. U svim slučajevima, perut indirektno, kroz traume izazvane grebanje i kroz proizvodnju gljivičnih sekreta, uzrokuje gubitak kose. Tako da je ovo jedan mit koji treba da se razbio.
  • Imajte na umu da perut i gubitak kose, oblik dva kraja začarani krug. Ne samo da je povećao proizvodnju gubitka kose peruti uzrok, a ponekad je i obrnuto.

Koji dolazi Prvo: peruti ili gubitka kose?

  • To je situacija poslovičnu jaja i piletine. Dok perut posredno dovodi do pada kosa, određene kemikalije u šamponima ili rješenja koja se koriste za liječenje kose pada uzrok peruti za uzvrat.
  • Glavni krivac za to je hemijska zove minoxidil, što je čest sastojak u šamponima i rješenja za tretiranje oštećenja kose.
  • To dovodi do ljuštenja. Tako, ako se pitate kako oni perut pahuljice izazivaju vaša kosa opadati, da bi trebalo da pogledate sadržaj tog folikula obogaćivanje šampon koji ste koristili.
[Read: Uzroci Ćelavost]

Dakle, da odgovorim na pitanje koje je na svačijim mislima:

  • Perut uzrokuje gubitak kose indirektno.
  • To uzrokuje gubitak kose uglavnom kroz slabljenje folikula zbog stalnog grebanje peruta vlasište.

Dakle, da se popravi gubitak kose zbog peruti, morate imati problema peruti fiksna prvi. Je opisano u nastavku su neke priznate pravne lijekove peruti.

Peruti Gubitak kose: uzroci i liječi

Znajući uzrok bolesti je izuzetno važno pronaći najbolju opciju tretman i osigurati brz oporavak; Isto važi i za perut kao dobro. Ako želite da riješi dosadnih perut u cilju smanjenja prekomjerne kose prolijevanja, morate shvatiti stvarni uzrok prvi, tako da se to pitanje može rešiti u skladu s tim.

load...

Kada je u pitanju peruti, postoji niz činilaca u rasponu od suhe kože do ekcema, psorijaze, ili razmnožavanja gljiva zove Malassezia i još mnogo toga. Osim toga, nezdrave navike ishrane, određenih bolesti, nedostatak higijene i pogrešno šamponiranje može rezultirati razvojem peruti pahuljica.

Međutim, bez obzira na to što je glavni krivac, perut može se efikasno liječiti sintetičkih i prirodnih lijekova.

1. Uključivanje šampon:

Prvi korak da se za peruti kosa je za prebacivanje vaše sredstvo za čišćenje. Da se oprostim od svoje redovne šampon i prebacite na blaže koji je namijenjen isključivo za perut olakšanje. Ovi šamponi sadrže određene sastojke kao što su cink piritioni; ketokonazol, katran i selena sulfida itd koji pomažu borbi protiv peruti izaziva bakterija i na taj način, ponuditi olakšanje od stanja.

2. Prirodnih lijekova za perut:

Poput drugih stanja kože i kose, priroda nudi tretmane za perut kao dobro. Ovdje smo vam neke od najefikasnijih i priznatih prirodnih lijekova za perut reći.

A. Tea Tree Oil:

Ulje čajevca ima veliku antiseptički i time pomaže u borbi protiv raznih kože i uvjetima za kosu, uključujući peruti. Da biste ga koristili kao tretman protiv peruti, dodajte ga u malo iznose svoje redovne šampon i koristiti ga očistiti kosu kao i obično. Nakon nekoliko tjedana redovnog korišćenja, definitivno ćete svjedoci primjetan napredak u takvom stanju.

B. Bijelo sirće:

Bijelo sirće je također utvrđeno da je od velike koristi u liječenju peruti. Zahvaljujući svojim kiselim svojstvima, čini kožu glave okruženje nepodobnim za gljivične i razvoj bakterija i na taj način pomaže sprečavanju peruti.

C. Maslinovo ulje:

Maslinovo ulje je najbolje rješenje ako peruti je rezultat neprimjerenog suhoće vlasišta. Nešto toplo maslinovo ulje duboko uvjetima kosu i vlasište i ostavlja ga dobro uhranjene, hidratizirana i peruti.

Drugih prirodnih korektivne opcije za perut uključuju limun, aloe vera, timijan, soda bikarbona, piskavice sjemena i još mnogo toga.

Dakle dame, ako zaista želite da se spase od gubitka kose koji je povezan s peruti, daju ovi lijekovi šansu. Ja sam prilično siguran da ćete naći ovi lijekovi rade za vas, zbog čega vam je glava puna zdravije, sjajnija Tresses.

U slučaju da nijedan od ovih pravnih sredstava radi za tvoje stanje, odmah postaviti sastanak sa kvalifikovanim dermatologa i da je pitanje obratio medicinski.

load...