Vijesti

Top 5 načina za poboljšanje vaše stamine za učenje

Top 5 načina za poboljšanje vaše stamine za učenje

Mladih, posebno onih koji su trenutno upisani u školama, fakultetima ili univerzitetima, često doživljavaju stanje ravnodušnost tokom studiranja. To je osjećaj dosade i nestrpljenje koje sprečavaju jedan od koncentriše na studijama. Za sve one koji su pogođeni ovom vrstom stanju, važno je da se izgradi mentalne izdržljivosti koji je potreban za proučavanje i dobro razumjeti materijala za učenje.

Kako biste poboljšali Stamina za studiranje?

Provjerite sljedeće taktika kako bi poboljšala svoj izdržljivost tokom studiranja:

1. Izvadite Distractions:

Ometanja stvoriti neugodnosti kada se pokušava studiji. Najbolji način da se bave s njima je da ih izbjeći koliko god je to moguće.

load...
 • Isključite svoj telefon. Ako je to apsolutno nemoguće, držite ga u tihom (ne na vibraciju) modu i čekajte samo na prethodno odlučio intervalu.
 • Pick sobu, što je manje buke. Izaberite prostoriju koja je daleko od ulice. Držati dalje djeca iz prostorije u kojoj ste studiranja.
 • Zatvorite vrata kad se studira i zatražiti od članova kuće da ne ometa.

2. Napraviti Fleksibilni Raspored:

Ne postoji ništa više depresivno i de-motiviranje nego zato što nije da se drži rasporeda. Tako da je najbolje da se napravi raspored koji omogućava prostor za takvo nazadovanje.

 • Ne planiraju do minutu. Napravite popis stvari koje treba učiniti i na pravi poredak. Grubo procjene količinu vremena i propisuju sati dnevno za svaki zadatak. Na primjer, 'Geometrija - jutro, španjolski - popodne, Kemija - večer'.
 • Napravite grafikon stvari da se uradi i staviti ga na zid. Krpelj god ste gotovi s. To vam daje dobru ideju o tome šta je još ostalo da se uradi, a sve veći broj krpelja će vas držati motivisan.

3. Think Positive:

Razmišljajući pozitivno marke učenje i gotovo sve u životu manje komplikovano.

 • Umesto da sve glave na, dio studija. Prave male ciljeve, kao što su "Ja ću završiti ovo poglavlje u naredna tri sata.
 • Nemojte razmišljati o greškama; koncentrirati na to kako su oni napravili ste bolji učenik.
 • Ne mislim o ispitima, čak i ako su iza ugla.
 • Pokušajte studiranje s prijateljima s vremena na vrijeme. Kada učiš sam, lažan osjećaj pod-pripremljenosti može te progoniti. Proučavajući i razgovaraju s prijateljima, možete zapravo mjerilo sebe i otkrijte da niste ni na koji način manje znanja nego ih u svoj subjekata.

4. Vježbe:

Ostvarivanje je veoma važno za izgradnju vaše izdržljivosti. Ona pomaže povećati vaše fizičko, kao i mentalne izdržljivosti.

load...
 • Vježba povećava neurotransmitera u mozgu, što čini više popustu.
 • Ona pomaže u povećanju pamćenje. Studija u neurobiologiju učenja i pamćenja je pokazala da su ljudi naučili nove riječi 20% brže nakon intenzivnog vježbanja.
 • Ostvarivanje i smanjuje stres, što će Vam pomoći da bolje uče.

5. Rest Adekvatno:

Nema nikakve koristi u divlji teško 18 sati dnevno prije ispita. Ostatak je potrebno kako bi vaš mozak u zdravom stanje jer:

 • A spavanje ili odmor-lišeni pojedinac ne može fokusirati ili koncentrirati na ništa. Dakle, proučavajući u ovoj državi je prilično beskoristan.
 • San pomaže u konsolidaciji pamćenje. Osim ako adekvatno spavati, nove informacije možete steći proučavanjem jednostavno će procuri.

6. Koristite 50-10 Pravilo:

Ovo je najbolji način da se poveća svoj izdržljivosti za studiranje. Ovo pravilo sugerira da učiš za 50 minuta i uzeti pauzu od 10 minuta, i ponoviti. Dodavanjem pauzu od 10 minuta, vi će omogućiti vaš mozak da se opuste prije nego ponovo fokusiranje. U ovom 10 minuta pauze, pokušajte učiniti nešto opuštajuće. Da malo joge ili meditirate ili samo imaju mini hranu pauze. Možete također samo ležati na krevetu zatvorenih očiju.

Jeste li pronašli informacije bile korisne? Da li želite da dodate svoju tips? Ostavite nam svoje komentare ispod.

load...