Vijesti

10 popularnih Vipassana centara

10 popularnih Vipassana centara

Da li se često pitao kako healing tehnike meditacije može biti? tehnike meditacije nisu postali popularni bez razloga. Ove tehnike imaju duboke medicinsku podršku i mogu vam pomoći da imaju koristi na mnogo načina. Međutim, važno je da ste odabrali pravo meditacije tehnike i ovladaju je pod nadzorom obučenog instruktora.

Vipassana meditacija je praksa još od davnina, a kaže se da ima divne zdravstvene prednosti. Ovaj post govori o vrhu Vipassana meditacija povlači u Indiji. Pročitajte i provjerite ih!

Severnoj Indiji:

1. Dhamma Sikhara:

Lokacija Dhamma Sikhara je ono što ga čini vrlo popularan. Centar se nalazi u Dhauladhar Opseg Himalaja u sjevernoj Indiji. To je u neposrednoj blizini Dharamkot Selo u Gornjoj Dharamsala u Himachal Pradesh. Kratke kurseve za 1, 2 i 3 dana se provode u centru zajedno sa dugim kurseve 10 dana i Satipattana naravno.

load...

Kontakt Number- 91 - 92184-14051 a 91 - 92185-14051

Adresa - Himachal Vipassanu centar,

Dhamma Sikhara; Dharamkot, Mcleodganj, Dharamsala 176 219 Dist. Kangra, Himachal Pradesh, Indija

Website - http://www.sikhara.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

2. Dhamma Lakkhana:

Izvaljen preko ekspanzivnu 8 ari placa, Dhamma Lakkhana ima mnogo stabala zasađeno u svojim prostorijama, koje daju mjesto miran i cool osjećaj. Centar je osnovan 2003. Godine i prima stabilan protok studenata za različite kurseve. Godišnje, oko 18 20 različitih deset dana kursevi se u organizaciji Centra, zajedno sa mnogim 3 dana kurseva, 1 do 2 Satipattana kurseva, i Anapana kurseve isključivo za djecu.

load...

Kontakt broj - 91- 522-2508525

Adresa - Dhamma Lakkhana,

Lucknow Vipassanu Center, Astee Road, Near Bakshi-ka-Talaab, District Lucknow - 227202, Uttar Pradesh

Website - http://www.lakkhana.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

3. Dhamma Patthana:

Ovo Vipassana meditacija centar privlači veliki broj ljudi iz Sjeverne Indije zbog svoje odličnoj lokaciji. Studenti iz različitih North-indijske države došlo do ovoga vipassana centar za pohađanje različitih kurseva koji se nude s vremena na vrijeme. 10-dnevni kurseve i kurseve za djecu se obično vrši u centru.

Kontakt broj - 09991874524

Adresa - Vipassanu Sadhana Sansthan, Selo kammaspur, Dist. Sonipat (Haryana) - 131 001

Website - http://www.sota.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

Centralnoj i istočnoj Indija:

4. Dhamma Bodhi:

Smješten u Bodhgaya, ovo vipassana centar je jedan od najboljih u Indiji. To je mjesto gdje Gautama Buda dostigao prosvjetljenje. Čuveni Bodhi Tree of Bodhgaya se može vidjeti iz ovog centra. Nalazi se na 12 ari placa, a od 1970. Je vođenje Vipassanu kurseve Međutim, to je bilo 1995. Godine da je prvi kurs je provedena kao nastavni plan i program centra. Ovaj centar je često posjećuju od strane stranih studenata kao dobro.

Kontakt broj - (631) 220-0437

Adresa - Dhamma Bodhi - Bodh Gaya Međunarodni Vipassanu Meditacija centar,

Gaya-Dhobi Road, Near Magadhe University, Bodhgaya, Bihar 824 234, Indija

Website - http://www.bodhi.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

5. Dhamma Ganga:

Kao što samo ime govori, Dhamma Ganga se nalazi na obalama rijeke Ganges u Kalkuti. Centra počela sa radom od 1989. Godine, godinu dana nakon što je kupio. Tri u prizemlju velike zgrade je okružena zelenilom sa svih strana. Dobar smještaj sadržaji dostupni za muškarce, žene i nastavnici su u centru, zajedno sa novim meditacije dvorane. Općenito, 24 jednodnevnih kurseva, 4 trodnevnog kursa, 20 deset dana terena, 2 Satipattana kurseva, i 4 djece kurseve koje je proveo Centar.

Kontakt broj - (033) 2553 - 2855

Adresa - Calcutta vipassana Centar - Dhamma Ganga

Bara Mandir Ghat, Harishchandra Dutta Road, Panihati (Sodepur) Dt. 24 Parganas, West Bengal 743 176, Indija

Website - http://www.ganga.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

6. Dhamma Ketu:

Dhamma Ketu, što znači "Fort Dhamme ', nalazi se u neposrednoj blizini Shivanth rijeke. Ovaj centar je osnovan 1994. Godine i sprovodi različite vrste vipassana kurseva za zainteresirane studente. U prosjeku, 3 trodnevnog kursa, 10 deset dana kurseve i 2 Satipattana kurseve koje je proveo Centar godišnje.

Kontakt broj - (0788) 320 - 5513

Adresa - Durg vipassana Centar - Dhamma Ketu,

Bhilai-Durg (Chattisgarh) Vipassanu centar, Thanaud, Via Anjaura, Dist. Durg., Chhattisgarh, Indija

Website - http://www.ketu.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

Zapadu Indije:

7. Dhamma Giri:

Jedan od najvećih Vipassana meditacija centara u Indiji, kao i svijetu, Dhamma Giri je posjećuju veliki broj studenata koji traže unutarnji mir. Prvih 10-dnevni kurs je bio domaćin u centru u godini 1976. Godine, a od tada, mnogo pomaka u centru u odnosu na smještaj, meditacija dvorane, i pagode. Veliki broj studenata upisanih u svakom predmetu u ovom centru. Mataji i Goenkaji se često vide na ovom vipassana centra u večernjim satima.

Kontakt broj - 91 - 2553 - 244076/244086/243712/243238

Adresa - vipassana Međunarodne akademije Dhammi Giri, PO Box 6,

Igatpuri 422 403, District Nasik, Maharashtra, India

Website - http://www.giri.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

8. Dhamma Kota:

Nalazi se u malom selu Khokhaddad, ovo Vipassana meditacija mjesta je na udaljenosti od 14 kilometara od Rajkot. Centar se prostire na 14 jutara zemlje sa lijepim pejzaža u pozadini. 10-dnevni kurseva u ponudi su u centru često, uz povremene Satipattana kurseva. Odličan smještaj sadržaji dostupni su za stanovnik studentima. Razvoji se takođe napravljen za druge pogodnosti u centru, uključujući i meditacije dvorane i pagode.

Kontakt broj - +91 (281) 2924942, 2924924, 93279 23540

Adresa - Dhamma Kota,

Saurashtra Vipassanu Research Center, Kotharia Road, Near Khokhadad Selo, Dist. Rajkot, Gujarat - Indija

Website - http://www.kota.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

Južnoj Indiji:

9. Dhamma Setu:

Nalazi se na površini od gotovo 18 ari placa, Dhamma Setu je okružena zelenilom sa svih strana. Postoje Paddy polja, kao i otvorene farmama širom meditacije centar, pružajući mirnoj atmosferi. Bilo je to 2000. Godine kada je osnovana Dhamma Setu, iako je zemlja dobila još davne 1991. Godine sa stalnim kretanjima u infrastrukturu, ovaj centar je sada postao vodeći Vipassanu centar, ne samo u Indiji, već i na globalnoj razini. 10-dnevni kursevi su specijalnost ovog centra, a oni se vode na dva mjeseca. Uz završetak Pagoda kompleksa, postoje planovi za pokretanje više dugo trajanje kurseva u samom centru u bliskoj budućnosti.

Kontakt broj - 91 - 44-24780953

Adresa - Dhamma Setu533 Pazhamthandalam Road, preko Thiruneermalai Road, Thirumudivakkam, Chennai - 600 044

Website - http://www.setu.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (donacija osnovi)

10. Dhamma Ketana vipassana meditacije Centar:

Dhamma Ketana je uklesan niša za sebe postane jedan od najboljih Vipassana meditacija centara u Indiji. Prostiru na površini od 5,2 ari, meditacija centar se nalazi u Cheriyanad, što je malom mjestu u blizini grada Chengannur u Kerala. Rustikalni šarm mjesta je napravio to idealna destinacija za meditaciju. U početku, vipassana kursevi su izvedeni u iznajmljen lokacijama. To je od 2006. Godine da je centar ima odgovarajuće dugoročne kurseve u svom rasporedu. Trenutno postoji mjesečni kurs od 10 dana, 1 dan djeca kurseva, kao i 3-dnevni obuku koja se sprovodi u centru.

Kontakt broj - (0091) - 479-2351616

Adresa - Kerala Vipassanu Samiti, VMC, Mampra PO Kodukulanji (preko) Chengannur, Dist. Alleppey (8 km od Chengannur Željeznička stanica), Kerala - 689511

Website - http://www.ketana.dhamma.org/

Naknada - Bez naknade (Donacija osnovi)

Svi ovi centri nude specijalističkih kurseva u vipassana meditaciji. Postoje obučeni gurua koji će vam pomoći u stavljanju sa svojim strahovima i brigama opušteno. Ove meditacije kursevi će poboljšati vaše mentalno zdravlje i dati vam mir uma ste oduvijek željeli.

Kako se ova poruka ti je pomogao? Recite nam komentarišući u okvir ispod.

load...