Vijesti

Top 10 neželjenih efekata piva Pivo

Top 10 neželjenih efekata piva Pivo

Dođite petak i ne možete čekati da čujem one zveketanja leda čaše. Vikend je vrijeme za slavlje za većinu nas. Ono što može biti bolje nego da sjedne sa kriglu piva i prijateljima da dijele nekoliko smeha nakon duge, naporan tjedan?

Ali svi znamo da je višak nečega može pretvoriti priča ružno, zar ne? Efekti za piće bilo koju vrstu alkohola ovisi o obrascima i iznos u većini slučajeva. To je istina piva kao dobro. To je oblik pića koja je u upotrebi za dugo vremena. A broj zdravstvenih prednosti su obuhvaćene studije u nedavnoj prošlosti i da je svoj trenutni popularnosti. Glavni sastojak piva, naime pivski kvasac je bogat hranjivih tvari, ali koliko piva je previše? I kako da piva zlo ne? Koji su pivo neželjeni efekti? Čitajte da biste saznali!

10 Side Effects piva Potrošnja

Potrošnja piva u umjerenosti može biti dobro za zdravlje. Međutim, kada se pije u višak ili gutaj čašu previše u brzom slijedu, to može imati negativan utjecaj na zdravlje. U nastavku su navedene nekoliko negativnih efekata piva:

load...

1. Ometa šećera u krvi Nivo:

Ispijanju piva zapravo može ometati razine šećera u krvi vašeg tijela. Jetra pretvara glikogen pohranjene u njemu u glukozu i oslobađa ga u krvotok. Alkohol u pivu zapravo ometa taj proces. To može stvoriti napade gladi i da će vas ostaviti gorging na više hrane. To može otvoriti put do debljanja. To se može suprotstaviti uzimajući pravi obrok prije gutajući dole pivo.

2. Bogata kalorijama:

Komercijalnih piva sadrže manje količine hranjivih tvari, ali daj natovarena kalorija. To ih čini manje od idealne za ljude koji pokušavaju izgubiti višak kilograma. To čini vaše tijelo spali manje kalorija nego što bi to inače radi. Alkohol u pivu se pretvara u acetata u jetri. Tijelo onda gori acetat za energiju i višak masnoće ostaje pohranjene u dijelovima kao što su bokovi i stomak.

3. Radi kao Diuretici:

Kada želite olakšanje na Divan dan, čašu rashlađenog piva dolazi kao umirujuće olakšanje. Prirodni Antidiuretski hormona pomaže tijelu da zadrži tečnost i pivo usporava oslobađanje hormona. Kao rezultat toga, možda ćete osjećati povećao potrebu za mokrenjem kada gutaj dole nekoliko čaša piva. To može biti posebno štetna kada ste u atletici. Gubite tekućine i kroz urin i znoj u takvim situacijama.

load...

4. Gluten Neosetljivost:

Većina piva varijanti naći na tržištu sadrže slada ječma. Ječam sadrži gluten, vrstu proteina. Neki ljudi se utvrdi da su osjetljivi na gluten. Ako ste među njima, odlučiti za pivo napravljen sa glutena spojeva.

5. Može biti loše za kardiovaskularno zdravlje:

Neke studije su pokazale da pije pivo zapravo može biti dobro za srce, ali to se događa kada pijete u ograničenim količinama. Osim toga, neko ko ima postojeći kardiovaskularnih bolesti neće imati koristi od ispijanja piva na sve. U stvari, to će pogoršati njihovo zdravlje srca.

6. Da li Podignite Blood Pressure Level:

Ako uzmete nekoliko čaša piva dnevno, to može dovesti do još većeg broja nivo krvnog pritiska. Dakle, držite se šolju ili 2 piva da držite krvni pritisak pod kontrolom.

7. Može dovesti do Gorušica:

Pivo sadrži neke stimulanse koji rade s želučane kiseline, što može dovesti do pojave gastro refluksa i dovesti do žgaravice.

8. Možete se može razviti Pivo Belly:

Ako ste ponosni na tanak struk, to je put da ne piješ pivo ili barem srušiti potrošnju. Gutajući dole pivu samo će vam dati pivo trbuh-sjetiti piva stomacima su tvrdoglavi i stvarno teško da riješi!

9. Dovodi do trovanja i Hangover:

Kao i sve oblike alkohola, višak potrošnje piva ne utiče na živce i motoričke sposobnosti. To može dovesti do nesreće. Možete očekivati ​​loše mamurluk nakon noćnog izlaska prejedanja na pivo!

10. Interakciji sa nekih lekova:

Sedativi i eritromicin mogu komunicirati sa pivom i može biti loše za vaše zdravlje. Nekoliko antibiotika previše interakciju sa pivom i može dovesti do neželjenih efekata kao što su glavobolja i povraćanje. Isto važi i dobar sa nekoliko lekova bol.

A šolja ili dva piva na toplo popodne ili na rođendansku zabavu prijatelja je svakako bezopasan. To je kada se pije postane opsesivan prisile, da stojite rizik od pogođene nekoliko efekata dnevno piju pivo. Dakle, ostvaruju u umjerenosti i ostati zdrav! To su bile neke od glavnih nuspojave pije pivo.

Nadam se da vam se sviđa naš post na nuspojave piva. Da li konzumirati pivo na redovnoj osnovi? Jeste li primijetili bilo kakve neželjene efekte? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...