Vijesti

11 Obične stvari koje nikada ne smete staviti na lice

11 Obične stvari koje nikada ne smete staviti na lice

Kažu da ti je lice centar svih emocionalnog izražavanja. Također je vaš identitet - najočigledniji deo tebe koji ljudi prepoznaju. To je vrlo poseban i stoga needsspecial pažnju. Iako postoji mnogo stvari koje možete koristiti da biste poboljšali ten, ovo su 11 stvari koje nikada ne biste trebali staviti na svoje lice. Čitajte, i zapamtiti.

1. Šampon

Tvoja kosa i lice su izrađeni od različitih molekula. Dok je vaša kosa je potrebna jaka tenzida za uklanjanje ulja i prljavštine, tvoje lice treba sredstvo za čišćenje napravljena od mnogo blaže stvari. Šamponi ne mogu nositi sa delikatnom molekule koje čine vašu kožu lica. Ako koristite šampon za pranje lice, to će završiti tražim peruta i suha. Kada perete kosu, pobrinite se da šampon ne dodiruje lice. Čak i ako se to dogodi, pobrinite se da dobro kasnije vlaže lice.

2. Boja kose

Većina od vas su svjesni da morate biti jako oprezni dok obojite svoju kosu, pazeći da ne dodiruje kožu lica. Boja kose ima preopterećenje kemikalija koje bi mogle biti jako oštra na vašu kožu. Za sve vas koji želite da obojite obrve u skladu sa svojim kose, najbolje je da koristite biljna boja ili zatamnjena obrva maskara umjesto kutije boje. Kutija boje bi mogao iritirati kožu oko očiju i učiniti tvoje oči spali, uzrokujući da pocepa.

load...

3. Serum za kosu

Baš kao i ostale kozmetike, serumi za različita područja se sastoje od različitih komponenti, a samo zato što etiketi piše serum, to ne znači da vaša koža može to podnijeti. Kosa serumi imaju sastojke koji su namijenjeni za liječenje vratila kosu, i neće tretirati nevolje kože ili fine linije. Takođe, ovi kosa serumi su jako mirisno i mogu iritirati kožu.

4. Lak za kosu

Priča se da će za kosu također pomoći u održavanju vaše šminke na mjestu, baš kao ona postavlja svoju kosu. Ali ti nikada ne treba SPRITZ lak za kosu na licu. Sadrži alkohol i lakova koji će dehidrirati kožu i čine ga izgledaju mnogo starije nego što jeste. Ove sprejevi sadrže i repelenti koji bi mogli iritirati kožu i uzrokovati upalu i crvenilo kao dobro.

5. Losion za tijelo

Za njegu kože je dosadan - svaki dio svog tijela zahtijeva različitih proizvoda. Za one koji misle da koristite losion za tijelo za vašu kožu lica je jednostavan način, ti su visoko u zabludi. Nikad ne treba da pospem losion za tijelo na licu. Losioni tijelo su deblji i jako mirisna, i učiniti vašu kožu ekstra masne i upaljene. Tvoje lice treba blaga, nježna krema, zbog svoje delikatne prirode. Osim toga, losioni tijelo rade za popunjavanje vlagu, a ne da se bave lica kožnih problema kao što su anti-starenje, itd, dosta za razliku od većine kreme za lice.

load...

6. Foot Kreme

Ovo bi trebao biti ne-brainer. Mislim, ko stavlja krema stopala na licu? Ali ako ti, samo zato što se naokolo, razmislite još jednom. Ove kreme su izuzetno gust, ljepljiv, i vrlo bogat. Napravljene su tako da se mogu razbiti i ljuštiti teške mrtve kože na nogama. Ove stvari će samo naškoditi vašoj koži lica.

7. Dezodorans

Ovo je jedan prilično smiješno! Ako mislite da je samo kao dezodorans otežava znojenje u pazuha, to će također zadržati svoje lice od znojenja i šminku iz topi, prevarili ste se. Vaša koža lica treba da diše, a ako koristite dezodorans na nju, ona će se zaustaviti disanje.

8. Lak za nokte

Lak za nokte nikada ne treba koristiti na licu. Ima akril molekule koje u potpunosti isušuje kožu. Ako ste ikad da obojite lice, pobrinite se da koristite boje ili boja koja je formulirana i siguran za vaše lice. Eksperimentisanja je dobar, ali ne i kada je u pitanju vaše lice.

9. Majoneza

Majoneza je odličan za kosu, a možda pronaći ovo sastojak u mnogim DIY recepata za kosu. Ali to nije dobro za tvoje lice. To je kisela, a to će dovesti do začepljenja pora, stoga ne dopuštajući mu da diše. Dakle, nikad ne koristi majonez na koži, čak i greškom.

10. Biljnu

Biljnu je lijek za psorijazu, i može se primijeniti samo na kožu vašeg tijela. To je preteško za vašu kožu lica, a sigurno će dovesti do začepljenih pora i breakouts.

11. Octene kiseline aka Ocat

Ocat je tonera. To može biti siguran za korištenje, ali uvijek mora imati na umu da sirće gubi vode jer to doba, uzrokujući da postane jači. Ako koristite jak ocat, to će spaliti kožu. To najbolje je kupiti toner koji je su dozvoljeni za potrebe vaše kože, a ne eksperimentira sa kožom lica.

Tvoje lice je delikatna i krhka, više nego što misliš. To je najbolje što su svjesni svega što dolazi u kontakt sa svojim licem. Vodi računa o tome i ostati lijepa.

load...