Šminka

Zašto vam treba četkica za usne?

Zašto vam treba četkica za usne?

Da stvori umjetničko djelo, bilo da je na platnu ili na nabora oka, umjetnici često će posegnuti za četkicu. A besprijekoran make-up aplikacija počinje s pravim alatima, gdje su neki specijalizirani one nam pomažu da se prijave i uklopiti boje za stvaranje različitih šminke izgleda. Četke može biti vaš put do besprijekoran izgled kože i šminku. To je moguće samo ako ulažete u pravu vrstu četkice za šminkanje i alata. Ne samo da će vam pomoći u postizanju besprijekoran make-up izgled, ali će vam pomoći da uštedite novac na duge staze.

Četkica za usne, alat nanošenje šminke, je dug, tanak olovke kao štapić sa mekim čekinjama na kraju da obično čine konusni tačku. Ona se koristi za primjenu ruž ili sjajilo za usne ravnomjerno na usnama.

U većini slučajeva, upotreba usne četkice se često zanemaruje. To je uglavnom zbog toga što smo svi da je lako nanosi ruž direktno iz tube, osim posla sa ruž za usne u tavi, lonac ili paletu.

load...

Postavlja se pitanje obično pitao je... Da li treba četkica za usne? Ako ste pokušali primjenom punu pokrivenost crvene ili ljubičaste ili svijetle fuksija ruž, ti bi vjerojatno shvatiti potrebu postojanja četkica za usne. Sigurni smo da jednom kada otkrijete korist četkicom za usne je, ne bi bio u stanju da se odupre kupuju više od jednog četkica za usne.

Zašto trebate koristiti četkica za usne?

1. Četkice za usne su dizajnirani da se prijave za usne kozmetiku precizno i ​​da ih spriječi od razmazivanja. Duga drška osigurava optimalnu kontrolu i zakrivljeni, ojačani čekinja omogućuje bolju preciznost. Ovo rezultira čak, otporan pero Budge-dokaz aplikacija. Čak tanak sloj ruža za usne uvijek izgleda bolje i sofisticirane od jedne nanosi metak. Također se možete sloj ruža za usne uz pomoć četkica za usne da poboljša svoju izdržljivost.

load...

2. Ako se miješanje nekoliko nijansi i / ili formule, apsolutno treba četkica za usne. Koristeći ruž četkicu da se prijave za usne može dovesti u ruž duže traju jer manje slojeva proizvod se koriste u svakoj aplikaciji.

3. Osim toga, četkicom za usne često se koristi kako bi se uklapale za usne i ruž zajedno na usnama. Neki ljudi koji koriste ove četke Ne moram ni koristiti za usne jer aplikacija ima tendenciju da bude vrlo precizan. A za usne ipak je i dalje potrebno dati savršen oblik usana i spriječiti ruž od krvarenja. Ova tehnika aplikacija također sprečava usne gleda prestroga i oštra, dajući više prirodan izgled usana. Kao što svi znamo miješanja šminke je jedini način da bi izgledalo meko i prirodno, profesionalnog izgleda, ali ne do vrha.

Ruž za usne Primjena:

Za ruž ili sjaj aplikacija za usne, počnite od centra tvojih usana i stapaju proizvoda iz prema svojim liniju usana. Da biste dobili oštre finiš, koristite vrh četkice za definiranje usana linije na lukove i uglove.

Upotreba:

A usne četkicom može biti umočen u pravu u usnu lonac ili cijev od ruža za usne ili čak možete istisnuti malo ga na šminku poslužavnik i nanesite ga sa četkicom za usne. Ne dijele tvoje usne četke sa kim i držati dva odvojena usne četke za lakši i tamnije boje za sprečavanje neželjene miješanje.

Oblici:

Usne četke dolaze u nekoliko oblika: redovno ili klasične i uvlačenje. Uvlačenje oni su bolji jer su putne prijateljski i dolazi sa zatvaračem koji se uklapa u mjesto na suprotnom kraju četke, dajući više dužina ručka.

Održavanje:

Potrebno je da se redovito održava i čisti usnu četke pranjem ih nježno sa toplom vodom i sapunom. Pobrinite se da ih i zadržati suho. Kao i svaki drugi šminke alat treba zameniti i svake godine, posebno kada su čekinje postati krut ili početi van.

Sljedeći put kada krenete u kupovinu, ne zaboravite kupiti četkica za usne. Usne četke se mogu naći u kozmetičkim odjeljku većine prodavnica. Oni su također dostupni na internetu i može se prodavati pojedinačno ili u pakovanju od drugih nanošenje šminke četke za lice i oči.

load...