Šminka

Tutorial - Kako napraviti Light makeup

Tutorial - Kako napraviti Light makeup

Često se kaže da je manje više, i ništa ne može biti istinitija kada je u pitanju šminka. Većinu vremena, u svakom slučaju. Postoje prilike koje opravdavaju dramatičan make-up, ali fakultet ili posao sigurno nije jedan od njih. I, to nije kao da je vrijeme ti je prijatelj u jutarnjim satima. Nakon udara u dugmetu treći put, ne postoji mnogo možete učiniti osim žuriti o da se spremim. Izgleda dobro ne mora uzeti cijelu jutro, ili da vas dalje od drijemali. Evo tutorial o tome kako izgledaju polirani, još drži šminku svjetlo, i potrebno je manje od 15 minuta.

Kako to učiniti Light Makeup?

Stvari Potrebna Za Light Makeup

  • Ovlaživač
  • Bukvar
  • Tonirani ovlaživač / fondacije
  • Korektor (opcionalno)
  • Sjenilo za oči
  • Eyeliner
  • Maskara
  • Lipstick / sjajilo za usne

Light Makeup Tutorial

Šminka za lice

Važno je da prati pravilan rutinu za njegu kože prije nanošenja šminke.

Početi primjenom hidratantne kreme, a zatim koristite kremu za sunčanje, ako je to potrebno. Koristite primer ako želite da vaša šminka ostati na duže vrijeme. Ona također radi kao baza za šminku.

load...

Nakon što ste pripremio svoju kožu, nanesite sloj temelja, počevši od centra vašeg lica. Blend je prema van, u kružnim ili nanoseči pokreta, sa stippling četkom ili spužvom da izjednači ton kože. Možete koristiti korektor, ako je potrebno. Ako je temelj daje željeni pokrivenost, možete preskočiti korektor.

Da zapečati šminke, koristite puder jer matira kožu i čini da izgleda bez sjaja. A šminka rutina nikad nije potpuna bez prašinu sa prahom.

Koristite fluffy kist za puder u sveobuhvatnim pokretom, i primijeniti u prahu sve preko lica, posebno na T-zonu i pod područje oko očiju.

Možete završiti utakmicu u providne / transparentni / kompaktni powder.For last minute dotjerivanje, a prah je krajnji go-na proizvod.

Šminka za Cheeks

Uzmite rumenilo i potapše ga na jabuke vašeg obraza koristeći paperjaste rumenilo četkom. Blend ga na jagodice u prema gore u blizini hramova, kao što je prikazano na gornjoj slici.

load...

Zapamtite, kada se radi o bojama, početi primjenom jedan sloj boje, i sloj ga za više intensity.You mogu koristiti bronzer za preplanuli izgled.

Da bi vaš obraze sjaj, ići na bazi kreme / prahu highlighter u srebro ili zlato hlad, i nanesite ga na višim ravnima lica, kao što je iznad jagodične kosti, na mostu nosa, a na sredini čelo. Možete koristiti ili četkom ili prstima za ovaj korak.

Šminka za oči

Počnimo sa očima. Koristite prajmer za oči ili korektor kao bazu. To čini vaše šminke oko očiju nabor dokaz i dugotrajan.

Za šminke oko očiju, odaberite boju po svom izboru. Budući da je članak o svjetlu šminke, ja sam koristeći neutralne narančasta nijansa da dopuni oči i dajte im svježiji izgled. Stavite proizvod na ravnu ili fluffy kistom, i potapše ga na kapak. Uklapaju se u kružnim pokretima prema nabor. Koristila sam samo jednu nijansu za održavanje prirodan izgled.

Zatim nanesite eyeliner. Možete se odlučiti za olovke, gel, ili tečni ajlajner, kako god želite.

Početi primjenom eyeliner od vanjskog kuta oka, a postepeno povući crtu do unutarnjeg kuta, moždanog udara za moždani udar, uz pomoć šiljatog / ugaoni četkom. U ovom slučaju, ja sam koristeći olovku za oči, kao da radi najbolje za mene.

Osigurati da podvuče crta blizu linije trepavica.

Obrve su važan dio vaše šminke oko očiju. Popuniti obrve i mladoženja ih koristite olovku za obrve ili sjenilo koje je u neposrednoj blizini vašeg obrva boje.

Da biste završili šminke oko očiju, uviti trepavice, a zatim nanesite sloj mascara.Start iz korijena vaših trepavica i izvija štap sve do vrhova.

Nanesite više maskare na koren, a ne duž trepavica, kao i korišćenje višak proizvod na dužini težak trepavice dole. Za produženo i obiman trepavice, ići na voluminizirajući maskaru.

Šminka za usne

Pripremimo svoje usne uz usne uređaj ili balzam za usne prije nanošenja ruža za usne.

Nanesite nude roze ili smeđe nijansu po svom izboru koji upotpunjuje izgled. Prijavila sam se na sjajilo za usne u gol roza nijansa za laku izgled.

I to je konačni izgled - svježe, prirodno, i suptilan.

Nikad ne dozvoli nedostatka vremena prestaneš od izgleda sjajno. Neka bude svjetlost, biti jednostavno, i izaći s povjerenjem.

Nadam se da vam se sviđa tom svjetlu šminka tutorial! Nemojte probati ovaj izgled i podijeliti svoje iskustvo s nama u komentarima ispod teksta.

load...