Šminka

Kako savršeno primeniti šminku za oči?

Kako savršeno primeniti šminku za oči?

Vjenčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu svake žene, a mi želimo da izgleda savršeno u ovom danu bez obzira na sve. Znajući da su oči najbolji dugometražni lica, trebalo bi da ih označite sa savršenim Svadbeni make up za oči. Oči govore i svi mogu pročitati da iskričave oči mlade da budu /.

Ovo Indian Bridal šminka članak će vam pomoći da dobijete savršen par očiju na poseban dan.

Savjeti prije make-up:

1) Uzmite obrve učinio jedan dan prije vjenčanja. Getting to učinio na isti dan pokazuje vidljive crvenilo i iritaciju koja bi mogla pokvariti vaš izgled za taj dan.

load...

2) Sleep dobro izbjeći tamne krugove i otekline ispod očiju.

3) kupuju proizvode koji vam je potreban za oko make-up, ako se to radi sebe: Opseg mogu uključivati

A) Tkiva b) fondacija / Korektor c) Eye-liner d) maskara e) Kajal ili Kohl-olovka f) Eye-shadow g) Neki četke h) Trepavice-uvijač ili lažne trepavice

Korak 1: Početak čišćenjem i potpuno hidrira lice i vrat. Blend temelj bi odgovarao vašem tipu kože i nanesite ga po licu i vratu u uniformi obrazac.

Korak 2: Nanesite korektor na oči, preko tamne mrlje (ako ih ima) i tamnih krugova da odgovara tonus kože. Nakon što ste dobili besprijekoran ton, pređite na korak 3.

load...

Korak 3: Izaberite sjenilo koje odgovara vašoj boji haljinu, ako ne, zlatni sa zadimljenom crna kombinacija odgovara svakom haljine boje. Koristite dobar brendirane četkom visokokvalitetnih da primjenjuju sjenilo preko poklopca, odmah iznad pregiba, početi iznutra (nos-strana) i kreću prema vani.

Nanesite drugi sloj ponovo od sredine poklopca, dati udaraca prema kutu vaše oči i uklopiti u hladovini dobro. Ova metoda će vam pomoći da izbalansira tonove jednako na sve strane.

Prilično mlada-to-biti, evo ti malo 'svadba poseban' maca. Zabavite se pregledavanje!

29 Most Beautiful Indian Bridal Izgleda 60 najbolji Indijski svadbeni šminka Savjeti Top 10 Bollywood svadba šminka Izgleda Top 12 Shahnaz Hussain svadbeni makeup savjete

Korak 4: Kajal za oči: Nanesite Kajal kao obično radite. Nemojte stavljati debeli sloj jer se fokusiramo na poklopcu više nego donji dio oka.

Korak 5: Sledeći korak je da se prijave za oči držeći ruke vrlo stabilan. Počnite sa tanka linija u blizini unutrašnjeg ugla i debeli jedan prema vanjskom kutu oka, kao što je prikazano na slici ispod. Ovisno o vrsti izgled ste kreiranje, možete odabrati svoj eyeliner obrazac uključujući krilati, protezao, ili pomiješana s lažnim trepavicama, dvokrilinih itd ,.

Korak 6: Maskara daje gust izgled vaših očiju trepavice. Nanesite ga čvrsto, bez kvarenja liner i Kajal.

Koristite curler nakon maskara presuši potpuno; daje oblik trepavicama.

Također se može pokušati lažne trepavice za glam look. Međutim, ne biraju preko dekorativnih one. Fokusirati uglavnom na primjenu sjenilo i eyeliner. Također, boje se odlučite bi trebao savršeno nadopunjuju haljinu kako bi dobili savršen izgled!

Izvor: 1

load...