Njegu kože

Mrtva morska maska ​​- kako ga pripremiti i koje su njene koristi?

Mrtva morska maska ​​- kako ga pripremiti i koje su njene koristi?

Jeste li znali da je Mrtvo more blatna maska ​​može pomoći da se oslobodite od akni i umiruju oboljenja kože? Pa, to je istina! Blato nalazi oko Mrtvog mora, jedan od najvećih slana jezera u svijetu, posebno terapeutski, a ima mnogo upotreba u sapuna i drugih kozmetičkih proizvoda širom svijeta.

Dakle, želite da znate kako da koristite ovu masku da biste dobili sjajne i besprijekoran kože? Nastaviti sa svojim čitanja!

Prednosti blato iz Mrtvog mora Maska:

Blato iz Mrtvog mora ima mnogo amazing zdravstvene beneficije, koje pomažu refresh i revitalizaciju kože. Mrtvog mora blato smanjuje bore, ima omekšavajuću i protiv akni svojstva, a koristi se i za ublaži konvencionalne medicinske terapije.

load...

Osim ove neverovatne healths prednosti, blata iz Mrtvog mora ima neke bitne osobine koje pomažu u smanjenju i tretiraju stanja kao što su psorijaza, ekcem i akne. Sapuni s Mrtvog mora blata pomoć cure svrab, dok su i čišćenje kože i uklanjanje mrtve kože.

Obično, možete dodati bilo eterično ulje u blato maska ​​Mrtvog mora, ali ovaj recept će koristiti lavande, kamilice i eterično ulje. Pogledajmo zašto su ovi sastojci su najbolje moguće dodatke za ovu masku za lice.

Sastojaka koji se koriste u blato iz Mrtvog mora maske:

Esencijalno ulje lavande:

Eterično ulje lavande ima miran i umirujuće. Koristi se u mnogim kulturama kao pomoć sna. Je posebno privlačan miris eteričnog ulja lavande očarava većinu ljudi. Koristi se u velikom broju, kemičari i kozmetičari kao sastojak u losionima, gelovima i druge pakete lica i tijela. Ulje lavande ne samo da pomaže u smanjenju i oslobađa napetost, ali i dezinficira kožu. Eterično ulje lavande je poznat za liječenje respiratornih problema.

load...

Kamilica eterično ulje:

Ovo je još jedan efikasan umirujući eterično ulje. Njegova smirenost i prirodno umirujuće će Vam pomoći da se opustite, a takođe pokazuje anti-upalno djelovanje. Kamilice eterično ulje pomaže opuštanju iritaciju kože kao što su ekcem i akne. Možete čak koristiti za smanjenje iritacije.

Eterično ulje:

Ovo eterično ulje se uglavnom koristi u žvakaćim gumama, sladoled, čaj, sapun i šampon. Pepermint ulje ima mnoge različite zdravstvene prednosti, među kojima su i liječenje mučnine, smanjenje glavobolje i čišćenje dišnih puteva i respiratorne probleme. Ovo eterično ulje je prepuna minerala i hranjivih tvari kao što su željezo, mangan, magnezij, folna kiselina, kalcij, bakar i kalij.

Dead Sea Mud Mask:

Sada kada znate o prednostima blato iz Mrtvog mora i drugi sastojci ove maske za lice, hajde da pogledamo kako možete napraviti ovaj neverovatan hidratantna blatna maska ​​za lice i telo:

Sastojci:

Za početak morate prikupiti sastojke, naravno. Ovi sastojci uključuju:

 • Staklenku s poklopcem
 • ½ šolje Mrtvog mora blato
 • 1 kap eterično ulje
 • 3 kapi kamilice eterično ulje
 • 4 kapi eteričnog ulja lavande
 • A posuda za miješanje
 • Spoon
 • Tkanina
 • Voda

Uputstva:

Ovdje je Mrtvo more blato maske recept:

 1. Sipajte ½ šolje Mrtvog mora blata u zdjelu miješanje.
 2. Dodajte eterična ulja lavande, kamilice i pepermint u posudu za miješanje.
 3. Dobro miješati sastojke dok ne dobijete glatku masu.
 4. Sada sipajte tijesto u staklenu teglu sa poklopcem.
 5. Ova maska ​​pasta sada mogu biti pohranjeni i držati po strani za daljnju upotrebu.
 6. Sada kada je maske pasta je spremna, uzeti jednu kašiku ove paste u svojim rukama.
 7. Pomoću dva prsta nastavite do primijeniti paste ravnomjerno po licu.
 8. Ne zaboravite da se izbjegne delikatna područja oko očiju i usta. Ako je vaša koža počinje da se dobije upala ili to iritira uklonite masku vodom.
 9. Nakon što ste primijeniti masku, pustite ga da radi 10 minuta.
 10. Nastavite za obrišite ga uz pomoć blagim lice krpom umočenom u toplu vodu.

Pa, koristite ove korake i napraviti svoj vlastiti zapanjujući Mrtvog mora blato maska ​​za lice kod kuće. Recite nam nešto o bilo koji drugi recept varijacija ili iskustva koristeći Mrtvog mora blato ovdje. Ostavite komentar ispod.

load...