Njegu kože

10 efikasnih ajurvedskih rješenja za masnu kožu

10 efikasnih ajurvedskih rješenja za masnu kožu

Da li ste uznemireni masnu kožu i kosu? Ljeto je već uzimaju svoj danak na vas? Ljeto je pred nama, a zajedno sa nemilosrdnom suncu, dolazi širok spektar dermatoloških problema. Najčešći među njima su masnu kosu i kožu problema. Ovdje su neke lako ajurvedske lekove za masnu kožu, sa sastojcima ste vjerojatno već imate leže kod kuće. Ovi su efikasni i ne uzeti vremena iz svog zauzet raspored.

Ayurvedski tretman za masnu kožu - 10 učinkovita rješenja

1. Mlijeko:

Jednostavna, ljekovita svojstva mlijeka će se pobrinuti za vaše masne problema sa kožom. Jednostavno namočite pamučnu loptu u mlijeku i obrišite lice dva puta dnevno, najmanje jednom prije odlaska na spavanje. Ako mislite da vam je potrebno malo dodatnog čišćenja, dodajte nekoliko kapi limuna koncentrat na pamuk loptu.

2. Orange:

Orange koncentrat ima visok nivo vitamina C koji je vrlo dobar za kožu. Squeeze pola naranče u posudu i nanesite ga na lice uz pomoć pamuk loptu. Držati ga na oko deset do petnaest minuta prije ispiranja.

load...

3. Sandalovine i kurkume:

A pasta napravljena od sandalovine i kurkuma može se koristiti i za glavu i lice. Mix sandalovine i kurkuma u prahu i dodati vode (ili koncentrat limuna) na njega. Zatim raširen ovu pastu na lice i glavu, i sačekajte oko deset do petnaest minuta prije ispiranja.

 [Read: Pravednost Savjeti za masnu kožu]

4. Aloe Vera:

Bilo bi mudro i korisno jednostavno raste Aloe kod kuće, jer ova biljka može izliječiti skoro svakom pitanju dermatologije u vezi. U suprotnom, Aloe listovi su lako dostupni u supermarketima. Aloe radi kao anti-upalni agens. Izrežite zeleni slojeve sa krila i ostaje transparentan, ljigava, poput gela supstanca. U posudi izgnječite ovaj gel prstima najbolje što možete. Zatim nanesite ovo na vaše lice i kosu, i držite ga na desetak minuta ili dok ne bude suho. Zatim isprati. To može biti najbolji ajurvedske lice pranje za masnu kožu.

load...

5. Honey:

Ovaj tretman med je namijenjen posebno za kosu. Mix jedan žumance sa dve kašike meda. Dodati malo mlake vode i miješati. Nanesite ovu pastu direktno na vlasište. Pustite ga da radi nekoliko sati i zatim isperite temeljito.

6. Voda:

Zagrijati malo vode da bude mlaka. Sa bris pamuka, obrišite lice dobro. Ovo će ukloniti sve nečistoće iz pora vašeg lica. Zatim, uzeti led iz zamrzivača i utrljajte po licu, posebno "T" zoni. Ovo zatvara pore na licu. Učinite to jednom dnevno za nekoliko tjedana za spor još zadovoljavajuće rezultate.

7. Jaja i Lemon:

Osim zvuči kao ime kontinentalni doručak, mješavina žumance i sok od limuna je savršen lijek za masnu kožu glave. Miješati koncentrat dva limuna sa dva jaja. Utrljajte ovu paste na kožu glave i držati ga na oko sat vremena. Zatim isprati temeljito.

8. Neem:

Čir Neem ostavlja u vodi i pustite da se infuziju da se ohladi. Možete se prijaviti ovo i na lice i vlasište. To ne zahtijeva da se isprati; Ako smatrate da je previše jak na koži, obrišite mlakom vodom. Jedna od divnih ajurvedske savjeti za masnu kožu i vlasište!

9. Tea infuziju:

Navlažite hladno, koriste vrećice čaja na licu, posebno "T" zoni. Tanina ne samo da smanjuje mrlje, ali i čisti začepljene pore koje bi mogle dovesti do ulja nakupljanje.

10. Rose vode:

DAB pamuk natopljena ruža vode na vaše lice, jednom dnevno, za oko mjesec dana. To ne samo da smanjuje ulje izgraditi, ali i pruža hlađenje osjećaj na koži.

11. Multani Mitti / Fullers Earth:

Da imaju glatke, jasne i značajne ulje bez kože, mix 4 kašičice multani mitti s ružom vodom i ostavite ga na svojoj koži za 10 minuta. Isperite običnom vodom. (Stvarno se nadam da ova djevojka ima Multani Mitti paket na njenom licu, iako se traži ukusan poput čokolade lice paket LOL !!!, šali se osim čokolada lice paket ima antioksidativna svojstva, ali to nije nešto u'd volim da koristim za upravljanje svojim masne kože masnoće.

Neki Više Savjeti kako bi se smanjila suha koža:

1. Vaša ishrana treba da se sastoji od zeleno lisnato povrće. Za kontrolu lučenja ulje piti atleast 8 - 10 čaša vode svaki dan.

2. Operite lice sa pamučnom umočen u toplu vodu, da skine višak ulja, ali to redovno ne. (Da li to vrlo rijetko.)

3. Upotrebite ružine vode ili nima vode kao toner za masnu kožu.

4.Use bez ulja (koristite gel na bazi ili na bazi vode), a možete koristiti i fondacijama i kozmetike.

5.Do ne koristite oštre ulje uklanjanje formule za lice pranje. Neka bude normalno, a za kontrolu ulja, oprati lice besan i / Atta (integralno brašno). To će kontrolirati ulje i istovremeno je prirodno.

6.Sometimes (ili može biti jednom dnevno) čisto lice sa mješavinom limunovog soka i toplom vodom. Ili samo mješavina soka od limuna i vode u jednakim dijelovima i oprati sa pamučnom krpom ili vatom natopljenom toplom vodom. Ovo će poduzeti sve ulje van odjednom. Pratite ovo pora zatezanje lijek za kontrolu lučenja ulja pomoću frižideru ružina vodica na kožu vatom.

Sa ovim sve prirodne sastojke, fer i sjajna koža više nije daleko od istine san. Tretirajte masnu kožu s tim lako dostupan čarobne napitke. Otkrivaju mlađe izgleda, podatna koža i zanosne kose, bilo da je ljeto ili zima. Isprobajte ove učinkovita rješenja ajurvedskih tretman za masnu kožu i podijeliti svoju priču uspjeh s nama! Ali uvijek možete konsultovati lekara ako se simptomi i dalje postoje čak i nakon korištenja ove ayurvedska rješenja za masnu kožu.

load...