Njegu kože

Ayurvedski Heat Boil tretmani!

Ayurvedski Heat Boil tretmani!

Summer time dobija đavola iz nas, i šta ako ur imaju neke bolne toplote ključa u ovom trenutku? Razmišljajući o tome daje u samo dovoljno bol.da ih mogu dobiti bilo gdje počevši od svoje lice u vrat nazad da unutar vaše uši, ili pod oružjem i da ne spominjemo, privatne dijelove. A ako ništa drugo onda radi svoje vrijeme na pokušaj u ayurvedski lijek za termičku svodi!

Ayurvedski tretman za Boils:

Tako omogućava provjeriti neke Pure tretmana Ayurvedski topline čir -

1.Your kuhinja ne samo pomaže u stomaku zadovoljan, ali ima niz resursa kako bi vaše ključa dalje također. Kurkuma što je najčešći Spice prisutan u svakom indijske kuhinje ima niz anti-gljivične, anti-upalni i anti-bakterijska prednosti koje također dobro radi kao ayurvedska medicini svodi. Trajati oko 4 žličice kurkume u prahu i suho pečenje to. Onda napravi paste sa običnom vodom i nanesite na čir. To će pomoći da ubijaju bakterije i pomoći će ključa za brzo i brzo puštanje gnoja sazrijevaju. Bi trebao trajati oko 3 - 4 dana očistiti kroz provri kada je pasta se ponovo nanositi svakih 4 - 5 sati.

load...

2. Kumina ili jeera je također vrlo čest začin svakog indijske kuhinje, a sušenje svodi previše ovo je vrlo korisno. Trajati oko 4 žličice kumina u prahu i suho pečenje to. Napravite pastu sa običnom vodom i nanesite i ponovno primijeniti paste u intervalu od 4 - 5 sati. Ovo radi jako dobro kao i kurkumu i pomaže brzo oslobađanje gnoj i toksina iz provri.

3. Također možete uzeti u oko 1 teaspooon kurkume u prahu miješa u mlakoj vodi interno atleast 3times dan za liječenje svodi iznutra ili kurkuma kapsula (za doziranje kapsule obratite svom lekaru).

4.Garlic dostupan u gotovo svim kuhinjama svijeta je i efikasna stvar u lečenju ključa i akni. Napravite pastu od 2 ili više čena belog luka i istisnuti sok i primijeniti ga na usijanja. Tokom dana svojim imali ove svodi imaju od 2 - 3 sirove čena belog luka i sa svojim normalnu ishranu da im pomogne izliječiti iznutra također. Beli luk se smatra efikasan antibakterijski lijek za mnoge probleme kože. Ako ne možete tolerirati miris, onda je to super.

load...

5.Onion je nešto što sve kuhinje svijeta ima. Nanesite luk sok preko ključa i imaju sirove kriške crnog luka (uvijek možete imati ga kao salata) uz normalnu ishranu. Radi kao dobar kao bijeli luk.

6. Ricinusovo ulje je čudo lijek za čireve. Potrajati oko 5-8 kapi ricinusovog ulja ovisno o veličini provri, na blazinicu i stavite ga na čir i čvrsto siguran sa flaster. To će oslabiti čir i izvukao sve gnoj iz njega samo što manje 2 - 3days najviše. Ponovo prijaviti na ricinusovog ulja svaki dan.

7. Čajevca ulje je prirodno ulje koje je u stanju da zaraste i izliječiti gotovo sve vrste bolesti kože, osip i svrbi. Nakon kupanje potrebno je samo da se prijave 1 - 2drops čistog ulja čajevca na provri dok ga nema.

8. Betel Nut Leave (paan lišće) -Tear orahcic ostavlja oko 2 ili više kao što je propisano u male komade i stavite ih kuhati u oko pola šolje vode. Kuhajte oko 10minutes u tihoj vatri, a zatim se ohladio i napraviti pastu ove mešavine. Stavi ovo preparata na ključa i zapečatiti krpom, osigurati trakama. To bi trebalo biti učinjeno atleast dva puta tjedno do ključa su nestali. Ovo pomaže u otvaranju usta čireve i brzo puštanje gnoja.

9. Neem ili Margosa leaves- Suza oko 20 - 25 listova nima i kuvajte ih u istom gore proces oko pola šoljice vode dok voda je gotovo u potpunosti isparila. Napravite pastu od ovog preparata i primijeniti na pogođenim dijelu preko provri. Pokrijte krpom i osigurati trakama. Ovo treba ponoviti i ponoviti od 2 - 3 puta dnevno za nedelju dana dok se sve svodi nestati.

10. Gorka tikva ili karela- Kao što svi znamo da je to jako dobro imati gorka tikva u našoj ishrani, ali mnogi od nas ne vole ukus. Možda nećete morati da ga iznutra, ako ne želite da se već gorka tikva sok kada se primijeni na proključa takođe može da pomogne umiriti području i pomoći u brzom oslobađanju gnoj. Ako je moguće možete uzeti interno manje od ¼ cup čistog gorka tikva sok tokom ovih dana do ključa leče.

Savjeti: Nemojte se aerisan bezalkoholnih pića tokom ovog vremena kada imate čireve. Preskočite gazirano piće ljeti ako imate topline čir tendencije, a umjesto toga imaju svježe citrusne sokove, i puno vode da bi toksine i sebe hidrirana. Izbjegavajte previše šećera i unos čokolade i očito izbjeći masne junk hranu. Ove svodi se uglavnom događa zbog prevelikog lučenja znoja, začepljenih pora ili urastanja dlaka. Tako pokušati zadržati tih područja, čist i zagađenje besplatno što je više moguće.

load...