Njegu kože

Kako se brinuti o bubuljicama koje su uzrokovane zbog vrućine

Kako se brinuti o bubuljicama koje su uzrokovane zbog vrućine

Ljeto je najgori neprijatelj vaše kože. Ako ste nešto poput mene, možda ste imali relativno mane-free kože cijele godine, to jest, sve dok toplota počeli da dolaze u. Ali da li ste znali da postoje načini na koje možete liječiti, pa čak i izbjeći bubuljice potpuno u toku ljeto? Ovaj vodič budala-dokaz će vam pomoći zadržati svoj mane-free kože tijekom cijele godine.

Načini da se izbjegne Heat Bubuljice

1. Cleanse I ljuštiti

Evo zabavne fact- bubuljice su u suštini ništa drugo nego mrtve stanice kože koje se mešaju sa sebuma u koži i začepiti pore. Začepljene pore naduti bakterija raste u njemu. Znam, bruto. Ali sljedeći put se osjećate previše lijeni da očiste ili piling svoju kožu, znaš šta da mislim o tome. Čišćenja sprečava nagomilavanje prljavštine i bakterija na koži dok piling dobiva osloboditi od mrtvih stanica kože koje održavaju pore iz disanje. Da bi vaša koža zdrava, operite ga nakon svakog znojavo treninga. Ako imate masnu kožu, operite ga u jutarnjim satima, kao i noću, a ako imate suhu kožu, pranje jednom prije nego što se krevet učiniti. Piling od 2 - 3 puta tjedno.

2. Hidratantni Hidratantni obnavljajući

Uh, znoja. Mislim da se svi slažemo da je stalna gubitak vlage iz naših tela je jedna od najgorih stvari u vezi leta. Ne samo da vas ostaviti osjećaj čupav i, ali i dehidrira vaše lojne žlijezde i gura ih u overdrive, čineći ih proizvoditi previše ulja u vašu kožu hidratizirana. A to je, pogodili ste, dovodi do bubuljica. Najbolji način za borbu protiv ovoga je da zadrži obnavljanje vaše tijelo sa vodom. Još jedan način da se bave ovim pitanjem, a ovo može zvučati pomalo kontraproduktivno, je da koristite kreme na bazi vode. Znam, to izgleda ne može da ima smisla za hidratizaciju kad ti je lice već masna, ali to je najbolji način da se smiri lojnih žlijezda i kontrolu proizvodnje nafte.

load...

3. Izbjegavanje štetnih sunčevih ekspozicije

Osim sisa života i vlagu iz vaše kože i izaziva opekotine, suhoća, iritacija, i pega, izlaganje suncu može povećati brzinu kojom vaše stanice kože umiru. I mi već znamo da mrtve stanice kože su veliki ne-ne kada pokušavaš izbjeći akne. Možete kontrolirati to pokrivajući se sa šeširima i tanke šalove dok ste na suncu. Koristi preparat sa SPF od najmanje 30 i SPF-obogaćen kozmetike je idealan.

4. Tuš Vreme = Spa vremena

Kao primamljiv kao mjehur kupke su, bio sam iznenađen da saznam da tuševi su mnogo efikasniji na oslobađanje od mrtvih ćelija, prljavštine i prljavština, od kupke. Ima smisla kada mislite o tome. Mislim, jer kupanje je, u suštini, samo potopiti u svom prljavštinom. Dakle, sljedeći put kada se kao daje sebi malo spa-kao što je tretman u kadi, tuš umjesto toga. Napravite noć je pomoću neke lijepe mirisa sapuna gelovi za tuširanje sadrže salicilna kiselina, benzoil peroksid, itd pomogne u borbi protiv sve toplote je stavljanje vaše kože kroz.

5. Površinski tretman

Kad sve ostalo ne uspije, a vi ste završili sa proboj, to je vrijeme da se probije kroz tematska tretman. Upotreba kreme i losioni koji sadrže salicilnu kiselinu i benzoil peroksid će pomoći ubrzati proces ozdravljenja kože nakon proboja. To će također spriječiti buduće epizode. Salicilna kiselina rastvara gornjih slojeva epidermisa da oslobodi gnoj, prljavštinu i ulje koje se obično zarobljen u bubuljica dok benzoil peroksid, bavi neizbježne rast bakterija koja se formira unutar bubuljica.

load...

6. Prirodnih lijekova i zdrava ishrana

Ako niste ljubitelj komercijalnih tematska tretmana, možete koristiti prirodne sastojke poput aloe vere, ruža vode i ulja čajevca, za koje se zna da su efikasne tretmane bubuljica polimerizaciju. Osim skrivao hidratizirana, održavanje zdrave ishrane je veoma bitno jer svi znaju da loše ishrane čini kožu sklonu aknama.

Držanje kožu jasno može biti naporan u vrućim mjeseci, ali uz ove jednostavne savete pri ruci, čak i težak protivnik kao što je ljeto može biti suočeni do sa lakoćom. Imate li savete svog? Recite nam u komentarima ispod teksta.

load...