Njegu kože

5 stvari koje oštećuju kožu

5 stvari koje oštećuju kožu

Volim kožu si! To je stara ofucana liniju, ali to može imati toliko značenja. Vaša koža najveći organ vašeg tijela. Da, to je organ! To vas štiti od vanjskih sila kao što su infekcija i oštre sunčevih zraka. To je utočište vašeg tela, da se tako izrazim, ali se dobro tretiraju tvoje? Naravno vaše kože može potrajati kaznu, ali s njim, postaje slabiji. Znamo da prevencija je najbolji lijek, pa evo 5 stvari koje su štetne za vašu kožu, zapamtite ih i vaša koža će vam zahvaliti za to!

Uzroci oštećenja kože

1. Pušenje i piće:

Pa, ovo je očigledno zar ne? Ova dva poroka mogu uništiti vašu kožu brže od bilo čega drugog na ovoj listi. Naravno, ne morate izrezati alkohol potpuno, ali pokušajte da ne pijanka piće. Alkohola čini kožu suhe i iritirane i čini sve vene došao na površinu. Pušenje čini da izgledaju žućkasto i stare. A to nije dobro pogledao ni za koga.

2. Što jedete:

Postoje određene namirnice poput ulja, koje su zapravo dobre za kožu umjereno, ali su dobili lošu reputaciju! Pravi krivci su soli i prerađenu hranu. U današnjem svijetu su teško izbjeći, ali umjerenost je ključ! Sol može napraviti svoj sjajna kože zadržavanje vode i da izgleda naduveno. Prerađene hrane imaju velike količine soli i konzervansa. Oni dosadan kožu napolje i izdvojiti sve vlagu iz njega.

load...

3. Popping tih bubuljica:

Uh, bubuljica? Ne, ne pop to! Cijeđenje, i branje na bubuljice ih ne izliječiti brže, izaziva sve to bruto bakterije da se još dublje i dublje u kožu, uzrokujući više oštećenja kože. Da ne spominjem da će ostaviti vaše kože upale, a možda izazvati ožiljke kao dobro.

4. Određeni kože Tretmani:

Shvatam da dermoabrazija je tretman, ali da li je stvarno za vas? Dobiti što više stručnih mišljenja možete prije isprobavanje dermoabrazije za oštećenu kožu. To možete ostaviti s tamnijom kožom sa neravnim pigmentacije i ako su na rizik od dobijanja keloidi, definitivno se kloni! Ako mislite da uzimanje vitamina A je dobar za vašu kožu, to je. Ali ne preteruj! Akne je loša, ali Vitamin A se akumulira u prekovremeno jetre i može uzrokovati mnoge probleme. Aktuelna aplikacija je bolje rješenje.

5. Izbjegavajte Ogledala:

Pa, razmisli o tome. Ogledala su loše za vas! Što više gledate na njih, gore se osjećate kao i sve nedostatke vaše kože se povećava. Svaki Blackhead, svaka bubuljica izgleda ogromno! Ovo je moj omiljeni tip, pogotovo ako prolazi kroz tretman kože. Svi očekujemo preko noći čuda, ali lijek se svom vremenu. Možete osjećati loše da se ne radi i odlučiti da se stvari u svoje ruke. Sve različite kože napitaka i kreme izaći, što počnete da se pojavljuju i branje i ubrzo vaša koža izgleda gore nego prije! Dakle, prestani u ogledalo tako dugo.

load...

Budite sretni i vole kožu si!

load...