Njegu kože

5 predivnih prednosti Aromaterapije Facials

5 predivnih prednosti Aromaterapije Facials

Tretmani lica su neosporno najbolji način da se razmaziti vašu kožu. Siguran sam da ne postoji ni jedan žena koja ne žele provesti nekoliko sati u kozmetičkom salonu i dobijanje stručnjaci rade na njenoj koži. A kada opuštanje je ono što tražite, kako možeš zaboraviti divnu predah da se aromaterapija lica ima za ponuditi? Aromaterapija lica polako dobija na popularnosti među hiljadama žena koje imaju puno poverenje u upotrebi eteričnih ulja za njegu kože. Želite li znati o prednostima aromaterapije lica? Onda pretragu dolazi do kraja ovdje!

Top pet Prednosti Aromaterapija Tretmani lica:

Aroma lica može raditi čuda za vašu kožu. Ovdje su prednosti možete dobiti kada idete za aromaterapiju lica:

1. Dobrota eteričnih ulja na koži:

Aroma lica uključuje upotrebu različitih eteričnih ulja. Eterična ulja su izabrani u skladu sa vašem tipu kože. Naravno, ova eterična ulja rade u korist vaše kože i brinuti o različitim problemima ljepote poput bubuljica, akni i osipa.

load...

2. Potiče Clear Skin:

Idealno lica aromaterapija počinje sa parom lica, koja temeljito čisti pore. Takođe, čisti nečistoće koje su akumulirane tokom vremena. U isto vrijeme, kapi eteričnih ulja koji su dodati u vodu, rade duboko u pore vaše kože.

3. Uklanja mrtve stanice:

Lica pare se obično slijedi piling. Kada očistite lice s aromom piling, uklanja mrtve ćelije i otkriva glatku kožu.

4. Opuštanje:

Aromaterapija lica uključuju obilne upotrebe eteričnih ulja i drugih aromatičnih proizvoda. Oni umiriti vaša osjetila i živce. Oni pomažu da se opustite kao nikada do sada.

load...

5. Se može uraditi Lako At Home:

Iako su dostupni samo na high-end banje i kozmetičkim salonima aromaterapija lica, mogao bi da isprobate DIY aromaterapiju lica u udobnosti svog doma. Prvo, izaberite eterično ulje prema vašem tipu kože.

Kako to učiniti Aromaterapija lica kod kuće?

Ako imate masnu kožu, a zatim limuna ulje, ulje čajevca, limunove trave nafte i ulja naranče bi bilo sjajno. Ako vam je koža suha, odabrati jasmina, ruže ili sandalovine. Za normalnu kožu, lavande ili kamilice bi lijepo. Ako vam je koža osjetljiva, ići za neroli ulja ili vetiver ulja.

Nakon što ste se odlučili na eteričnih ulja koji želite koristiti, ovdje je ono što bi trebalo učiniti za jednostavan DIY aromaterapiju lica:

  • Iskoristite aromatičnih svijeća i Dim lights stvoriti savršen auru.
  • Operite lice sa mješavinom maslinovog ulja i čajevca dodao da aloe vera gel ulja.
  • Steam lice s nekoliko kapi dodan u kadu tople vode pogodan eterično ulje.
  • Masirajte kožu nježno sa svojim omiljenim krema za masažu, ali ne zaboravite da dodate nekoliko kapi eteričnog ulja. Nakon masaže, obrišite višak krema s mokrim ručnikom.
  • Napravite osnovni lice paket miješanjem jogurt, med i sandalovine u prahu. Dodajte nekoliko kapi ulja čajevca.
  • Isperite masku nakon što je suho i prskanje lice s aromatičnim tonera lica ste napravili kod kuće. Dodajte kap kamilice nafte i geranija ulje na ruže vode (100 ml), ako vam je koža suha. Ako imate masnu kožu, dodajte 4 kapi čajevca eteričnih ulja i 6 kapi eteričnog ulja lavande na destilirane vode (50 ml). To se može koristiti kao tonera.

Uživajte način vaše kože i vaša osjetila su umiruje.

Aromaterapija lica je odličan način da se razmaziti vašu kožu. A ti ni ne trebaju provesti hiljade za to!

Dakle, kada planirate da dobijete aromaterapiju lica? Jeste li ikad pokušali aromaterapiju lica? Kako je bilo iskustvo? Kako se to razlikuje od uobičajenog lica? Podijeliti s nama odmah ispod u komentarima.

load...